Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Wijziging in het tellen van mobiele-app-vertoningen

Vertoningen tellen als het advertentiemateriaal op het scherm wordt weergegeven

Google Ad Manager telt mobiele-app-vertoningen in overeenstemming met branchenormen via de telmethode Weergave starten. Mobiele-app-vertoningen worden geteld als een of meer pixels van het advertentiemateriaal zichtbaar zijn op het scherm van een apparaat.

De telmethode Weergave starten sluit aan op de minimumnorm van de MRC voor tellen bij downloaden. Dit is dezelfde methode die door AdMob wordt gebruikt.

Overzicht van wijzigingen

Mei 2021

Nieuwe telmethode voor direct verkochte vertoningen voor mobiele apps
Vanaf 3 mei worden direct verkochte vertoningen voor mobiele apps geteld wanneer een of meer pixels van het advertentiemateriaal zichtbaar zijn op het scherm van een apparaat. Meer informatie over hoe u tracking-URL's voor vertoningen van derden telt

5 december 2019

De tijdelijke statistiek Voorlopige vertoningen via advertentieserver en de dimensie Status van SDK voor mobiele apps zijn nu beschikbaar voor Ad Manager-rapportage ter voorbereiding op de wijziging naar de telmethode Weergave starten. Nadat mobiele-app-vertoningen een paar maanden zijn gemeten met de voorlopige statistiek, gaat Ad Manager de telmethode Weergave starten gebruiken voor alle mobiele-app-vertoningen.

• Voorlopige vertoningen via advertentieserver (statistiek): Het totale aantal vertoningen, waarbij rekening wordt gehouden met de telmethode Weergave starten om u inzicht te geven in de impact van deze wijziging.
    • Mobiele-app-vertoningen worden geteld als een of meer pixels van het advertentiemateriaal zichtbaar zijn op het scherm van een apparaat.
    • Webvertoningen worden geteld op basis van de methode voor gedownloade vertoningen.
    De statistiek Voorlopige vertoningen via advertentieserver bevat alleen gegevens over mobiele-app-vertoningen vanaf 20 november 2019.
  • Status van SDK voor mobiele apps (dimensie): Geeft aan of mobiele-app-vertoningen zijn gegenereerd met een oudere versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google. Vertoningen die zijn gegenereerd met oudere SDK-versies, worden mogelijk niet geteld met de statistiek Voorlopige vertoningen via advertentieserver. Dit betekent dat u de voorlopige statistiek mogelijk niet kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de impact van deze wijzigingen op die apps.
    Deze telverschillen worden gecorrigeerd als de definitieve, factureerbare statistiek beschikbaar wordt en vertoningen die zijn gegenereerd met oudere versies van de SDK, worden geteld.

We raden u aan uw apps te updaten naar de nieuwste versie van de SDK om ervoor te zorgen dat uw mobiele apps zijn voorbereid op de komende wijzigingen in de telmethode voor mobiele-app-vertoningen:

Deze update is op 18 november 2019 weergegeven in het gedeelte 'Binnenkort' van Nieuw in Google Ad Manager.

27 augustus 2018

Ad Exchange-advertenties die rechtstreeks worden aangevraagd via Ad Exchange-tags in mobiele apps gebruiken de nieuwe telmethode voor vertoningen.

3 oktober 2017

Ad Manager begon met het gebruik van de nieuwe methode om vertoningen te tellen voor Ad Exchange-advertentiemateriaal dat wordt gevuld via Ad Manager, bepaalde Ad Manager-advertentie-indelingen en Open bieden (voorheen exchange-biedingen genoemd).

Alle Ad Manager-netwerken gebruiken de nieuwe telmethode:

• Mobiele-app-vertoningen van Ad Exchange worden gevuld door Ad Manager.

• Native, interstitial- en videoadvertentiemateriaal dat via Ad Manager wordt weergegeven in mobiele apps.

• Advertentiemateriaal voor Open bieden dat wordt weergegeven in mobiele apps.

• Advertentiemateriaal via mobiele SDK-bemiddeling dat wordt weergegeven in mobiele apps.

Dit heeft geen invloed op de tellingen voor andere Ad Exchange-vertoningen die rechtstreeks worden aangevraagd via een mobiele app, niet via Ad Manager, zelfs niet als het Ad Exchange-account was gekoppeld aan een Ad Manager-netwerk.

De impact op uw netwerk evalueren

We verwachten dat deze wijziging op de lange termijn meer netto-opbrengst oplevert voor de meeste uitgevers, aangezien het vertrouwen van adverteerders wordt vergroot en er meer kans is voor optimalisatie op Ad Exchange. Sommige uitgevers kunnen echter in eerste instantie een afname zien in de vertoningsaantallen en verdiende opbrengst.

Gebruik de volgende Ad Manager-rapportstatistieken voor mobiele-app-leveringen van Ad Exchange:

• Vertoningen van Ad Exchange
  • Gemiddelde eCPM voor Ad Exchange
  • Inkomsten van Ad Exchange

Gebruik voor de levering van exchange-biedingen de dimensie Aanvraagkanaal waarop het filter Exchange-biedingen is toegepast.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt dit van de overstap naar gedownloade vertoningen?

Dit is een vergelijkbare wijziging, maar niet hetzelfde. Mobiele-app-voorraad is anders dan webvoorraad. Daarom is het tellen tijdens het downloaden niet afdoende. Aangezien mobiele apps advertentiemateriaal in het cachegeheugen kunnen zetten (of vooraf kunnen ophalen), is er een iets andere methode nodig om elke vertoningsgebeurtenis nauwkeurig te tellen.

Is deze wijziging van invloed op de advertentieweergavekosten van Ad Manager?

Nee. Dit heeft geen invloed op de factureringsmethoden voor advertentieweergavekosten van Ad Manager, Ad Exchange en exchange-biedingen.

Is deze wijziging van invloed op prefetching voor mobiele-app-advertenties?

Nadat de overgang naar Weergave starten is afgerond, wordt het tellen van vertoningen in Ad Manager consistent voor alle indelingen die gebruikmaken van de SDK voor mobiele advertenties van Google. Dat was eerder niet het geval, vooral bij banneradvertenties. Voor het tellen van vertoningen van derden geldt mogelijk nog een andere methodologie.