De opbrengsttoename meten voor privéveilingen

Aan de hand van statistieken over de opbrengsttoename kunt u slecht presterende privéveilingsdeals identificeren zodat u daar actie op kunt ondernemen. U vindt deze statistieken in de lijst met kopers in een privéveiling of op het tabblad Per deal op de homepage Privéveiling.

Hoe opbrengsttoename wordt berekend

Bij toename in opbrengst worden twee waarden met elkaar vergeleken:

• Werkelijke opbrengst gegenereerd door een privéveiling
  • Voorspelde opbrengst op basis van een steekproef van advertentieverzoeken

De steekproef met advertentieverzoeken wordt gebruikt in een simulatie waarbij wordt geëvalueerd hoe de voorraad zou hebben gepresteerd als de privéveiling niet had bestaan.

• Advertentieverzoeken die de betreffende privéveiling zou hebben gegenereerd, zouden in dat geval in plaats daarvan zijn gegenereerd door een ander aanvraagkanaal (een andere privéveiling of in de open veiling), of zouden helemaal niet zijn gegenereerd.
  • De opbrengst van deze andere kanalen wordt gemeten en genormaliseerd om deze te vergelijken met de daadwerkelijke opbrengst van de betreffende privéveiling.
  • Opbrengsttoename is het verschil tussen deze twee waarden.

Prestaties van privéveilingen evalueren

Met opbrengsttoename kunt u de prestaties van privéveilingsdeals evalueren.

• Positieve toename: Geeft aan dat u meer verdient met de actieve deal dan wat u zou verdienen als u de deal had stopgezet.
  • Negatieve toename: Geeft aan dat u meer had kunnen verdienen met de voorraad als u de koper niet had opgenomen in de privéveiling.
  • Verwaarloosbaar: Houdt in dat de toename op of onder $ 10 per week ligt en daarom wordt beschouwd als kleine toename.

De statistieken voor opbrengsttoename worden actief geüpdatet voor elke privéveilingsdeal met transacties. De statistieken worden genormaliseerd tot een schatting van 7 dagen en omvatten alle query's waarvoor de privéveiling in aanmerking komt. Zodra de privéveilingsdeal is beëindigd, worden de statistieken niet meer weergegeven. Er wordt in dat geval 'N.v.t.' weergegeven.

Onderneem actie als er sprake is van slechte prestaties

Dit zijn voorbeelden van redenen waarom privéveilingsdeals slecht presteren:

• Onvoldoende of geen kopers die in de veiling bieden
  • Bieders bieden onder de minimum-CPM
  • Hoge minimum-CPM in uw privéveilingsdeals waarbij DSP's prioriteit geven aan bieden op lagere CPM-deals

Het beste plan is om de privéveilingsdeal te stoppen. U kunt daarnaast biedingen voor de open veiling laten concurreren met biedingen voor de privéveiling. Op deze manier kunt u uw opbrengst verhogen op basis van meer concurrentie. Afzonderlijke DSP's kunnen er echter voor kiezen te reageren met een deal-ID, ondanks dat ze een beter bod voor de open veiling hebben. Als voldoende DSP's op deze manier reageren, kunt u een negatieve of verwaarloosbare toename blijven waarnemen.