Rapporteren over historische doorverkoop

U kunt een historisch rapport maken met aanvullende voorraadstatistieken om meer inzicht te krijgen in het opvullingspercentage.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport. Het rapporttype Historisch is standaard geselecteerd.
  4. Geef het rapport een betekenisvolle naam.
  5. Geef een periode op.
  6. (Optioneel) Klik op Filter toevoegen en selecteer filters om de resultaten van uw rapport te beperken.

In het geval van videovoorraad kunt u het Type videoadvertentie-onderbreking kiezen om uw resultaten te verfijnen op Verzoeken voor één advertentievideo of Videoverzoeken voor geoptimaliseerde pods.

Bekijk meer videospecifieke doorverkoopinformatie.

7. Selecteer een of meer dimensies en statistieken. U kunt de beschikbare statistieken om de doorverkoop te bepalen en de dimensies die deze statistieken ondersteunen bekijken.
  8. (Optioneel) Plan en deel uw rapport.
  9. Klik op Uitvoeren.

Gebruikte statistieken om de doorverkoop te bepalen

Ondersteunde dimensies voor doorverkooprapportstatistieken

Dimensiecategorie Dimensies
Tijdseenheid
  • Datum
  • Dag van de week
  • Maand en jaar
  • Week
Voorraad
  • Advertentieblok
  • Plaatsing
Platform
  • Apparaatcategorie
  • Verzoektype
Video
  • Content
  • Positie in pod
  • Positie van pod
  • VAST-versie
  • Duur van videoadvertentieverzoek
Geografie
  • Land

De gebruikte statistieken om de doorverkoop te bepalen zijn niet beschikbaar als er dimensies voor Weergave zijn toegevoegd aan uw rapport.

Statistische categorie Statistiek
Totaal

Totaal aantal advertentieverzoeken
De som van alle advertentieverzoeken. Dit is gelijk aan de som van Niet-gevulde vertoningen en Totaal aantal codeweergaven. Voor afzonderlijke advertenties wordt elk verzoek één keer geteld.

Voor geoptimaliseerde pods:

• Elke advertentie die in de pod wordt geretourneerd, wordt geteld als een advertentieverzoek.
  • Uw duur van advertentiemogelijkheid wordt gebruikt om het aantal advertentieverzoeken te berekenen voor een niet-gevulde tijd in de pod.

Totaal opvullingspercentage
Formule: (totaal aantal vertoningen) ∕ (totaal aantal advertentieverzoeken)

Totaal aantal weergegeven reacties
Het totale aantal reacties dat is weergegeven voor een advertentieverzoek.

Totaalaantal niet-overeenkomende advertentieverzoeken
Het totale aantal verzoeken waarvoor geen advertentie is geselecteerd. Berekend op basis van de niet-gevulde tijd voor geoptimaliseerde pods.

Advertentieserver

Weergegeven serverreacties
Advertentieverzoeken die zijn gevuld door Ad Manager-advertenties.

AdSense

Weergegeven AdSense-reacties
Advertentieverzoeken die zijn gevuld door AdSense-advertenties.

Ad Exchange

Weergegeven Ad Exchange-reacties
Advertentieverzoeken die zijn gevuld door Ad Exchange-advertenties.

Video-oplossingen

U kunt een doorverkooprapport uitvoeren voor meer inzicht in het opvullingspercentage van video's. Dit rapport kan worden gebruikt met alle videovoorraad, waaronder display-advertenties, advertenties met één video en videopods. Voor geoptimaliseerde pods bevat het totale aantal advertentieverzoeken en niet-overeenkomende advertentieverzoeken die zijn berekend op basis van de niet-gevulde tijd in de pod.

Standaard gebruikt Ad Manager 30 seconden als de niet-gevulde duur die wordt gebruikt om te rapporteren over advertentieverzoeken zonder overeenkomst. Als bijvoorbeeld de netwerkstandaard van 30 seconden wordt gebruikt, wordt een geoptimaliseerde pod met een niet-gevulde duur van 2 minuten beschouwd als 4 advertentieverzoeken zonder overeenkomst in de rapportage.

U kunt deze instelling aanpassen via BeheerderVideo en audioDuur van advertentiemogelijkheid.

Hoe statistieken voor doorverkoop van video's worden berekend

De waarden voor statistieken voor doorverkoop van video's worden berekend per geoptimaliseerde pod, op basis van het aantal gevulde advertenties en de niet-gevulde duur van de pod. Elke advertentie die wordt weergegeven in een geoptimaliseerde pod wordt geteld voor Weergegeven serverreacties. De statistiek 'Totaalaantal niet-overeenkomende advertentieverzoeken' wordt berekend door de niet-gevulde duur van overeenkomende verzoeken te delen door een netwerkconstante standaardwaarde van 30 seconden.

Een voorbeeld bekijken
  1. Advertenties worden opgevraagd voor een geoptimaliseerde pod van 120 seconden
  2. 3 advertenties worden weergegeven via de geoptimaliseerde pod:
    [Advertentie van 30 seconden] + [advertentie van 20 seconden] + [advertentie van 20 seconden] = [70 seconden gevuld]

Berekeningen

Totaal aantal niet-overeenkomende advertentieverzoeken
[ niet-gevulde duur / waarde voor Duur van advertentiemogelijkheid ] *
[ 120 - 70 ] / [ 30 ] = 1 niet-overeenkomend advertentieverzoek **

Totaal aantal advertentieverzoeken
[ totaal aantal weergegeven reacties + niet-overeenkomende advertentieverzoeken ]
[ 3 + 1 ] = 4 advertentieverzoeken in totaal

* De waarde op netwerkniveau wordt ingesteld via BeheerderVideo en audioDuur van advertentiemogelijkheid. Voor dit voorbeeld wordt de standaard van 30 seconden gebruikt.
** Alleen hele waarden worden geteld; resterende waarden worden niet gerapporteerd.