Rapporteren over AMP-pagina's

U kunt een rapport uitvoeren om te zien hoe uw AMP-pagina's presteren en een ander rapport uitvoeren om te bevestigen dat uw AMP-pagina's de <amp-ad>-tag gebruiken.

Rapporteren over AMP-pagina's

U kunt rapporten uitvoeren die zijn uitgesplitst voor AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages). Zo kunt u de prestaties van uw advertenties op AMP-pagina's vergelijken met die op andere mobiele pagina's, zodat u het genereren van inkomsten kunt optimaliseren.

Als u een rapport maakt, selecteert u de dimensie Voorraadtypen. U ziet een rij AMP in uw rapport als bepaalde advertenties zijn weergegeven op AMP-pagina's.

Voor gedetailleerdere gegevens kunt u de dimensies Voorraadtypen en Apparaatcategorieën selecteren. Bekijk bijvoorbeeld de prestaties op internet per desktop, featurephone, smartphone en tablet.

Rapporteren over tags voor AMP-advertenties

Voer rapporten uit om de gegevens te bekijken voor advertenties die zijn aangevraagd via een <amp-ad>-tag. U kunt ook dimensies combineren om te bevestigen dat uw AMP-pagina's <amp-ad>-tags bevatten.

• Als u een rapport maakt, selecteert u de dimensie Verzoektype. In de rijen voor 'Tag voor AMP-advertentie' in uw rapport worden de gegevens weergegeven voor advertenties die zijn aangevraagd via een <amp-ad>-tag.
  • Als u wilt zien hoeveel advertenties op AMP-pagina's zijn aangevraagd via een <amp-ad>-tag, selecteert u de dimensies Verzoektype en Voorraadtypen. Zoek de rijen met:
    • Verzoektype = Tag voor AMP-advertentie
    • Voorraadtype = AMP
    Als het voorraadtype 'AMP' is, maar het verzoektype iets anders dan 'Tag voor AMP-advertentie' is (zoals 'Google-uitgeverstag' of 'Overig'), geeft u waarschijnlijk advertenties van een aangepast domein weer. U kunt de tags vervangen door standaard <amp-ad>-tags, zodat AMP-advertenties sneller kunnen worden geladen. Meer informatie