Advertentieweergave voor mobiele apps inspecteren

Bekijk welke advertenties geschikt zijn voor weergave in uw mobiele-app-content om beter inzicht te krijgen in het advertentieselectieproces van Google Ad Manager of om problemen met betrekking tot weergave op te lossen.

Koppel een apparaat voor meer informatie over het advertentieverzoek en de weergave. Gebruik Ad Inspector (Bèta)  of de weergavetools van Ad Manager om problemen met de advertentieweergave op te lossen. Daarna kunt u de gegevens delen met andere gebruikers in uw netwerk.

Hieronder vindt u een paar algemene vragen die worden beantwoord door de weergavetools van Ad Manager:

• Welke advertenties zijn weergegeven op mijn pagina?
  • Waarom deze advertenties en niet andere?
  • Zijn mijn regelitems en advertentiemateriaal correct ingesteld?
  • Waarom loopt mijn regelitem achter op schema of wordt het helemaal niet weergegeven?

Aan de slag

Voordat u de weergave in uw mobiele app inspecteert, moet u uw mobiele apparaat koppelen aan Ad Manager.

Uw mobiele app koppelen

1. Open uw app op uw mobiele apparaat en zoek een advertentie die wordt weergegeven door uw Ad Manager-netwerk.
  2. Tik met 2 vingers op de advertentie en houd deze vast om het foutopsporingsmenu te openen.

Zorg ervoor dat u niet herhaaldelijk op het advertentiemateriaal tikt, omdat onbedoelde klikken kunnen worden aangezien voor ongeldige activiteit.

Wat als het foutopsporingsgebaar niet werkt voor mijn advertentiemateriaal?

Bepaald advertentiemateriaal, zoals aangepaste native advertenties, is niet geschikt voor het foutopsporingsgebaar. Als alternatief kunt u een speciale functie toevoegen aan de code van uw mobiele app om het in-app menu te activeren. U kunt deze functie bijvoorbeeld toevoegen aan een speciale knop of een speciaal gebaar.

Bekijk de documentatie voor ontwikkelaars voor iOS of Android.

3. Tik op Problemen oplossen in het foutopsporingsmenu.

De probleemoplossingsfunctie blijft actief totdat u deze uitzet door het foutopsporingsmenu te openen en op Probleemoplossing stoppen te tikken.

4. Als dit de eerste keer is dat u de weergave voor deze app op uw mobiele apparaat checkt, wordt u gevraagd om in te loggen bij Ad Manager en te bevestigen dat u een actieve gebruiker in het netwerk bent en bent gemachtigd om weergavegegevens te bekijken.

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Ad Manager en kies een naam voor uw apparaat zodat u het in Ad Manager kunt identificeren.

Nadat u uw mobiele apparaat heeft gekoppeld, kunt u Ad Inspector (bèta) of de weergavetools van Ad Manager gebruiken om problemen met de advertentieweergave op te lossen.

Een gekoppeld mobiel apparaat verwijderen

Gekoppelde apparaten waarvoor de zichtbaarheid is ingesteld op Privé, kunnen alleen worden verwijderd door de gebruiker die ze heeft gemaakt. Elke gebruiker met de rol Beheerder kan een apparaat verwijderen waarvoor de zichtbaarheid is ingesteld op Openbaar.

Zo kunt u een gekoppeld apparaat uit uw Ad Manager-account verwijderen:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Gekoppelde apparaten.
  3. Selecteer de apparaten die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Ad Inspector (Bèta)

Ad Inspector is een nieuwe tool die is opgenomen in de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google (8.10.0 of hoger voor iOS). Krijg inzicht in de advertentieweergave en test externe rendementspartners. De gegevens worden in realtime als overlay in uw apps getoond. Gebruik van code is niet nodig.

Met Ad Inspector kunt u uw advertentieblokken rechtstreeks op uw apparaat inspecteren om het volgende te doen:

Advertentiegegevens verzamelen met Ad Inspector.

Nadat u uw mobiele apparaat heeft gekoppeld, begint Ad Inspector automatisch de advertentieweergave in uw app te inspecteren. Ad Inspector blijft actief tot u uw apparaat ontkoppelt en uw app opnieuw start.

documentatie voor ontwikkelaarsU kunt Ad Inspector ook op het testapparaat activeren met een API-aanroep. Lees de documentatie voor ontwikkelaars voor Android of iOS.
  1. Laad de pagina van de mobiele app opnieuw op uw mobiele apparaat of gebruik de app.
  2. Gebruik uw app (op knoppen drukken, op de interface tikken of andere interacties) om te zorgen dat er voldoende advertentieverzoeken zijn om te analyseren. Advertenties die zijn geladen voordat u met de probleemoplossing begon, zijn niet zichtbaar in Ad Inspector.

Als uw app advertenties prefetcht, ziet u mogelijk een reeks advertentieverzoeken als de app wordt gestart.

3. Nadat u Ad Inspector op uw testapparaat heeft aangeroepen via het foutopsporingsmenu, een gebaar of een aangepaste API-aanroep, ziet u het tabblad Advertentieblokken. Hierop worden de advertentieblokken in uw app getoond, gesorteerd op meest recente activiteit (ongeacht of er advertenties in zijn weergegeven). U ziet ook een tabblad om SDK-adapters van derden te checken.

Via het foutopsporingsmenu kunt u de instellingen van Ad Inspector wijzigen om een gebaar te selecteren waarmee de Inspector-overlay wordt aangeroepen in plaats van lang indrukken met 2 vingers. Op die manier kunt u Ad Inspector aanroepen als advertenties worden weergegeven door een netwerk van derden of voor advertentiemateriaal dat niet werkt met lang indrukken met 2 vingers.

U ziet de volledige lijst met al uw advertentieblokken pas nadat minstens één verzoek voor dat advertentieblok is voltooid.

4. Tik op een advertentieblok om het bijbehorende logboek met SDK-verzoeken te bekijken. Hierin worden de details van de instellingen voor Open bieden en bemiddeling gedeeld totdat de advertentieruimte voor de nieuwste advertentieverzoeken is gevuld. Van hieruit kunt u elke rendementspartner die geen advertentieverzoek heeft gevuld, uitvouwen om meer informatie over deze fout te bekijken.

Voor externe rendementspartners worden de foutmeldingen rechtstreeks vanaf de rendementspartner gestuurd. Neem contact op met de externe rendementspartner voor meer informatie over die fouten.

De mobiele AdMob-interface met de Ad Inspector.

Inzicht in problemen met SDK-adapters

Klik op het tabblad Adapters om de status van uw SDK-adapters te checken.

U kunt 2 problemen tegenkomen wanneer u de SDK-adapters van advertentiebronnen van derden checkt.

Probleem met SDK-adapter Beschrijving
Adapter niet gevonden Voor sommige advertentiebronnen van derden zijn een SDK en de specifieke SDK-adapter voor mobiele advertenties van Google vereist om advertenties van die bron te kunnen laden en weergeven. Deze fout betekent dat de SDK voor mobiele advertenties van Google uw adapter of SDK van derden niet kan vinden. Check of u de SDK-adapter correct heeft geïnstalleerd. Bekijk meer informatie voor Android en iOS.
Niet geïnitialiseerd Elke SDK-adapter voor advertentiebronnen van derden moet expliciet met de benodigde parameters in de codebase worden geïnitialiseerd. Zorg ervoor dat u alle stappen van de integratiehandleiding correct heeft uitgevoerd. Lees de documentatie van de advertentiebron van derden voor meer informatie over specifieke initialisatiefouten. Bekijk meer informatie voor Android en iOS.

Afzonderlijke rendementspartners testen met Ad Inspector

Met Ad Inspector kunt u de instellingen van één externe of Open bieden-rendementspartner testen. U kunt nagaan of u de adapter voor bemiddeling via derden correct heeft geïmplementeerd en of de rendementspartner advertenties weergeeft zoals verwacht.

U moet de SDK voor mobiele advertenties van Google initialiseren voordat u een afzonderlijke advertentiebron kunt testen.

Zo start u een test:

1. Zet onderaan de app Afzonderlijke advertentiebron testen aan.
  2. Selecteer de rendementspartner die u wilt testen.
  3. Start uw app gedwongen opnieuw op. Hierdoor wordt het cachegeheugen met app-advertenties gewist zodat de test van toepassing is op elk advertentieverzoek in een testsessie.
    Op Android-apparaten kan een app meestal gedwongen opnieuw worden gestart via de app Instellingen van de telefoon. Vraag dit na bij de fabrikant van uw apparaat. Als u een Apple-apparaat heeft, bekijkt u meer informatie over hoe u een iOS-app gedwongen opnieuw start.

Als Ad Inspector is aangezet voor één advertentiebrontest, proberen alle toekomstige advertentieverzoeken advertenties van de geselecteerde rendementspartner te retourneren.

In de testmodus wordt geprobeerd om alle advertentieverzoeken te vullen met de geselecteerde rendementspartner, ongeacht of die rendementspartner aan het betreffende advertentieblok is gekoppeld. Dit betekent dat als de rendementspartner die u test zich niet in de bemiddelingswaterfall voor een advertentieblok bevindt, er een foutmelding Geen opvulling wordt getoond met het bericht dat het advertentieblok niet is ingesteld voor de rendementspartner.

Opvulfouten voor SDK-advertentieverzoeken

Als u een afzonderlijke advertentiebron test, kunt u op een advertentieblok tikken om het SDK-verzoeklogboek te bekijken. Zo kunt u zien of de rendementspartner de advertentieverzoeken heeft opgevuld die zijn gedaan nadat de test voor een afzonderlijke advertentiebron werd aangezet. Als de rendementspartner een verzoek niet heeft gevuld, wordt er een foutmelding getoond met informatie over waarom er geen advertentie is geretourneerd.

• Geen SDK-signaal gevonden: Sommige rendementspartners moeten misschien een SDK en adapter installeren en op de juiste manier instellen om bieden te kunnen gebruiken. Bekijk de SDK-vereisten voor Android en iOS.
  • Geen toestemming van gebruiker gegeven: De rendementspartner komt mogelijk niet in aanmerking voor een biedingsverzoek als de gebruiker niet de benodigde toestemming heeft gegeven. In veel gevallen is dit normaal. Bekijk meer informatie over de implementatie van toestemmingstools (zoals de AVG) in het beleid van Ad Manager.
  • Er is geen advertentie geretourneerd: De rendementspartners hebben mogelijk besloten niet op het advertentieverzoek te bieden of komen misschien niet in aanmerking voor bieden op de advertentie. Dit probleem kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld:
    • De rendementspartner mag alleen bieden onder bepaalde voorwaarden, zoals specifieke geografische gebieden.
    • De rendementspartner heeft misschien geen advertentie voor het biedingsverzoek.
    • Er is een onverwachte systeemfout of time-out opgetreden aan het kant van de rendementspartner.

Het testen van afzonderlijke advertentiebronnen wordt automatisch na 60 minuten beëindigd.

Weergave inspecteren in Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager op uw computer.

Zorg ervoor dat u bent ingelogd op hetzelfde Ad Manager-account en netwerk als uw apparaat.

2. Klik op Levering en dan Weergavetools en dan Mobiele app.
  3. Selecteer in de tabel het apparaat dat u zojuist in uw meest recente sessie heeft gekoppeld.

Advertentieverzoeken simuleren

Nadat u uw apparaat heeft gekoppeld om de inspectie te starten en Ad Manager heeft geopend, kunt u advertentieweergavegegevens verzamelen. Er worden geen gegevens in Ad Manager getoond voor advertenties die zijn geladen voordat u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd.

1. Laad de app opnieuw of open deze op uw mobiele apparaat. Zodra er advertenties worden geladen in uw app, begint Ad Manager met het tonen van informatie over de weergave.
  2. In Weergavetools en dan App-advertenties vertegenwoordigt elke rij een advertentieruimte en een advertentieverzoek. Klik op een rij om meer gegevens uit te vouwen.
  3. Klik op Verzoek simuleren als u wilt achterhalen waarom een andere advertentie is weergegeven dan u had verwacht.

Informatie over verzoeken

• Div: Geeft aan waar op de pagina de advertentieruimte is weergegeven (bijvoorbeeld 'top').
  • Aangevraagde formaten: Alle formaten die zijn opgegeven in het advertentieverzoek.
  • Sleutel/waarden: Alle sleutel/waarden die zijn opgegeven in het advertentieverzoek. Klik op Alles weergeven om de volledige lijst te bekijken.

Informatie over beveiligde signalen  (Bèta)

Deze informatie toont de beveiligde signalen die deel uitmaakten van het advertentieverzoek en de signalen die in het netwerk waren aangezet, maar niet aanwezig waren in het advertentieverzoek.

• Signaalnaam: De naam van het signaal dat is doorgegeven.
  • SDK en Versie
  • Signaalstatus: Geeft aan of het signaal Aanwezig (geslaagd), Leeg, Niet gedetecteerd of Aangezet, maar afwezig was.

Meer informatie over wat er is weergegeven

• Aanvraagkanaal: De methode die is gebruikt om de advertentie te selecteren, zoals Open bieden of Advertentieserver. Bekijk meer informatie over vraagkanalen.
  • Adverteerder, order, regelitem, naam en ID van advertentiemateriaal. Klik op de ID om deze te openen in Ad Manager.
  • Regelitemtype
  • Advertentieformaat
  • Advertentietype

Een Ad Exchange-/AdSense-advertentie blokkeren of een probleem melden

U kunt Ad Exchange- en AdSense-advertentiemateriaal blokkeren of een potentieel probleem melden. Klik op het tabblad Details van advertentiemateriaal en klik dan op een van de volgende opties naast Suggestie:

Het tabblad Advertentiemateriaal blokkeren wordt alleen weergegeven als het gebruikersrolrecht Ad Exchange-advertentiemateriaal controleren en blokkeren voor u is aangezet.
  • Advertentie blokkeren: Voorkom dat het advertentiemateriaal wordt weergegeven. De geblokkeerde advertenties worden weergegeven op het tabblad 'Geblokkeerd' in Beoordeling van advertentiemateriaal.
  • Melden aan beleidsteam: Meld advertentiemateriaal met mogelijke beleidsproblemen aan Google. We controleren het advertentiemateriaal en laten u weten wat onze bevindingen zijn.

Deze knoppen zijn niet beschikbaar voor andere typen advertentiemateriaal, maar we bieden in dat geval wel suggesties voor vervolgstappen.

Gegevens delen

U kunt de gegevens delen met gebruikers die toegang hebben tot uw netwerk. Zo kunt u gemakkelijker samenwerken met anderen om een plan voor het oplossen van problemen met uw regelitems te bepalen.

1. Klik boven de gegevens die worden weergegeven op de pagina 'Problemen oplossen' op Deze sessie delen.
  2. Klik in de weergegeven pop-up op URL kopiëren.
    De URL is nu gekopieerd naar het klembord en kan worden geplakt.
  3. Stuur de URL naar een gebruiker met toegang tot uw netwerk.
    Vertel de gebruiker dat hij of zij de URL in de browser moet plakken.

Advertentieverzoeken simuleren

Hiermee wordt weergegeven welk regelitem zou winnen als u de advertentieruimte weer zou aanvragen. Als een onverwacht regelitem de simulatie wint, kunt u bekijken waarom. Vervolgens kunt u de targeting en taggegevens wijzigen om zo te proberen het gewenste regelitem de simulatie te laten winnen.

Als u op Verzoek simuleren klikt , voert Ad Manager een simulatie uit en worden de onderstaande details weergegeven.

De functie 'Verzoek simuleren' bewaart geen informatie over de pagina- of serverstatus. Concurrentie-uitsluitingen, roadblocks en frequentielimieten komen daarom niet overeen met het oorspronkelijke verzoek.

Oorspronkelijk verzoek

In dit gedeelte wordt gereconstrueerd hoe het advertentieverzoek dat u op de pagina 'Problemen oplossen' heeft geselecteerd, daadwerkelijk is weergegeven. Dit omvat:

• Advertentieverzoekgegevens: Het verzoek en de targetinginformatie voor het winnende regelitem.
  • Gegevens over het winnende regelitem: De leveringsgegevens voor het winnende regelitem.
  • Oorzaken voor geen levering bekijken: Klik op deze knop om oorzaken te bekijken waarom andere regelitems zijn geselecteerd voor levering in plaats van dit regelitem in gevallen waarin dit regelitem in aanmerking kwam. Hier zijn details van de mogelijke oorzaken voor geen levering.

Simulatie

In dit gedeelte wordt weergegeven wat er zou gebeuren als u deze advertentieruimte weer zou aanvragen.

Advertentieverzoekgegevens

Het verzoek en de targetinginformatie voor het gesimuleerde verzoek. Standaard worden de huidige instellingen gebruikt.

Winnend regelitem

De leveringsgegevens voor het regelitem dat de simulatie wint.

Zoeken naar het regelitem waarvan u verwachtte dat het zou winnen

Als een onverwacht regelitem de simulatie wint, kunt u met dit vak het regelitem zoeken dat volgens u zou winnen en op Ga klikken. Er wordt een pop-up weergegeven met de gegevens van het winnende regelitem aan de linkerkant en aan de rechterkant de redenen voor geen weergave van het regelitem waarnaar u heeft gezocht. Hier zijn details van de mogelijke oorzaken voor geen levering.

Simulatie opnieuw uitvoeren

U kunt de targeting en taggegevens onder 'Advertentieverzoekgegevens' wijzigen en vervolgens op Simulatie opnieuw uitvoeren klikken om te zien of het winnende regelitem verandert. Als u uiteindelijk een simulatie vindt die het gewenste winnende regelitem oplevert, kunt u teruggaan en de daadwerkelijke targeting en taggegevens updaten.

Waarom is het regelitem dat de simulatie heeft gewonnen, anders dan de oorspronkelijke winnaar?

Hiervoor zijn diverse redenen. Hier volgen een paar:

• Elk uitvoeringsverzoek (werkelijk of gesimuleerd) wordt dynamisch uitgevoerd. Als gevolg hiervan kunnen verschillende zaken veranderen tussen het ene verzoek en het andere, zoals looptijd, doelen, nieuwe regelitems om tegen te concurreren, enzovoort.
  • Het advertentieselectieproces kan ertoe leiden dat voor het ene advertentieverzoek andere regelitems worden weergegeven dan voor het volgende verzoek.
  • De simulatie houdt met slechts één advertentieruimte tegelijk rekening. Als het oorspronkelijke winnende regelitem deel uitmaakt van een verzoek met meerdere advertentieruimten (zoals een roadblock), wint het de simulatie niet.
  • Het regelitem heeft een frequentielimiet bereikt.
  • Het regelitem heeft het bijbehorende weergavedoel behaald.

Toestaan dat anderen toegang krijgen tot uw apparaten  (Optioneel)

Gekoppelde apparaten zijn standaard privé, wat betekent dat alleen u ze kunt gebruiken in Ad Manager. Als u het apparaat beschikbaar wilt stellen voor anderen voor gebruik bij het oplossen van problemen, kunt u de instellingen updaten in het gedeelte Beheerder van Ad Manager.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Gekoppelde apparaten.
  3. Klik in de kolom Zichtbaarheid op een cel en selecteer Openbaar in het dropdownmenu.