Een voorbeeld bekijken van advertentiemateriaal in uw mobiele app

Controleren hoe het advertentiemateriaal van een adverteerder in uw app wordt weergegeven
 Google Ad Manager 360. Niet beschikbaar in elk netwerk.

U kunt met de Google Ad Manager-functie voor in-app voorbeelden zien hoe het advertentiemateriaal van uw adverteerder eruitziet in een echte advertentieruimte in uw mobiele app.

Dit kan met name handig zijn voor advertentiemateriaal dat interactie met een app heeft, zich op een unieke wijze gedraagt of waarvoor de app elementen juist moet weergeven (waaronder native advertentiemateriaal en MRAID).

Ontwikkelaars kunnen de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruiken om advertentiemateriaal te testen.

Aan de slag

Voordat u een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijkt in uw mobiele app, moet u uw mobiele apparaat koppelen aan Ad Manager. Daarna kunt u Ad Manager-advertentiemateriaal pushen naar de mobiele app van uw apparaat.

Zodra dat is gebeurd, kunt u teruggaan naar uw apparaat en een voorbeeld van het advertentiemateriaal bekijken in de app.

Een voorbeeld van advertentiemateriaal starten in de mobiele app van uw apparaat

1. Open uw app op uw mobiele apparaat en zoek een advertentie die wordt weergegeven door uw Ad Manager-netwerk.
  2. Tik met 2 vingers op de advertentie en houd deze vast om het menu Opties voor foutopsporing te openen.

Zorg ervoor dat u niet herhaaldelijk op het advertentiemateriaal tikt, omdat onbedoelde klikken kunnen worden aangezien voor ongeldige activiteit.

Wat als het foutopsporingsgebaar niet werkt voor mijn advertentiemateriaal?

Bepaald advertentiemateriaal, zoals aangepast native advertenties, is niet geschikt voor het foutopsporingsgebaar. Als alternatief kunt u een speciale functie toevoegen aan de code van uw mobiele app om het in-app menu te activeren. U kunt deze functie bijvoorbeeld toevoegen aan een speciale knop of een speciaal gebaar. Meer informatie over hoe u dit doet voor iOS of Android

3. Tik in het menu Opties voor foutopsporing op Voorbeeld van advertentiemateriaal.

Google Ad Manager-advertentiemateriaal naar de mobiele app van uw apparaat pushen

Zodra u het voorbeeld van het advertentiemateriaal heeft gestart en een apparaat heeft gekoppeld, kunt u Google Ad Manager gebruiken om advertentiemateriaal naar het apparaat te pushen. U kunt vervolgens in de app een voorbeeld bekijken van het advertentiemateriaal.

1. Op uw computer: Log in bij Google Ad Manager.

Zorg dat u bent ingelogd op hetzelfde Google Ad Manager-account en netwerk als uw apparaat.

2. Klik op Levering en dan Regelitems.
  3. Gebruik filters om een regelitem te zoeken en te openen met het advertentiemateriaal waarvoor u een voorbeeld wilt bekijken en waarvan de targeting overeenkomt met de advertentieruimte waarvoor u een voorbeeld heeft gestart. U kunt een voorbeeld bekijken van regelitems met de status Concept.
  4. Klik op Advertenties en klik vervolgens op de naam van het advertentiemateriaal waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  5. Klik op Voorbeeld en dan Mobiel.
  6. Selecteer In-app in de pop-up die verschijnt.
  7. Selecteer onder Pushen naar apparaat uw gekoppelde apparaat in het menu.
  8. Klik op Klaar.

Een voorbeeld van het advertentiemateriaal bekijken op uw apparaat

Zodra u advertentiemateriaal heeft gepusht naar uw gekoppelde apparaat en mobiele app, gaat u terug naar het apparaat om het voorbeeld van het advertentiemateriaal te activeren.

1. Open uw mobiele app en start het proces om een voorbeeld van advertentiemateriaal te bekijken in de advertentieruimte voor Google Ad Manager-advertentiemateriaal waarvoor u een voorbeeld wilt bekijken.
  2. Tik in het menu Opties voor foutopsporing op Voorbeeld van advertentiemateriaal.
  3. Uw campagne en advertentiemateriaal worden geretourneerd wanneer er weer een geschikt advertentieverzoek wordt gestuurd.

De app wordt niet gedwongen vernieuwd, dus u moet wachten op een ander advertentieverzoek dat u tijdens het gebruik van de app ontvangt. Het advertentiemateriaal wordt weergegeven volgens de informatie in het regelitem op basis waarvan het voorbeeld is geactiveerd. Controleer daarom de advertentieruimte waar u het advertentiemateriaal verwacht te zien.

Anderen toestaan om een voorbeeld van advertentiemateriaal op een gekoppeld apparaat te bekijken (optioneel)

Gekoppelde apparaten zijn standaard privé, wat betekent dat alleen u ze kunt gebruiken in Google Ad Manager. Als u het apparaat beschikbaar wilt stellen voor anderen in uw Google Ad Manager-netwerk, updatet u de instellingen hiervoor in Google Ad Manager.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Gekoppelde apparaten.
  3. In de rij voor het apparaat en de mobiele app die u wilt delen, selecteert u Openbaar in het dropdownmenu onder de kolom Zichtbaarheid.

Wijzigingen worden onmiddellijk opgeslagen en kunnen op elk moment ongedaan worden gemaakt. Alleen de gebruiker die het apparaat en de mobiele app oorspronkelijk heeft gekoppeld, kan deze instelling updaten.

Advertentiemateriaal testen met de SDK voor mobiele advertenties van Google

De SDK voor mobiele advertenties van Google biedt een API waarmee u een gewenst type advertentiemateriaal kunt opgeven voor testquery's. Als de parameter ft_ctype is ingesteld, wordt alleen advertentiemateriaal van het gewenste type opgehaald en weergegeven.

Deze functie werkt alleen met Google-advertenties en niet met reservering of bemiddeling. We raden u aan te testen met een advertentieblok waarvoor geen bemiddeling of reservering in aanmerking komt.

documentatie voor ontwikkelaarsMeer informatie vindt u in de ontwikkelaarsdocumentatie voor Android en iOS.