Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Een contentbron maken voor video on demand

Ad Manager moet de videocontent zelf opnemen voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) om video on demand-content (VOD) met advertenties te kunnen weergeven.

Zorg dat u aan deze vereisten voldoet voordat u een contentbron voor VOD maakt:
  1. Transcodeer uw videocontent naar HLS
  2. Publiceer een MRSS-feed met uw DAI VOD-content
  3. Maak een advertentietag voor DAI

Een contentbron maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Video, Contentbronnen en dan op Nieuwe contentbron.
  3. Vul de volgende items in:
    • Naam: De bronnaam die u hier kiest, is uitsluitend voor weergavedoeleinden.
    • Type: Ad Manager ondersteunt op dit moment MRSS- en Brightcove-feedtypen voor DAI-bronnen.
  4. Voer de URL in van een feed met pagina's die al uw video's bevat, met niet meer dan 100 video's per pagina. De DAI MRSS-feedspecificatie is hetzelfde als de traditionele MRSS-specificatie van Video-oplossingen, maar er zijn enkele aanvullende velden voor DAI. U kunt voorbeeldfeeds voor DAI bekijken.
  5. Voor MRSS-contentbronnen kunt u eventueel URL-verificatie gebruiken selecteren en de gebruikersnaam en het wachtwoord opgeven.

6. Selecteer uw synchronisatieregel, waarmee wordt bepaald hoe vaak Ad Manager uw contentbron synchroniseert:
    • Automatisch: Vernieuw de nieuwste content in de feed om de paar minuten voor content met een <lastModifiedDate> die later is dan de tijd van de vorige synchronisatie van nieuwe content.
    • Handmatig: Vernieuw alleen wanneer er op Synchroniseren wordt geklikt in uw contentbronnen. Meer informatie over synchronisatie van content.
  7. Activeer dynamische advertentie-invoeging (DAI). U ziet aanvullende velden zodra dit is geactiveerd.

• Voer de hoofdadvertentietag in. Meer informatie over hoe u een advertentietag voor DAI maakt.
    • Geef aan of u Tracking aan serverzijde wilt activeren voor uw streams of juist niet (dit wordt ook wel Server-Side Beaconing of SSB genoemd). Als u van plan bent midroll-advertenties weer te geven, kunt u SSB niet activeren. Meer informatie over ondersteuning en beperkingen voor Server-Side Beaconing in vergelijking met de IMA-SDK
    • Kies of ondertiteling vereist is voor content van deze bron. Zo nodig wordt de VOD-media niet opgenomen als er een fout is bij het opnemen van de ondertiteling of als de ondertiteling ontbreekt.
    • Als u van plan bent midroll-advertenties weer te geven in uw videocontent, activeert u HLS-midroll-conditionering. Midrolls kunnen uitsluitend worden weergegeven in videospelers die gebruikmaken van de IMA-SDK.
    • Activeer DAI-verificatiesleutels als beveiligingsmaatregel om streamverzoeken te verifiëren. De sleutels kunnen op zichzelf of met uw externe CDN-verificatie worden gebruikt.
    •  Stel Contentconfiguraties voor video on demand in (optioneel).

Alleen ondersteund voor HLS .

• Activeer Meldingen over opnamefouten om e-mailmeldingen te krijgen.
    • Activeer Toegestane IP-toegang om specifieke IP-adressen toegang te geven tot deze contentbron, ongeacht geblokkeerde geografische regio's.
    • Activeer Weergave van relatieve afspeellijst (relatief aan het weergavevoorvoegsel in uw CDN-configuratie).

Alleen ondersteund voor HLS .

• Activeer Offline modus om toe te staan dat content met ingevoegde advertenties wordt gedownload en offline kan worden bekeken.
  8. Klik op Opslaan.
Controleer de URL en de instellingen voor dynamische advertentie-invoeging voordat u opslaat
Nadat u de gegevens heeft opgeslagen, kunt u de URL van een contentbron niet meer wijzigen en dynamische advertentie-invoeging niet meer activeren/deactiveren. Als u een contentbron met fouten opslaat, moet u een nieuwe contentbron instellen om wijzigingen aan te brengen.

Meldingen ontvangen over opname van videocontent

Als Ad Manager een probleem tegenkomt tijdens de opname van content van de opgegeven URL voor de MRSS-feed, wordt er een e-mail gestuurd naar alle actieve gebruikers met het recht voor gebruikersrollen Meldingen ontvangen over opnamefouten voor videocontent met dynamische advertentie-invoeging.

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.