Veelgestelde vragen over inhoudingen op inkomsten

Er kunnen om diverse redenen bedragen worden ingehouden op uw inkomsten. Google kan uw inkomsten corrigeren als wordt geconstateerd dat er ongeldige klikken of vertoningen hebben plaatsgevonden in uw account (inclusief uw netwerkpartners) of als er advertentie-implementaties worden aangetroffen die in strijd zijn met de Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager.

Google kan uw inkomsten ook corrigeren als we geen betalingen kunnen innen van adverteerders van wie advertenties zijn weergegeven in uw content, waaronder, maar niet beperkt tot uw sites, mobiele apps, enzovoort. Deze adverteerders hebben mogelijk gestolen creditcards gebruikt of zijn op andere wijze financieel in gebreke gebleven. Google doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat een dergelijk scenario zich zelden voordoet, zodat we een veilig ecosysteem voor gebruikers, uitgevers en adverteerders in stand kunnen houden.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele antwoorden op vragen die u misschien heeft over inhoudingen die u in uw account heeft opgemerkt:

Waarom zijn mijn inkomsten ingehouden?

Er zijn inkomsten ingehouden omdat we ongeldige klikken en vertoningen of activiteit hebben gedetecteerd die in strijd is met het beleid van Google (op sites in uw bezit en beheer, of op sites van uw netwerkpartners). Google controleert accounts regelmatig op dergelijke activiteit. Wanneer zulke activiteit in uw account wordt geconstateerd, passen we uw inkomsten aan en betalen we de adverteerders de bedragen terug die zij voor deze klikken hebben betaald.

In zeldzame gevallen zijn uw inkomsten ingehouden omdat we van bepaalde adverteerders geen betalingen konden innen. Deze adverteerders hebben mogelijk gestolen creditcards gebruikt of zijn op andere wijze financieel in gebreke gebleven. Als dit gebeurt, brengen we de hiermee samenhangende inkomsten in mindering bij de uitgevers van de content waarin de advertenties van deze adverteerders zijn weergegeven.

Ik wil bezwaar maken tegen de inhouding. Kan dat?

Helaas kunt u geen bezwaar maken tegen de inhouding. U kunt erop vertrouwen dat wij alles hebben gedaan wat we kunnen bij het beoordelen van het verkeer in uw account. Zoals eerder gezegd, worden er bedragen op uw inkomsten ingehouden als we in uw account ongeldige klikken constateren, als we activiteit vaststellen die in strijd is met het beleid van Google of als er in uw AdSense-content advertenties zijn weergegeven van adverteerders die in gebreke blijven bij hun betalingen aan Google.

We schorten accounts van bedrieglijke adverteerders na ontdekking voor onbepaalde tijd op en geven geen advertenties van deze adverteerders meer weer in het netwerk van Google.
Ik zie dat mijn definitieve inkomsten afwijken van mijn geschatte inkomsten. Waarom is er een extra inhouding toegepast?

De geschatte inkomsten die u in uw account ziet, geven een nauwkeurige schatting van recente accountactiviteit zodra het verkeer aan uw account wordt toegerekend. Uw definitieve inkomsten daarentegen omvatten alle inkomsten die u met geverifieerde klikken en vertoningen heeft gegenereerd, minus inkomsten van advertenties die in uw content zijn weergegeven en afkomstig zijn van adverteerders die in gebreke blijven bij betalingen aan Google.

Een enkele keer kan het gebeuren dat Google constateert dat activiteit waarvoor u al bent betaald, ongeldig of in strijd is met het beleid van Google. Het kan ook voorkomen dat u al betaald bent voor verkeer van netwerkpartners die zijn uitgeschakeld vanwege ongeldig verkeer of voor activiteit die in strijd is met het beleid van Google. In zulke gevallen boekt Google een correctie op uw account in de vorm van een inhouding.

Op welke periode had deze inhouding betrekking?

We kunnen u geen informatie verstrekken over de periode waarover de correctie is toegepast. Volgens onze Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager crediteren wij onze adverteerders voor ongeldig verkeer dat is geregistreerd in een periode van 60 dagen voorafgaand aan de factuurdatum. Wanneer het onderzoek is voltooid en we de crediteringen beginnen te verwerken, kan het 30 dagen duren voordat deze in uw account worden weergegeven.

Kan ik nadere informatie krijgen over de inhouding? Wat zijn de netwerkpartners en domeinen die verantwoordelijk zijn voor deze inhouding?

We kunnen geen gegevens verstrekken over de activiteit die we hebben aangetroffen in uw account. Dit om de integriteit van ons detectiesysteem voor ongeldige activiteit te waarborgen en om te voorkomen dat gebruikers het systeem omzeilen.

Hoe zorg ik ervoor dat dit niet weer gebeurt?

Wij raden uitgevers aan hun Ad Exchange-accounts (AdX-accounts) constant in de gaten te houden en te letten op tekenen van mogelijk ongeldige klikken en vertoningen.

Het is belangrijk dat u weet waar uw verkeer vandaan komt. We raden u dan ook aan uw verkeer regelmatig te controleren. Dit doet u met een tool voor webanalyse zoals Google Analytics.

Google doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat inhoudingen als gevolg van betalingsbedrog door adverteerders zelden voorkomen, zodat we een veilig ecosysteem voor gebruikers, uitgevers en adverteerders in stand kunnen houden. Accounts van bedrieglijke adverteerders worden na ontdekking voor onbepaalde tijd opgeschort. Deze adverteerders mogen geen advertenties meer in het netwerk van Google weergeven.
Wat moet ik doen als ik vermoed dat er ongeldige activiteit plaatsvindt?

Als u verdachte activiteit opmerkt in uw account, kunt u ons waarschuwen via dit online formulier. Geef zo veel mogelijk informatie op in het formulier. We bewaren deze informatie in onze administratie, maar het is mogelijk dat we niet reageren, tenzij zich een ernstig probleem voordoet met uw account.