Regelitems

Een vCPM-regelitem maken

Als u een standaardregelitem distribueert, kunt u aangeven dat het weergavedoel en tarief moeten worden gebaseerd op zichtbare vertoningen zoals gemeten door Actieve weergave-technologie. Als u het type hoeveelheid voor 'Zichtbare vertoning' selecteert, kunt u ook een limiet instellen voor het aantal weergegeven vertoningen om dat doel te behalen.

vCPM-regelitems (zichtbare vertoningen) worden niet ondersteund voor mobiele apps, hoofd- of begeleidende advertentieformaten of voor Programmatic direct. Bekijk de beschikbare functies voor Programmatic direct.

Een vCPM-regelitem maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een regelitem met de volgende instellingen:
    • Type regelitem: selecteer Standaard.
    • Type hoeveelheid: selecteer Zichtbare vertoningen.
    • Tarief: standaard ingesteld op Zichtbare CPM.
    • Vertoningslimiet: geef het totale aantal vertoningen op dat u wilt weergeven om het doel voor zichtbare vertoningen te behalen.

Het regelitem wordt niet meer weergegeven wanneer de vertoningslimiet wordt bereikt, zelfs als het doel voor zichtbare CPM nog niet is behaald. Als u het doel voor 'Zichtbare CPM' bijvoorbeeld instelt op 1000 en de vertoningslimiet op 1500, stopt de advertentieweergave na 1500 vertoningen in totaal, zelfs als er slechts 800 zichtbare vertoningen zijn geleverd.

In het geval van regelitems met een redelijk lage voorspelde zichtbaarheid zorgt deze optie voor minder verspilde vertoningen, maar kan er wel onderweergave ontstaan wat betreft vCPM-regelitems. Uitgevers wordt daarom aangeraden deze functie verstandig te gebruiken.

Hoe vCPM-regelitems worden weergegeven en gefaseerd

Voor de weergave van vCPM-regelitems wordt gebruikgemaakt van de historische zichtbaarheid van uw netwerk en wordt een voorspelling gedaan van welke voorraad zichtbaar is voor het regelitem op basis van de huidige targeting. Aangezien de zichtbaarheid niet veel verandert, met uitzondering van plotselinge en ingrijpende wijzigingen in de lay-out of content van de pagina van een uitgever, is dit een goede benadering.

Vanwege de manier waarop zichtbaarheid wordt gemeten en de manier waarop verschillende uitgevers hun sites hebben geconfigureerd, wordt zichtbare voorraad vaak beperkt in vergelijking met alle voorraad, omdat niet alle voorraad inherent zichtbaar is. Als gevolg hiervan is er sprake van overweergave van een bepaald aantal vertoningen dat is gekoppeld aan vCPM-regelitems.

Voorbeeld

Als een uitgever een contract heeft voor de levering van 100.000.000 zichtbare vertoningen, zijn er mogelijk 150.000.000 vertoningen (zowel zichtbare als niet-zichtbare vertoningen) nodig om dit doel te behalen, omdat de uitgever een zichtbaarheidspercentage van slechts 67% heeft.

Er lijkt een rechtstreeks verband te zijn tussen de mate van overweergave van een uitgever en het algemene zichtbaarheidspercentage. Hoe hoger de zichtbaarheid van een uitgever, hoe minder overweergave van vCPM-regelitems plaatsvindt.

De advertentieserver faseert regelitems voor zichtbare vertoningen aan de hand van dezelfde algemene frequentiemethodologie als voor op vertoningen gebaseerde regelitems, maar in dit geval wordt er gebruikgemaakt van zichtbare vertoningen als basis voor de berekeningen.

Samengevat:

1. Ad Manager berekent het aantal zichtbare vertoningen dat per dag moet worden weergegeven. Deze berekening bestaat uit het aantal zichtbare vertoningen dat voor het regelitem is geboekt, gedeeld door het aantal dagen in de campagne van het regelitem.
  2. De berekening kan in de loop der tijd veranderen als er meer aan de advertentieweergave gerelateerde gegevens voor het regelitem zijn verzameld. Factoren zoals de tevredenheidsindex (SI) en de resterende tijd tot het einde van de campagne kunnen het tempo beïnvloeden, net als andere factoren.