Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Aan alcohol gerelateerde advertenties toestaan

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Aan alcohol gerelateerde advertenties zijn een type #beperkte categorie die u kunt toestaan.

U kunt aan alcohol gerelateerde advertenties toestaan. Als u aan alcohol gerelateerde advertenties toestaat op netwerkniveau, kunnen alle Ad Manager-gebruikers in uw netwerk zich aanmelden voor aan alcohol gerelateerde advertenties op voorraadniveau.

Tip: Neem meer informatie door over voor welke transacties aan alcohol gerelateerde advertenties kunnen worden weergegeven.

Voorraad voor aan alcohol gerelateerde advertenties moet voldoen aan de volgende richtlijnen met betrekking tot verkoop:

• De aan alcohol gerelateerde advertenties moeten worden weergegeven op goedgekeurde sites waarbij minstens 75% van de bezoekers ouder is dan de wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie.
  • Alle content moet redelijkerwijs zijn getarget op gebruikers van de wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie en mag geen gevoelige content bevatten waarbij een associatie met alcohol ongepast kan zijn (bijvoorbeeld een site over herstellen van een verslaving of een site over zwangerschap).

Sites van uitgevers waarvan wordt vastgesteld dat ze gevoelige content of op minderjarigen getargete content bevatten, mogen geen aan alcohol gerelateerde advertenties meer toestaan.

Alleen Google Ad Manager-uitgevers in landen waar reclame voor alcohol is toegestaan, kunnen zich aanmelden om aan alcohol gerelateerde advertenties te ontvangen. Neem de volledige lijst met toegestane landen door.

1. Aan alcohol gerelateerde advertenties toestaan op netwerkniveau

Met deze procedure kunt u de weergave van aan alcohol gerelateerde advertenties activeren voor domeinen, mobiele apps of video's die aan uw account zijn gekoppeld. Als uitgever bent u ervoor verantwoordelijk dat dergelijke vertoningen content bevatten die gepast is voor de betreffende leeftijd en anderszins voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder wet- en regelgeving die de weergave van advertenties voor alcohol beperkt tot gebruikers vanaf een bepaalde leeftijd.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
  3. Klik op Ad Exchange-accountinstellingen.
  4. Zet de instelling Alcoholbeleid aan Aanzetten of uit Uitzetten:

Als u de instelling Alcoholbeleid aanzet, worden advertenties voor alcohol niet automatisch overal geactiveerd. Met deze instelling kunt u alleen aan alcohol gerelateerde advertenties activeren in het volgende gedeelte: Aanmelden voor aan alcohol gerelateerde advertenties op voorraadniveau.

Als u de instelling Alcoholbeleid niet heeft in uw netwerk, neemt u contact op met uw accountmanager voor activeringsopties.

• Aan: Als u deze functie aanzet, kan uw netwerk worden aangemeld voor advertenties voor alcohol via regels van het type Advertentiecontent onder Beveiligingen.
    • Uit (standaard): Als u deze instelling uitzet, worden er geen advertenties voor alcohol weergegeven in uw voorraad. Voorraadregels die zijn aangemeld voor advertenties voor alcohol, zijn nog steeds zichtbaar en bewerkbaar op de overzichtspagina Regels.
  5. Klik op Opslaan.

2. Aanmelden voor aan alcohol gerelateerde advertenties op voorraadniveau

Als advertenties voor alcohol zijn toegestaan voor uw account (stap 1), kunt u de beveiligingen updaten om ze aan te zetten voor specifieke gedeelten van uw voorraad.

Als iemand ervoor heeft gekozen aan alcohol gerelateerde advertenties op netwerkniveau uit te zetten, kunt u geen alcoholadvertenties aanzetten voor uw voorraad.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingen en dan Beveiligingen.
  3. Klik op Nieuwe beveiliging en dan Advertentiecontent.
  4. Voer een naam in voor uw beveiliging.
  5. Selecteer in het menu Voorraadtype het medium waarop u advertentieweergave wilt toestaan, zoals Mobiele app.
  6. De beveiliging wordt standaard op alle voorraad toegepast. Zo target u specifieke voorraad:

• Selecteer Alleen ingevoerde voorraad beveiligen en dan voeg een voorinstelling voor targeting toe of maak selecties vanuit het menu. Meer informatie over targeting in beveiligingen

7. Klik onder Aanmeldingen naast Beperkte categorieën op Toevoegen.
  8. Zet de schakelaar naast Alcohol op aan Aanzetten.

Een hangsloticoon Vergrendelen in het vakje betekent dat de categorie Alcohol uitstaat voor uw account. Neem contact op met iemand in uw organisatie die over Ad Manager-beheerdersrechten beschikt om de categorie aan te zetten. Als dit niet werkt, kunt u contact opnemen met support voor uitgevers.

9. Klik op Updaten.
  10. Voeg indien nodig meer beveiligingen toe en klik op Opslaan.