Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Doelgroep voor mobiele apps

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360

Doelgroepoplossingen is een Google Ad Manager 360-functie die mogelijk niet is ingeschakeld in uw netwerk.

Doelgroepsegmenten zijn een krachtige methode om op unieke wijze contact te leggen met de gebruikers van uw mobiele app op basis van contextuele signalen, zoals het abonnementstype of recente gamelevel van een gebruiker.

Doelgroepsegmenten voor mobiele apps

Mobiele apps gebruiken geen cookies, dus Doelgroepoplossingen gebruikt mobiele advertentie-ID's en PPID's om segmenten te definiëren. Wanneer u first-party doelgroepsegmenten maakt om te targeten voor uw mobiele app, heeft u de volgende opties:

Terwijl doelgroepsegment leden verzamelt, kunt u een overzicht van het lidmaatschap van uw doelgroepsegment bekijken per type mobiel apparaat.

Wanneer Doelgroep voor mobiele apps gebruiken

De volgende gebruiksvoorbeelden voor het maken van segmenten zijn van toepassing op mobiele apps. Gebruik ze als basis voor uw eigen doelgroepoplossingen.

Aanvullende afwegingen

In sommige van de gevallen die in dit artikel worden beschreven, kunt u ook aangepaste targetingcriteria gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. Het nadeel van aangepaste targetingcriteria is dat de aangepaste targetingcriteria moeten worden doorgegeven voor elk advertentieverzoek.

Het toevoegen van gebruikers aan een doelgroepsegment is een eenmalige bewerking (ervan uitgaande dat de vervaltermijnwaarde van het doelgroepsegment hoog genoeg is ingesteld). Zo kunnen deze gebruikers voor alle daaropvolgende advertentieverzoeken worden getarget op segment.

Gebruikers voor first-party segmenten die worden gemaakt via advertentieweergave, worden onmiddellijk toegevoegd aan lijsten. Als u vooraf invullen, een gegevensbeheerplatform, Google Marketing Platform of andere segmenttypen gebruikt, verschilt de duur voor het invullen van de segmenten. Meer informatie over hoe segmentwijzigingen worden weerspiegeld bij advertentieweergave en in de gebruikersinterface.

Segmenten op basis van abonnementen maken

Deze segmenten zijn handig voor het targeten van gebruikers van uw apps, afhankelijk van hun abonnementsniveau.

Voorbeeld

Advertentie 'X' laten zien aan gebruikers die premium/betalende abonnees van uw app zijn; advertentie 'Y' laten zien aan gebruikers die een kosteloos abonnement op uw app hebben.

U kunt er ook voor kiezen om alleen advertenties weer te geven aan gebruikers die een kosteloos abonnement op uw app hebben en niet aan gebruikers die een betaald abonnement op uw app hebben.

Een segment op basis van abonnementen maken met pixeltags

Als u Doelgroepoplossingen wilt gebruiken om leden aan deze segmenten toe te voegen, plaatst u een geschikte doelgroeppixel of een geschikt advertentieblok op de bevestigingspagina die wordt weergegeven na aankoop van een abonnement.

1. Volg de instructies voor het maken van first-party doelgroepsegmenten met pixeltags.
  2. Plaats de pixeltag voor doelgroepen op de betalingspagina voor het abonnement.

Een segment op basis van abonnementen maken met advertentieblokken

Als u een advertentieblok heeft geconfigureerd om advertenties op de bevestigingspagina na de betaling aan te vragen, volgt u de instructies voor het maken van first-party doelgroepsegmenten. Target dit segment op het betreffende advertentieblok.

Dit is mogelijk een minder veelvoorkomend voorbeeld dan het segment maken via pixeltags, omdat veel ontwikkelaars geen advertenties weergeven op een bevestigingspagina voor een betaling.

Segmenten op basis van levels maken

Deze segmenten zijn handig voor het targeten van mensen die een bepaald level in uw game of app hebben bereikt.

Voorbeeld

Advertentie 'X' laten zien aan gebruikers die level 1-4 van uw app spelen; advertentie 'Y' laten zien aan gebruikers die level 5-9 van uw app spelen, enzovoort.

Een segment op basis van levels maken met pixeltags

1. Maak first-party doelgroepsegmenten met pixeltags.
  2. Plaats de pixeltag voor doelgroepen op de bestemmingspagina van de levels die (wanneer ze worden bereikt) de bezoekers definiëren die u wilt targeten.

Een segment op basis van levels maken met advertentieblokken

Als u al voorraad heeft ingesteld in uw app, volgt u de instructies voor het maken van first-party doelgroepsegmenten. Selecteer de advertentieblokken die overeenkomen met de levels die (wanneer ze worden bereikt) de bezoekers definiëren die u wilt targeten.

Segmenten op basis van activiteiten maken

Maak een doelgroepsegment op basis van hoe vaak bezoekers bepaalde apps of delen van apps hebben gebruikt.

Voorbeeld

Advertentie 'X' laten zien aan gebruikers die het level Geavanceerd in uw app 5 keer hebben bereikt in de afgelopen 2 dagen.

Een segment op basis van activiteiten maken met pixeltags

1. Volg de instructies voor het maken van first-party doelgroepsegmenten met pixeltags.
  2. In het bovenstaande voorbeeld zou u de volgende selecties maken:
    1. Voor Paginaweergaven geeft u 5 op.
    2. Voor Recentheid geeft u 2 dagen op.
  3. Plaats de pixeltag voor doelgroepen in het gedeelte van de app op basis waarvan u het segment wilt maken.

Een segment op basis van activiteiten maken met advertentieblokken

Als u al voorraad heeft ingesteld in uw app, volgt u de instructies voor het maken van first-party doelgroepsegmenten.

1. Selecteer de advertentieblokken die overeenkomen met het gedeelte van de app op basis waarvan u het segment wilt maken.
  2. In het bovenstaande voorbeeld zou u de volgende selecties maken:
    1. Voor Paginaweergaven geeft u 5 op.
    2. Voor Recentheid geeft u 2 dagen op.
  3. Plaats de pixeltag voor doelgroepen in het gedeelte van de app op basis waarvan u het segment wilt maken.

Segmenten op basis van voorwaarden maken

Maak een doelgroepsegment op basis van een logische groepering van activiteiten of andere segmenten, zoals een bezoeker die een aankoop in een app heeft gedaan maar gedurende een bepaalde tijd niet is teruggekomen.

Voorbeeld

Advertentie 'X' laten zien aan gebruikers die een in-app aankoop hebben gedaan in de afgelopen week, maar niet verder dan level 1 zijn gekomen (wat betekent dat de levels nieuw voor ze zijn en dat ze een zwaard moeten kopen).

Een segment op basis van voorwaarden maken

1. Maak een doelgroepsegment op basis van gebruikers die in de afgelopen week een in-app aankoop hebben gedaan. Dit is vergelijkbaar met een segment op basis van abonnementen (zoals hierboven beschreven).
  2. Maak een tweede doelgroepsegment op basis van gebruikers die verder dan level 1 zijn gekomen (een segment op basis van levels).
  3. In het gedeelte Gedrag van het eerste segment target u het tweede segment in een 'is niet'-relatie. Ontdek meer over voorwaardelijke targeting in het artikel over het maken van doelgroepsegmenten.