Advertentie-indelingen en -formaten voor mobiele apps

De meeste opties voor advertentiemateriaal die beschikbaar zijn in Google Ad Manager voor internet worden ook ondersteund voor mobiele apps.

Voorraadindelingen

De volgende voorraadindelingen worden ondersteund: banner, native, interstitial, met beloning en advertentie bij openen app.

Bekijk voorbeelden van deze indelingen

Banner

Example of a banner ad

Native

Example of a native ad

Interstitial

Example of an interstitial ad

Beloond

Example of a Rewarded format

App openen

Example of an App Open ad

Advertentie-indelingen

• Display-advertentiemateriaal met HTML en de MRAID-definities
    Advertentiemateriaal kan gebruikmaken van HTML, css en JavaScript voor eenvoudige weergave. MRAID van IAB is een API-branchenorm die wordt gebruikt voor rich media-advertenties die worden weergegeven in mobiele apps en kan worden gebruikt voor geavanceerdere interacties.
    • Banners: worden normaal gesproken in de contentstream of als vaste blokken weergegeven.
    • Interstitials: worden meestal gebruikt tijdens natuurlijke pauzes in de interactie van de gebruiker met uw mobiele app.
  • Native-advertenties
    Native-advertenties zijn zowel qua vorm als functie afgestemd op de omgeving waarin ze worden weergegeven.
    • Contentadvertenties: bieden een algemene combinatie van tekst en afbeeldingen.
    • Advertenties voor app-installatie: stimuleren mobiele-app-installaties
Op het gebied van vertoningsaantallen hebben uitgevers de keuze tussen de standaardoptie van Google Ad Manager om vertoningen te tellen en de handmatige optie om vertoningen te tellen (alleen directe campagnes). Google Ad Manager houdt vertoningen in de volgende gevallen standaard bij:
  • Banneradvertenties: het advertentiemateriaal wordt weergegeven aan de gebruiker.
  • Interstitial advertenties: het advertentiemateriaal wordt weergegeven aan de gebruiker.
  • Native ads: het advertentiemateriaal wordt weergegeven aan de gebruiker.

Formaten van advertentiemateriaal

We ondersteunen verschillende formaten voor advertentiemateriaal, waaronder:

• Dynamische banners: Kiest automatisch het beste advertentieruimteformaat (de ruimte die is gereserveerd voor advertentiemateriaal) voor het gebruikte apparaat.
  • Slimme banners: Vult de schermbreedte op elk apparaat met een vaste hoogte. Omdat slimme banners alleen de schermbreedte vullen, zijn ze niet zo flexibel als dynamische banners en presteren ze mogelijk minder goed.
  • Standaardbanners: Alleen geschikt voor het opgegeven bannerformaat Alleen advertenties met het opgegeven formaat kunnen worden weergegeven.
  • Interstitials: Advertenties op de volledige pagina die worden weergegeven tussen schermen tijdens de navigatie in mobiele apps.
  • Studio-advertentiemateriaal: Gemaakt in Studio en automatisch toegevoegd aan adverteerders in uw netwerk.
  • Aangepast advertentiemateriaal: Aangepaste oplossingen voor advertentieweergave die templates voor advertentiemateriaal of andere typen display-advertentiemateriaal niet bieden.

Typen advertentiemateriaal

We ondersteunen de volgende typen advertentiemateriaal die kunnen worden geselecteerd tijdens de trafficking van advertentiemateriaal:

• Afbeeldingsbanners (bijvoorbeeld 320 x 50)
  • Advertentiemateriaal met beeldanimaties (bijvoorbeeld uitvouwbare banners)
  • Video-interstitials
  • Campaign Manager 360-tags
  • Native ads
  • Aangepaste advertentiesjablonen
  • SDK-bemiddeling (voor weergave van advertenties van derden)

Advertentiemateriaalbestemmingen

Niet alle typen advertentiemateriaal ondersteunen alle typen bestemmings-URL's.

Er zijn meerdere opties voor doorklikbestemmingen beschikbaar voor mobiele-app-advertenties:

• Doorklik-URL
  • Klik om te bellen (telefoonnummer)
  • Klik om app te starten (deep link openen in een app)
  • Universele zelflink (een universele iOS-link die wordt gebruikt in een iOS-app voor in-app navigatie)
    Als u een universele zelflink gebruikt voor native advertentiemateriaal, zorg er dan voor dat de native indeling de %%ONE_CLICK_HANDLER_TARGET%%-macro in de HTML heeft, zoals in dit voorbeeld:
    Voorbeeld van een universele self link-code in Ad Manager

Templates voor advertentiemateriaal

Naast templates voor advertentiemateriaal voor Google Ad Manager voor internet zijn er enkele templates die specifiek zijn bedoeld voor mobiele apps:

• Interstitial-advertentie voor mobiel die automatisch sluit
  • Afbeeldingscarrousel voor mobiel
  • Mobiele app downloaden