Factureringsinstellingen voor Ad Manager

Uw betalingsinstellingen opgeven en meer informatie over vertoningsdrempels bekijken

Als u een Google Ad Manager 360-account instelt, raadpleegt u Factureringsinstellingen voor 360.

Ga naar Ongeldige of geen betaalmethode | Voor de eerste keer een betaalmethode toevoegen | Hoe vertoningen worden gefactureerd | Voorkomen dat u vertoningsdrempels overschrijdt

Ad Manager vereist dat uitgevers die de vertoningsdrempels voor display-, video- of mobiele-app-advertenties overschrijden, een betaald contract afsluiten om te betalen voor de extra vertoningen.

Als u beheerder bent, ziet u een melding in Ad Manager als u de vertoningsdrempel voor uw netwerk heeft overschreden. U kunt op de link Aanmelden klikken en een betaalmethode toevoegen om dit probleem te verhelpen.

Zodra u zich heeft aangemeld voor facturering, worden er kosten in rekening gebracht voor de extra vertoningen wanneer u een vertoningsdrempel overschrijdt. De betalingscyclus loopt vanaf de maand waarin u zich aanmeldt. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de voorgaande maanden.

Als u geen beheerder bent, kan er een melding in Ad Manager worden weergegeven die aangeeft dat er problemen met uw account zijn. Als dit het geval is, neemt u contact op met uw beheerder.

Ongeldige of geen betaalmethode

Als uw account wordt overgezet naar de alleen-lezen modus of wordt uitgeschakeld, of als de advertentieweergave wordt onderbroken door niet-bestaande of achterstallige betalingen, is Google niet verantwoordelijk voor de impact hiervan op de opbrengst of campagnes.

Ongeldige betaalmethode

Als er een ongeldige betaalmethode is geregistreerd, wordt de advertentieweergave 30 dagen nadat Google de betaling niet kan verwerken, stopgezet. Update uw betaalmethode of neem contact op met uw bank om te voorkomen dat de advertentieweergave wordt onderbroken.

Zo updatet u uw betaalmethode:

1. Ga naar Betalingen en dan Informatie voor betalingen.
  2. Klik bij Hoe u wordt betaald op Betaalmethode toevoegen.
  3. Update de bestaande betaalmethode of voeg een nieuwe toe.
  4. Klik op Opslaan.

U moet rechten hebben om betaalmethoden te bekijken en aan te passen om deze stappen te voltooien. Als u niet naar de pagina 'Facturen' kunt gaan, neemt u contact op met uw Ad Manager-beheerder.

Geen betaalmethode

Als u geen geldige betaalmethode heeft toegevoegd, krijgt u een waarschuwing wanneer u de gratis vertoningsdrempel heeft overschreden. Als u de gratis vertoningsdrempels blijft overschrijden en geen betaalmethode toevoegt, wordt uw account overgezet naar de modus Alleen-lezen en kan het uiteindelijk worden opgeschort. In het laatste geval worden er geen advertenties meer weergegeven. U kunt weer toegang krijgen door u aan te melden met een geldige betaalmethode of contact op te nemen met Google Support.

Als u momenteel onderhandelt over een ander betaald contract met Google of dit overweegt, neemt u contact op met een Google-salesmedewerker voordat u zich aanmeldt voor facturering. In sommige gevallen kan een salesmedewerker van Google samen met u een bestelformulier configureren met specifieke kenmerken of prijzen. In dat geval wordt dit weerspiegeld in het bestelformulier dat wordt weergegeven tijdens het aanmeldingsproces.

Voor de eerste keer een betaalmethode toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Facturering en dan Aanmelden. U kunt tariefkaarten bekijken die van toepassing zijn op uw regio en een betaalmethode opgeven zodat we kosten aan u in rekening kunnen brengen als u de gratis vertoningsdrempel overschrijdt.
  3. Lees de pagina Welkom en klik op Doorgaan.
  4. Selecteer de regio van uw factuuradres en uw valuta in de dropdown-menu's en klik op Doorgaan. Neem contact op met uw accountmanager voor hulp als uw land niet in de lijst staat.
  5. Bekijk uw tariefplanning en tariefkaart en klik op Accepteren en doorgaan als u klaar bent.

Betalingsprofiel

1. Voer de gegevens van uw Google-betalingsprofiel in. U kunt uw Google-betalingsprofiel gebruiken om betalingen uit te voeren en te ontvangen voor elke Google-service, waaronder Ad Manager.
    • Via het dropdownmenu kunt u het Google-betalingsprofiel wijzigen dat is gekoppeld aan dit Ad Manager-account.
    • Eventuele wijzigingen die u aanbrengt in de volgende stappen, zijn van toepassing op alle Google-producten waarvoor het geselecteerde profiel wordt gebruikt.
  2. Klik op Gereed. U heeft de instelprocedure voor facturering nu voltooid.
    • Als u al een Google-betalingsprofiel had en u wijzigingen heeft aangebracht in de instellingen op deze pagina, wordt uw profiel dienovereenkomstig geüpdatet.
    • Als u geen Google-betalingsprofiel had voordat u deze stappen voltooide, wordt een nieuw profiel gemaakt.

Als uw account is ingesteld voor maandelijkse facturering, wordt u niet gevraagd een betaalmethode op te geven. In plaats daarvan wordt op het tabblad Facturering een scherm weergegeven dat de factuur in behandeling is totdat Google de factureringsinstellingen heeft voltooid. Dit duurt doorgaans 24 tot 48 uur.

* Sommige valuta's worden mogelijk niet ondersteund in bepaalde geografische regio's en worden geleidelijk geïmplementeerd.

Factuur en rapport controleren

Op pdf-facturen kunt u zien hoeveel vertoningen er in rekening zijn gebracht. U kunt uw factuur vergelijken met de vertoningsgegevens in een rapport. Deze gegevens kunnen enigszins verschillen vanwege, maar niet beperkt tot, vertraagde vertoningen of filtering van ongeldige klikken en vertoningen.

Rapporten maken voor vertoningsgegevens

Als u een rapport maakt, neemt u de statistieken 'Totaal aantal vertoningen' en 'Niet-gevulde vertoningen' op.

De gegevens voor 'Niet-gevulde vertoningen' in uw rapport bevatten onder meer prefetchverzoeken. Deze verzoeken worden niet in rekening gebracht, waardoor het in rekening gebrachte bedrag op uw factuur lager kan uitvallen.

Factuurtotalen bekijken in rapporten

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport.
  4. Maak het rapport:
    1. Selecteer het rapporttype 'Historisch'.
    2. Selecteer een volledige maand als Periode.
    3. Neem de dimensie 'Maand en jaar' op.
    4. Neem de statistieken Gefactureerde vertoningen en Gefactureerde niet-gevulde vertoningen op.
  5. Klik op Uitvoeren.

(Alleen beschikbaar in Ad Manager 360) Gebruik de dimensie Factureringstype van advertentie met de statistiek Gefactureerde vertoningen voor een gedetailleerde weergave van de vertoningen die zijn opgenomen op uw factuur.

Hoe vertoningen worden gefactureerd

Facturering bevat nooit vertoningen die zijn gevonden en gefilterd als ongeldig verkeer, ongeacht het voorraadtype.

Mobiele-app- en videovoorraad

Ad Manager factureert alleen gevulde vertoningen waarvoor wordt geregistreerd dat ze zijn weergegeven op basis van de methodologieën van het eerste frame voor video's en één pixel voor mobiele apps. VAST-fouten en niet-gevulde vertoningen voor mobiele-app- en videovoorraad worden niet gefactureerd.

Alle andere voorraad

Als u Google-uitgeverstags gebruikt, factureert Ad Manager zowel gevulde als niet-gevulde vertoningen, waaronder instanties die gebruikmaken van advertentieweergave van derden. Als u Ad Exchange-tags gebruikt (die alleen kunnen worden gebruikt om Ad Exchange-vertoningen weer te geven), worden niet-gevulde of gevulde vertoningen niet gefactureerd door Ad Manager.

Voorkomen dat vertoningsdrempels worden overschrijden

• Beperk het aantal niet-gevulde vertoningen.
  • Bepaal of de niet-gevulde vertoningen daadwerkelijk worden weergegeven op de pagina. Check uw site op implementatiefouten (bijvoorbeeld meerdere advertentieblokken aanroepen in de koptekst in plaats van in het hoofdgedeelte van een pagina). Verkeerd geplaatste code voor Google-uitgeverstags (GPT) veroorzaakt dat advertenties wel worden aangeroepen maar niet worden weergegeven. Pas niet-werkende GPT-code op sites aan of verwijder deze.
  • Verwijder advertentieblokken die uitsluitend worden gebruikt voor trackingdoeleinden (zoals pixels van 1 x 1) om het factureerbare volume te verlagen. Neem contact op met uw accountmanager over hoe u Doelgroepoplossingen of Google Analytics kunt gebruiken voor vergelijkbare functionaliteit.
  • Verhoog het voorraadvolume waar Ad Exchange, AdSense of AdMob om kunnen concurreren. Zo kunt u uw rendement maximaliseren en ervoor zorgen dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor vertoningen waarmee inkomsten worden gegenereerd door Ad Exchange of AdSense.
  • Als u Ad Exchange-/AdSense-/AdMob-regelitems distribueert via dynamische toewijzing in plaats van als Netwerk/Prijsprioriteit/Eigen, zorgt u ervoor dat ze niet meetellen als betaalde vertoningen.

Gratis vertoningsdrempels

Voor niet-videoadvertentieblokken zijn maandelijkse vertoningslimieten gebaseerd op uw locatie. Voor videoadvertentieblokken geldt een limiet van 800.000 vertoningen per maand, ongeacht de locatie.

Als u de gratis versie van Ad Manager gebruikt, gelden de volgende gratis vertoningsdrempels:

Niet-videoadvertentieblokken

Maandelijkse limiet Uw locatie
90 miljoen Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten
200 miljoen Argentinië, Bangladesh, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Chili, China, Colombia, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Griekenland, Guatemala, Hongarije, Hongkong, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Kenia, Kroatië, Letland, Libanon, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Marokko, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Pakistan, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Saudi-Arabië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Turkije, Uruguay, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland
150 miljoen Alle andere locaties die hierboven niet worden vermeld

Videoadvertentieblokken

Voor video geldt een maandelijkse limiet van 800.000, ongeacht uw locatie.