Verkeer van mobiele sessies registreren

De registratie van HTTP-netwerksessies kan een krachtige methode voor probleemoplossing zijn, waarmee u live advertentieverzoeken en Ad Manager-interacties kunt vastleggen. Als u netwerksessies levert aan Ad Manager-support, kunnen problemen bovendien sneller worden opgelost omdat u de benodigde details voor probleemoplossing heeft.

Meer informatie over de registratie van websessieverkeer met Chrome DevTools

Dit artikel is alleen van toepassing op algemeen HTTP-verkeer. Als u beveiligd HTTPS-verkeer wilt registreren, moet u het betreffende apparaatcertificaat installeren op uw apparaat voordat u verkeer gaat registreren. Raadpleeg uw webdebuggingproxy voor verdere instructies.

Als u de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt, bekijkt u de gids voor netwerktracering voor Android of iOS. Gebruik netwerktracering in plaats van proxy-tools, zodat u alle verkeer voor alle versies van deze besturingssystemen ziet.

U kunt ook een webdebuggingproxy-app zoals Charles of Fiddler gebruiken om netwerkverkeer via mobiel internet en mobiele apps vanaf een mobiel apparaat te registreren.

Vereisten

• Een webdebuggingproxy, zoals Charles of Fiddler
  • Een wifi-netwerk dat peer-to-peer verkeer toestaat
  • Een desktopcomputer of laptop
  • Een mobiel iOS- of Android-apparaat

Proxyconfiguratie

1. Haal het lokale IP-adres van uw desktopcomputer of laptop op:

• Windows: Open de opdrachtregel. Typ ipconfig en druk op Enter. De tekst naast IPv4-adres is uw lokale IP-adres.
    • macOS: Open Terminal. Typ ifconfig en0| grep "inet[ ]" | awk '{print $2}' en druk op Enter. Het resultaat is uw lokale IP-adres.
    • Linux: Open de terminal. Typ ifconfig | grep -Eo 'inet (addr:)?([0-9]*\.){3}[0-9]*' | grep -Eo '([0-9]*\.){3}[0-9]*' | grep -v '127.0.0.1' en druk op Enter. Het resultaat is uw lokale IP-adres.
  2. Laat uw mobiele apparaat weten wat het IP-adres van uw desktop is:

• Android

1. Klik op Instellingen en dan Wifi en selecteer uw wifi-netwerk.
      2. Vink het selectievakje Geavanceerde opties weergeven aan.
      3. Selecteer de optie Handmatig onder Proxyinstellingen en geef het IP-adres uit stap 1 op in het veld Proxyhostnaam.
      4. Geef 8888 op in het veld Proxypoort.
      5. Klik op Opslaan.
    • iOS

1. Klik op Instellingen en dan Wifi en selecteer uw wifi-netwerk.
      2. Klik onder HTTP-proxy op Handmatig.
      3. Geef het IP-adres uit stap 1 op in het veld Server.
      4. Geef 8888 op in het veld Poort.
      5. Sluit de pagina.
  3. Configureer uw webdebuggingproxy-tool:

1. Stel de HTTP-proxypoort in op 8888.
    2. (Alleen Charles) Als 'External Proxy Setting' (Externe proxyinstelling) is geselecteerd, maakt u de selectie daarvan ongedaan.
    3. (Alleen Fiddler) Selecteer de optie 'Allow remote computers to connect' (Toestaan dat externe computers verbinding maken).
  4. Stel SSL in (alleen Charles):

1. Ga op de menubalk naar Proxy en vervolgens naar SSL-proxyinstellingen.
    2. Klik op Toevoegen.
    3. Geef securepubads.g.doubleclick.net en googleads.g.doubleclick.net op in het veld Host en 443 in het veld Poort.

U kunt ook overwegen al het verkeer te registreren door het jokerteken * op te geven in het veld Host en het veld Poort leeg te laten. Dit kan handig zijn wanneer er een probleem buiten de bovenstaande twee domeinen is.

4. Klik op OK.
    5. Installeer het Charles-certificaat volgens de richtlijnen voor het instellen van SSL voor Charles.
    6. Zodra uw apparaat een proxyverbinding met uw desktopcomputer/laptop heeft, gaat u naar de browser van uw telefoon en typt u http://www.charlesproxy.com/getssl om het computercertificaat te downloaden en te installeren.
  5. Start de registratie van HTTP-verkeer vanaf uw mobiele telefoon (alleen Charles):

• Als u wordt gevraagd uw mobiele apparaat toestemming te geven om verbinding te maken, selecteert u Toestaan.
  6. Wanneer u netwerkverkeer heeft geregistreerd, schakelt u de proxyinstellingen op uw apparaat uit door stap 2 in omgekeerde volgende uit te voeren (stel proxy in op None (Geen)).

Aandachtspunten

• Google beveelt Charles of Fiddler HTTP Proxy op geen enkele manier aan en u kunt deze tools op eigen risico gebruiken.
  • De HTTP-proxysoftware kan elke activiteit van uw apparaat registreren. Zorg ervoor dat u de proxy deactiveert als het vastleggen van het betreffende verkeer is voltooid.