Voorkomen dat concurrenten tegelijk worden weergegeven

Beveiligingsmaatregelen gebruiken om concurrentie-uitsluitingen in te stellen

U kunt de weergave van bepaalde advertentietypen blokkeren als er advertenties van andere specifieke adverteerders, merken of categorieën aanwezig zijn. U wilt bijvoorbeeld mogelijk een specifieke adverteerder blokkeren zodat deze geen voorraad kan kopen via Ad Manager of Ad Exchange vanwege een overeenkomst met een concurrerende adverteerder of een directe deal.

Hoe beveiligingsmaatregelen voor concurrentie werken

Gebruik beveiligingsmaatregelen voor concurrentie om aangepaste groepen adverteerders/merken/categorieën te maken waarvan advertenties wel of niet tegelijk kunnen worden weergegeven en om de gedeelten van uw voorraad aan te geven waar ze niet kunnen worden weergegeven.

Advertenties van adverteerders/merken/categorieën in dezelfde groep kunnen tegelijk op hetzelfde moment op dezelfde pagina worden weergegeven. Advertenties van adverteerders/merken/categorieën die zich in andere groepen bevinden, worden geblokkeerd zodat ze niet tegelijk worden weergegeven.

Voorbeeld

U heeft een overeenkomst met adverteerder A en wilt geen advertenties van concurrerende adverteerders weergeven (adverteerder B en adverteerder C). U kunt een beveiligingsmaatregel voor concurrerende adverteerders maken en adverteerder A aan een eigen groep toewijzen en adverteerder B en C aan een afzonderlijke groep binnen dezelfde beveiligingsmaatregel.

Als een advertentie van adverteerder A wordt weergegeven in een advertentieblok dat u heeft aangewezen binnen de beveiligingsmaatregel, kunnen advertenties van adverteerder B en C niet tegelijk worden weergegeven.

Beveiligingsmaatregelen voor concurrentie van Ad Manager worden in realtime toegepast in Ad Exchange. Ad Manager verzendt voorraad- en beveiligingsmaatregelgegevens naar Ad Exchange en vervolgens kiest Ad Exchange een of meer advertenties die aan deze vereisten voldoen.

Waar zijn beveiligingsmaatregelen voor concurrentie van toepassing?

Beveiligingsmaatregelen voor concurrentie zijn van toepassing op deze transactietypen:

• Programmatic Guaranteed
  • Open veilingen
  • Privéveilingen
  • Eerste overzicht
  • Traditioneel

Beveiligingsmaatregelen voor concurrentie instellen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingen en dan Beveiligingen.
  3. Klik op Nieuwe beveiliging en dan Concurrentie
  4. Geef uw beveiligingsmaatregel voor concurrentie een naam.
  5. De beveiligingsmaatregel wordt standaard toegepast op alle voorraad. Specifieke voorraad targeten:
    1. Klik op Targeting toevoegen.
    2. Selecteer een item in het dropdownmenu en maak targetingselecties.
  6. Maak blokkeringsgroepen. Met de optie Blokkering voor meerdere groepen wordt bepaald hoeveel blokkeringsgroepen u kunt maken. Een blokkering voor meerdere groepen kan een of meer adverteerders/merken/categorieën bevatten.
    • Indien gedeselecteerd:
      De beveiligingsmaatregel wordt toegepast binnen één groep. Selecteer naast Groep de adverteerders/merken/categorieën die u niet samen wilt weergeven.

Voorbeeld

Als adverteerder A en adverteerder B deel uitmaken van de groep, worden advertenties van die twee adverteerders niet samen weergegeven.

• Indien geselecteerd:
      Adverteerders/merken/categorieën in verschillende groepen kunnen niet tegelijk worden weergegeven. Selecteer naast Indien weergegeven de componenten waarop we controleren. Als een van deze componenten advertenties op een pagina weergeeft, geven we geen advertenties weer van de componenten die u in groep Blokkeren selecteert.

Voorbeeld

Adverteerder A en adverteerder B maken deel uit van de groep Indien weergegeven en adverteerder C maakt deel uit van de groep Blokkeren. Als een pagina advertenties weergeeft van adverteerder A en/of adverteerder B, worden advertenties van adverteerder C niet op die pagina weergegeven.

7. Klik op Opslaan.

Concurrentie-uitsluitingen maken met labels

U kunt ook labels gebruiken om concurrerende advertenties op een pagina te voorkomen. Regelitems worden niet weergegeven op dezelfde pagina als regelitems van andere adverteerders aan wie hetzelfde label is toegewezen. Meer informatie over instellingen voor concurrentie-uitsluiting in labels.