Adverteerders en merken blokkeren

Dit artikel is alleen bedoeld voor Google Ad Manager-gebruikers. Ad Manager is een advertentiebeheerplatform voor uitgevers. Als u geen Ad Manager-account heeft, raden we u het volgende aan:

U kunt adverteerders en merken blokkeren voor weergave in uw netwerk of specifieke voorraad.

Merken zijn onderliggende elementen van bovenliggende adverteerders, waarmee u over gedetailleerdere blokkeringsopties beschikt. Een voorbeeld van een relatie tussen een adverteerder en een merk kan een levensmiddelenbedrijf zijn (de adverteerder) en een specifiek graanproduct dat ze produceren (het merk).

Ad Exchange-tags kunnen niet worden gebruikt met beveiligingsmaatregelen. Implementeer in plaats daarvan de Google-uitgeverstag.

U kunt beveiligingsmaatregelen voor adverteerders/merken combineren met alle andere beveiligingsmaatregelen, behalve aangepaste labels.

Blokkeringen voor adverteerders/merken zijn van toepassing op deze transacties

• Open veilingen
  • Eerste overzicht
  • Programmatic Guaranteed (als u het selectievakje Ook toepassen op al het directe verkeer aanvinkt).
  • Traditioneel (als u het selectievakje Ook toepassen op al het directe verkeer aanvinkt en regelitems met adverteerders/merken tagt). Zie stap 10 hieronder voor meer informatie.
Blokkeringen voor adverteerders/merken zijn niet van toepassing op privéveilingen. Blokkeringsinstellingen voor privéveilingen bevinden zich in de instellingen voor afzonderlijke veilingen, niet in de instellingen voor beveiligingsmaatregelen van advertentiecontent.

Aan de slag

Beveiligingsregels zijn additief

Meerdere blokkeringstypen voor 'Alle kopers blokkeren, met de volgende uitzonderingen' die dezelfde voorraad targeten, kunnen leiden tot een aanzienlijke afname van het aantal adverteerders en/of merken die in aanmerking komen om die voorraad te kopen.

Als er meerdere blokkeringen 'Alle kopers blokkeren, met de volgende uitzonderingen' worden gemaakt voor dezelfde voorraad, mogen alleen adverteerders en/of merken die worden weergegeven in alle blokkeringen bieden en weergeven, wat mogelijk niet uw bedoeling is.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingsmaatregelen en dan op Beveiligingsmaatregelen.
  3. Klik op Nieuwe beveiligingsmaatregel en selecteer Advertentiecontent.
  4. Geef uw beveiligingsmaatregel een naam.
  5. Selecteer in het dropdownmenu Voorraadtype het medium waarop u de weergave van advertenties wilt beheren, zoals Mobiele app.
  6. De beveiligingsmaatregel wordt standaard op alle voorraad toegepast. Zo target u specifieke voorraad:
    • Selecteer Alleen opgegeven voorraad beschermen, klik op Targeting toevoegen, selecteer een item in het dropdownmenu en maak uw targetingselecties.
    • Bekijk meer informatie over targeting in beveiligingsmaatregelen.
  7. Klik onder Blokkeringen op Toevoegen naast Adverteerders/merken.
  8. Selecteer naast 'Lijsttype blokkeren' een van de volgende opties:
    • De volgende adverteerders en/of merken blokkeren: Blokkeert uitsluitend de door u geselecteerde adverteerders en merken.
      Opmerking: Zelfs als u alle vermelde merken van een adverteerder blokkeert, kunnen niet-geclassificeerde merken van die adverteerder nog steeds worden weergegeven.
    • Alle adverteerders en/of merken blokkeren, met de volgende uitzonderingen: Blokkeert alle adverteerders en merken, behalve de adverteerders en merken die u heeft geselecteerd.
  9. (Optioneel) Als u alle niet-geclassificeerde adverteerders wilt blokkeren, selecteert u Adverteerders of merken blokkeren die niet zijn geclassificeerd:
    • Een adverteerder wordt als 'niet geclassificeerd' beschouwd als deze niet voorkomt in onze lijst van adverteerders die beschikbaar zijn voor de configuratie van prijsregels. Aan deze adverteerders gekoppelde merken worden ook beschouwd als 'niet geclassificeerd'.
    • Als geen van onze bestaande categorieën van toepassing is op een advertentie, hoort de advertentie bij een niet-geclassificeerde categorie. De blokkering is uitsluitend van toepassing op categorieën die in een beveiliging zijn opgenomen.
    • Niet-geclassificeerde adverteerders worden alleen geblokkeerd in de open veiling.
    • U kunt een afzonderlijk niet-geclassificeerd merk niet blokkeren. U kunt alleen een niet-geclassificeerde adverteerder blokkeren, waardoor alle bijbehorende merken worden geblokkeerd.

Kan ik 'niet-geclassificeerde' merken van een afzonderlijke adverteerder blokkeren?

U moet de adverteerder blokkeren om hun niet-geclassificeerde merken te blokkeren. Als u niet-geclassificeerde merken voor een afzonderlijke adverteerder wilt blokkeren, blokkeert u de adverteerder zo:

1. Vink het selectievakje naast de naam van de adverteerder aan om deze te blokkeren.
      2. Vink alle selectievakjes naast de vermelde merken uit.
      Als Adverteerder X bijvoorbeeld de merken 1, 2 en 3 heeft, vinkt u het vakje aan naast Adverteerder X om deze te blokkeren en vinkt u de vakjes uit naast de vermelde merken 1, 2 en 3.
  10. Selecteer Ook toepassen op al het directe verkeer om de blokkeringen toe te passen op de traditionele en Programmatic Guaranteed-transactietypen.
    Als u de blokkeringen wilt toepassen op direct verkeer, moet u uw regelitems taggen met adverteerders/merken.
  11. Klik op Updaten.
  12. Voeg indien nodig meer beveiligingen toe en klik op Opslaan.