Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Introductie tot Doelgroepoplossingen

Specifieke gebruikers bereiken via doelgroeptargeting
Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Met Doelgroepoplossingen kan uw adverteerder of koper de gewenste demografie bereiken. Via doelgroepsegmenten kunt u aangepaste doelgroeplijsten maken op basis van gegevens of inzichten over bezoekers van websites of apps. Deze lijsten kunnen daarna worden getarget in regelitems en waarde toevoegen aan uw aanbod voor adverteerders en kopers.

Stel dat u een groep bezoekers van uw website identificeert die vaak zakelijke content bekijken. Deze groep kan worden gecategoriseerd als 'liefhebbers van zakelijk nieuws'. Daarna kunt u deze targeting tijdens campagneonderhandelingen aanbieden aan adverteerders en kopers die mensen met een interesse in zakelijk nieuws proberen te bereiken.

De kracht van doelgroeptargeting is dat deze overal kan worden gebruikt, zodat een campagne de beoogde doelgroep bereikt, ongeacht welke paginaleden van die doelgroep de site bezoeken. Aan de hand van ons korte voorbeeld hierboven betekent dit dat uw adverteerder of koper overal op uw website gebruikers met een interesse in zakelijk nieuws kan bereiken, zelfs als ze het gedeelte over sport of maatschappelijke interesse van uw content bezoeken.

Hoe Doelgroepoplossingen werken

• Doelgroepsegmenten zijn lijsten met ID's (cookies, mobiele advertentie-ID's (AdID of IDFA) of PPID's).

• De segmenten registreren bezoeken aan pagina's of apps met Google Ad Manager-tags op basis van een combinatie van vier lidmaatschapscriteria die u definieert: frequentie en recentheid van paginaweergaven of app-activiteiten, vervaldatum van lidmaatschap en interesses via advertentieblokken of sleutel/waarden.

• U kunt samenwerken met uw adverteerders om regelitems te targeten op relevante doelgroepsegmenten, zoals 'sportliefhebbers' voor advertenties voor sportartikelen, 'reizigers' voor advertenties voor vakantiereizen of 'fashionista's' voor advertenties met betrekking tot haute couture.

• Het targeten van dergelijke specifieke doelgroepen levert een betere advertentie-ervaring aan site- of app-bezoekers en verbetert de effectiviteit voor adverteerders en uitgevers.

Houd de volgende algemene regels in gedachten:

• Gebruikers die deel uitmaken van doelgroepsegmenten, worden uitsluitend geïdentificeerd aan de hand van willekeurige ID's.
  • Mobiele advertentie-ID's, zoals AdID van Android en IDFA van Apple, zijn opnieuw instelbare ID's die worden ingesteld door het besturingssysteem van een mobiel apparaat. Zowel Android als iOS biedt een manier waarop gebruikers kunnen aangeven dat ze geen getargete, op interesses gebaseerde advertenties willen ontvangen. Apps die de ID's ontvangen, moeten zich hieraan houden. Bekijk de toepasselijke Android- en Apple-documentatie voor meer informatie.