Uw voorraad structureren

U kunt uw voorraadstructuur plannen voordat u voorraad in Ad Manager maakt om het maximale uit uw advertentieruimte op internet of in uw app te halen. #inventory

Als u wilt bepalen waar u advertenties op uw website of in uw app wilt weergeven, moet u eerst begrijpen hoe uw website of app is geordend of gestructureerd. U kunt vervolgens vaststellen welke advertentieruimten het meest geschikt zijn voor advertenties.

Het grootste deel van de planning kan buiten Ad Manager om plaatsvinden voordat er advertentieblokken, plaatsingen of andere elementen worden gemaakt. Bepaal waar u advertenties wilt weergeven en welke soorten advertenties u in die ruimten wilt weergeven. Na verloop van tijd is de kans groot dat uw website of app, en uw advertentievoorraad, zich verder hebben ontwikkeld. De planning is daarom geen eindfase, maar een proces. U moet uw digitale property's en de structuur van uw advertentievoorraad regelmatig controleren om ervoor te zorgen dat u hier optimale resultaten mee genereert.

Naar de gerelateerde Skillshop-trainingscursus gaan

Hieronder ziet u enkele voorbeeldscenario's om u op weg te helpen in het planningsproces.

Nieuwswebsite

Stel dat u een nieuwswebsite in bezit en beheer heeft met informatie over nationaal en lokaal nieuws.

Hoe kunt u uw voorraad plannen voor een nieuwswebsite met nationale en lokale gedeelten?

• Als u wilt verkopen aan adverteerders die hun advertenties willen weergeven in specifieke gedeelten met lokaal nieuws, maar niet in het gedeelte met nationaal nieuws, moet u mogelijk afzonderlijke advertentieblokken voor elk lokaal gedeelte maken.
  • Als u het lokale gedeelte niet afzonderlijk wilt verkopen, kunt u één advertentieblok gebruiken voor de gedeelten met nationaal en lokaal nieuws.
  • U kunt ook afzonderlijke advertentieblokken voor elk lokaal gedeelte maken en vervolgens plaatsingen gebruiken om die advertentieblokken in lokale gedeelten te groeperen in plaatsingen in het nationale gedeelte.

Hoe kunt u twee advertentieruimten van 300 x 250 ordenen in uw gedeelte met lokaal nieuws (één bovenaan de pagina en één onderaan de pagina)?

• U kunt verschillende advertentieblokken voor elke ruimte gebruiken of u kunt sleutel/waarden gebruiken om onderscheid te maken tussen de ruimten.

Hier volgt een voorbeeld van hoe uw voorraadstructuur eruit kan zien:

Voorbeeld
Plaatsing: Nationaal nieuws
      Advertentieblok: Lokaal nieuws uit New York
            Sleutel/waarde: Positie is Leaderboard (pos=leaderboard)
            Sleutel/waarde: Positie is Bovenste vak (pos=atf-box)
            Sleutel/waarde: Positie is Onderste vak (pos=btf-box)

Advertentieblok: Lokaal nieuws uit Chicago
            Sleutel/waarde: Positie is Leaderboard (pos=leaderboard)
            Sleutel/waarde: Positie is Bovenste vak (pos=atf-box)
            Sleutel/waarde: Positie is Onderste vak (pos=btf-box)

Advertentieblok: Lokaal nieuws uit San Francisco
            Sleutel/waarde: Positie is Leaderboard (pos=leaderboard)
            Sleutel/waarde: Positie is Bovenste vak (pos=atf-box)
            Sleutel/waarde: Positie is Onderste vak (pos=btf-box)

In dit voorbeeld:

• De advertentieblokken in het gedeelte met lokaal nieuws zijn de basiscomponenten.
  • Een plaatsing in het gedeelte met nationaal nieuws groepeert de gedeelten met lokaal nieuws voor targeting.
  • Sleutel/waarden definiëren de afzonderlijke advertentieruimten binnen elk gedeelte met lokaal nieuws.

U kunt een advertentie leveren aan:

• Alle gedeelten met lokaal nieuws door de plaatsing 'Nationaal nieuws' te targeten.
  • Elk afzonderlijk gedeelte met lokaal nieuws door een of meer van de advertentieblokken te targeten.
  • Een specifieke advertentieruimte in één of alle nieuwsgedeelten door de sleutel/waarde 'Positie' te targeten.

Advertentieblokken, plaatsingen en sleutel/waarden

Uw voorraad is een combinatie van advertentieblokken, plaatsingen en sleutel/waarden waarmee u uw content horizontaal kunt targeten. In de onderstaande voorbeelden ziet u hoe u advertentieblokken, sleutel/waarden en door het systeem gedefinieerde criteria kunt gebruiken om te voldoen aan de voorraadvereisten.

Wat wilt u doen Wat moet u gebruiken
Een advertentie op een specifiek deel van uw content targeten Advertentieblokken
Een advertentie eenvoudig targeten op alle sportgedeelten van uw site Advertentieblokken die een 'flow-downtargeting' bieden
Uw app-voorraad uitsluiten van run-of-network-advertenties Speciale advertentieblokken: markeer uw app-voorraad als speciaal advertentieblok
Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
Al uw bestemmingspagina's met content over sport, financiën en het weer eenvoudig targeten Plaatsingen: combineer al uw bestemmingspagina's in een plaatsing
Een advertentie in uw content targeten op een specifiek geslacht Sleutel/waarden die horizontale targeting bieden (bijvoorbeeld gender=female)
Een advertentie op uw website targeten op een specifiek sportteam Sleutel/waarden die horizontale targeting bieden (bijvoorbeeld team=yankees)
Een advertentie targeten op bezoekers die zich in Canada bevinden Geografie, wat een door het systeem gedefinieerd criterium is dat voor u wordt geregeld
Een advertentie uitsluitend op Android-gebruikers targeten Besturingssysteem (waaronder mobiel) dat een door het systeem gedefinieerd criterium is dat voor u wordt geregeld

URL's

Met URL's identificeert u domeinen en paden die u vertegenwoordigt of waarvoor u advertenties mag verkopen. URL's die u hier opgeeft, kunnen worden gebruikt in prijsregels, getarget in privéveilingen en toegevoegd aan uitgeversprofielen om aan te geven welke voorraad beschikbaar is voor kopers op de marktplaats.

1. Ga naar Voorraad en dan URL's.
  2. Klik op Nieuwe URL
  3. Geef een URL of pad op.
  4. Selecteer een voorraadtype.
  5. Selecteer een merktype (ook van toepassing op Programmatic direct- en privéveilingsdeals):
    • Merknaam: De volledige URL wordt getoond aan kopers en adverteerders.
    • Semi-transparant: Kopers zien uw domein, maar niet het subdomein of pad, in het biedingsverzoek.
  6. Klik op Opslaan.

Als u een bestaande URL in de tabel selecteert, kunt u de status of het merk wijzigen door op een van de opties boven de tabel te klikken.

Als een URL is gedeactiveerd, verrichten privéveilingen die die URL-waarde targeten, geen transacties meer als ze geen andere URL-waarden targeten.

Voorraad maken in Ad Manager

Nu u uw voorraadstructuur heeft gepland, kunt u het volgende doen:

Werk samen met een betrouwbare expert

Heeft u hulp nodig bij het activeren van uw account? Overweeg dan een samenwerking met een van onze Google Certified Publishing Partners.