Get started with Google Publisher Tag

Advertentiemateriaal weergeven met SafeFrame

Meer informatie over het gebruik van SafeFrame voor communicatie tussen de content van de adverteerder en de uitgever

Vanaf 24 januari 2022 gebruikt SafeFrame altijd in willekeurige volgorde herschikte subdomeinen om SafeFrame-content te isoleren en betere beveiligingsgaranties te bieden. Dit betekent dat de SafeFrame-beveiligingsinstelling dan niet meer beschikbaar is.

Als u eerder de instelling Vast heeft geselecteerd, wordt de SafeFrame-beveiliging geüpdatet.

SafeFrame is een iframe met API-functionaliteit die een uniforme methode voor communicatie tussen de content van de adverteerder en van de uitgever biedt. De SafeFrame-technologie in Ad Manager maakt transparante en gedetailleerde interactie tussen paginacontent en advertenties mogelijk, voorkomt externe toegang tot gevoelige gegevens en levert gedetailleerdere controle over het advertentiemateriaal dat wordt weergegeven in de SafeFrame-container met GPT.

IAB-normen vereisen dat uitgevers hun websites updaten om advertenties binnen SafeFrame-containers weer te geven. SafeFrame wordt echter ondersteund in Ad Manager en is standaard geactiveerd als GPT-tags worden gebruikt.

We willen de kans op weergave van schadelijk advertentiemateriaal minimaliseren. Daarom raden we u aan SafeFrame waar mogelijk te activeren (in combinatie met het HTML5-kenmerk sandbox) om navigatie op het hoogste niveau te voorkomen. Meer informatie over het kenmerk sandbox

Lees de IAB-documentatie voor gedetailleerde informatie, waaronder de volledige SafeFrame-specificatie.

SafeFrame en typen advertentiemateriaal

SafeFrame staat standaard AAN of UIT, afhankelijk van het type display-advertentiemateriaal dat wordt gebruikt.

Als u SafeFrame activeert voor advertentiemateriaal dat is bedoeld voor weergave op een niet-SafeFrame-pagina of andersom, kunnen er weergaveproblemen optreden voor het advertentiemateriaal. Krijg inzicht in waar het advertentiemateriaal moet worden weergegeven en stel SafeFrame in aan de hand van deze informatie.

SafeFrame en Google-uitgeverstag (GPT)

In Ad Manager kunt u voor 4 typen advertentiemateriaal expliciet bepalen of advertentiemateriaal wordt weergegeven met een SafeFrame:

• aangepast
  • derden
  • door het systeem gedefinieerde templates
  • door de gebruiker gedefinieerde templates

Vink het selectievakje Weergeven in een SafeFrame aan als u nieuw advertentiemateriaal of een nieuwe template toevoegt voor deze advertentiemateriaaltypen.

Voordat u SafeFrame aanzet, werkt u samen met de adverteerders of leveranciers die uw advertentiemateriaal leveren om te bepalen of dat advertentiemateriaal werkt met SafeFrame. Als u het kenmerk sandbox gebruikt, werkt u samen met het bureau of de adverteerder om ervoor te zorgen dat bij klikken de landingspagina op een nieuw tabblad wordt geopend in plaats van dat vanaf de huidige pagina wordt genavigeerd.

SafeFrame biedt geen ondersteuning voor voorbeelden van advertentiemateriaal.

documentatie voor ontwikkelaarsMet de API voor Google-uitgeverstags kunt u afdwingen dat bepaalde advertentieblokken of alle blokken op een pagina worden weergegeven via een SafeFrame-container met de parameter setForceSafeFrame.

SafeFrame met AMP-pagina's

De SafeFrame API werkt met elke niet-AMP HTML-advertentie die wordt weergegeven op een AMP-pagina via Ad Manager AMP-advertentietags.

De maximum uitbreidingsgrootte van de SafeFrame-container is beperkt tot die van de viewport. SafeFrame staat niet toe dat de grootte van advertentieruimten in de viewport wordt gewijzigd voor AMP-pagina's. Dit betekent dat het verzoek van advertentiemateriaal om de grootte te wijzigen alleen wordt doorgevoerd wanneer de advertentieruimte zich buiten de viewport bevindt.

Voor AMP-pagina's wordt standaard HTML-advertentiemateriaal altijd weergegeven in SafeFrame, ongeacht uw selectie. Zorg ervoor dat uw code voor advertentiemateriaal werkt met SafeFrame.

AMP HTML-advertenties

AMP HTML-advertenties worden niet weergegeven in SafeFrames. Aangezien AMP HTML veiliger is, worden deze advertenties standaard weergegeven in vriendelijke iframes.

Als u een Content Security Policy (CSP) op uw site heeft, zijn de beperkingen van de CSP ook van toepassing op AMP HTML-advertenties in vriendelijke iframes. In dat geval roept u googletag.pubads().setForceSafeFrame(true) aan voordat u advertentieverzoeken stuurt, zodat de advertentie kan worden weergegeven in een iframe voor meerdere domeinen zonder de beperkingen van de CSP.

Hoe SafeFrame werkt

De GPT SafeFrame-integratie bestaat uit 3 delen:

1. De SafeFrame-iframecontainer zelf, gemaakt door GPT als de advertentie wordt weergegeven.
  2. Code die is ingevoegd in het advertentiemateriaal, waarmee de (externe) SafeFrame API aan het advertentiemateriaal wordt gekoppeld en naar de hostpagina wordt gestuurd via postMessage.
  3. Code die buiten het SafeFrame-iframe wordt uitgevoerd als onderdeel van GPT, wat het andere einde is van het postMessage-communicatiekanaal. Deze code voert alle uitbreidingen en geometrische metingen uit voor zichtbaarheid.

Ad Manager ondersteunt advertentiemateriaal dat een SafeFrame API gebruikt voor interactie met websites, zoals uitbreiding van een advertentieblok (als pushdown of overlay) wanneer een gebruiker op een advertentie klikt. U moet echter uw tag wijzigen om uitbreiding van advertentieblokken toe te staan en pushdown-/overlay-interactie mogelijk te maken met de functie setSafeFrameConfig.

GPT host deze API-implementatie niet extern, omdat de weergave van de SafeFrame wordt afgehandeld door GPT. U kunt de huidige GPT API blijven gebruiken om uw advertenties te configureren zonder wijzigingen aan uw GPT.

GPT implementeert de SafeFrame API van derden om toe te staan dat advertenties interacteren met de website.

Ondersteunde SafeFrame API-methoden

De volledige SafeFrame API-specificaties downloaden

$sf.ext.register
$sf.ext.supports
$sf.ext.geom
$sf.ext.status
$sf.ext.inViewPercentage

/* (ondersteunt uitbreiding in zowel push- als overlay-modussen;
niet ondersteund voor native-advertenties met vloeiend formaat */
$sf.ext.expand

Niet-ondersteunde of gedeeltelijk ondersteunde API-methoden

• $sf.ext.cookie wordt niet ondersteund, omdat we niet toestaan dat advertentiemateriaal toegang heeft tot cookies van uitgevers.
  • $sf.ext.meta wordt niet ondersteund voor door de uitgever gedefinieerde objecten en is beperkt tot de volgende door het systeem gedefinieerde objecten:
    • {Sring} sf_ver De tekenreeksweergave van de huidige versie van SafeFrame.
    • {Number} ck_on Geeft aan of cookies zijn geactiveerd in de browser: 1 voor true, 0 voor false.

Rich media en zichtbaarheid met SafeFrame

SafeFrame geeft uitgevers meer controle door de interactie tussen advertenties en content van uitgevers te beperken tot interactie die plaatsvindt via methoden die beschikbaar zijn in de API. De technologie standaardiseert rich media-indelingen, zodat advertentiemateriaalitems die de API gebruiken, kunnen worden weergegeven via elk netwerk dat SafeFrame ondersteunt.

Zichtbaarheid

De door SafeFrame geleverde API kan worden gebruikt om de zichtbaarheid te berekenen. Hoewel SafeFrame 1.0 zichtbaarheidsstatistieken niet rechtstreeks rapporteert, staat de API toegang tot advertentiegegevens toe die de adverteerder kan gebruiken om te bepalen of de SafeFrame-container zichtbaar is.

Via de API zijn de geometrische afmetingen en locatie van de SafeFrame-container en de bijbehorende inhoud beschikbaar, in verhouding tot het browser- of app-venster en de grenzen van het scherm. Informatie over de duur kan worden afgeleid door een listener te registreren om te bepalen hoe lang de advertentie zichtbaar is.

Active View, een door Google geleverde oplossing voor zichtbare vertoningen, maakt geen deel uit van de SafeFrame-specificatie met betrekking tot zichtbaarheid. De werking van deze oplossing blijft ongewijzigd.

De Google Publisher Console gebruiken

U kunt de Google Publisher Console gebruiken om te achterhalen of een ruimte gebruikmaakt van SafeFrame.