VMAP voor invoeging van videoadvertenties

VMAP (Video Multiple Ad Playlists) wordt gebruikt om meerdere videoadvertenties te retourneren die tijdens een video moeten worden afgespeeld. Hiermee krijgen contenteigenaren controle over de plaatsing en timing van advertenties, met name als ze geen controle over de speler hebben of deze niet in eigendom hebben. #vmap #videoadrules

VMAP is een IAB-specificatie die de advertenties in bepaalde videocontent beschrijft. Dit wordt gedaan door VAST-tags samen met timinggegevens op te nemen. Het IAB definieert VMAP als de standaard voor playlists met meerdere advertenties die eigenaren van videocontent kunnen gebruiken om de structuur voor de invoeging van advertentievoorraad te beschrijven als ze de speler of distributie van hun content niet beheren.

• Als u een Ad Manager-uitgever bent die als eerste recht heeft op advertentievoorraad van een videoprogramma, kunt u deze voorraad met VMAP eenvoudiger beheren op meerdere partnersites.
  • Als u een Ad Manager-uitgever bent die advertentieregels gebruikt om de videoadvertentievoorraad en advertentiepauzes tijdens langdurige videocontent te structureren, inclusief het aantal en de plaatsing van advertentiepauzes, kunt u met VMAP probleemloos met andere partners communiceren via een standaard voor structuren voor advertentiepauzes.
  • Als u een distributeur bent, kunt u met de IMA-SDK VMAP-reacties van externe contentpartners accepteren.

VMAP XML-tags

Als u videoadvertentieregels gebruikt wanneer u een advertentieverzoek indient bij Ad Manager, krijgt u niet meteen een VAST XML terug, maar krijgt u een VMAP XML.

Bekijk voorbeelden van VMAP-tags op de site van de Google IMA-SDK.

In de content van de VMAP XML-tag kunt u het element vmap:VMAP zien, in plaats van VAST. Elke advertentie heeft een eigen vmap:AdSource id. Mogelijk ziet u afzonderlijke advertenties voor prerolls, midrolls en postrolls. Ze hebben allemaal een advertentietag-URI, die naar Ad Manager gaat en een VAST XML aanvraagt. Als u deze URL's kopieert en in een andere browser plakt, krijgt u een daadwerkelijke VAST XML terug. Uw speler krijgt de XML via de omleiding.

Als u advertentieregels met bumpers gebruikt, is uw VMAP XML mogelijk iets groter en complexer, maar is de structuur in principe hetzelfde. U ziet vmap:Extension type="bumper" in de XML.

VMAP en uw videospeler

Als uw speler een advertentieregelreactie (VMAP) ontvangt, moet deze het verzoek voor elke advertentie op het juiste moment indienen, eventuele omleidingen volgen, het juiste mediabestand kiezen en reageren met eventuele trackinggebeurtenissen.

Uw videospeler kan de IMA-SDK gebruiken. Hiermee kan de speler advertentieverzoeken naar Google genereren en kunnen VAST en VMAP XML-reacties worden geparseerd. Door VMAP te gebruiken, zijn regels en advertentiepods niet langer afhankelijk van aangepaste XML-aanroepen. Dergelijke aanroepen worden niet door alle spelers en partners ondersteund.

VMAP reageert met VAST 3-advertentieaanroepen, waaronder gedetailleerde foutcodes.

VMAP activeren voor uw netwerk

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Video en audio en dan Video- en audio-instellingen.
  3. Selecteer VMAP 1 als VMAP-versie.
  4. Klik op Opslaan.