Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Ad Manager-rapportresultaten filteren

Verfijn de resultaten die in uw rapport worden weergegeven

Als u een rapport maakt, kunt u de rapportresultaten via filters verfijnen op adverteerder, order, sleutel/waarde en meer. Bepaalde dimensiefilters zijn alleen beschikbaar nadat u de betreffende dimensie eerst aan het rapport heeft toegevoegd (zoals Sleutel/waarden en Targeting).

Een filter aan een rapport toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten en dan Nieuw rapport.
  3. Stel het rapport in en selecteer de dimensies of statistieken die u wilt gebruiken.
    Zie Een nieuw rapport maken voor gedetailleerde instructies.
  4. Klik naast op Filter toevoegen en geef filteropties op of selecteer deze.
  5. Klik op Uitvoeren om het rapport uit te voeren.

Filteren op een lijst met items

Gebruik 'is een of meer van' of 'is geen van' om te filteren op een lijst met items. In uw rapport ziet u alleen rapportgegevens die aan een van de vermelde items zijn gekoppeld. Als u wilt filteren op een reeks items, geeft u een door komma's gescheiden lijst met ID's op.

Filteren op advertentiemateriaal

Filter op ID van advertentiemateriaalset. Houd er rekening mee dat u kunt filteren met Advertentiemateriaal-ID of ID van advertentiemateriaalset, maar dat het geëxporteerde rapport de gegevens van ID van advertentiemateriaalset vastlegt in de kolom Advertentiemateriaal-ID.

Filteren op subtekenreeksen met Booleaanse operators

Gebruik 'bevat' of 'bevat niet' om alleen rapportgegevens weer te geven die zijn gekoppeld aan items die overeenkomen met een subtekenreeks die is verbonden door de Booleaanse operators AND, OR, NOT en het minteken (-). De operators moeten helemaal in hoofdletters worden opgegeven.​Gebruik voor exacte woordgroepen dubbele aanhalingstekens ("). Wees voorzichtig bij het gebruik van spaties. Als er geen correcte operator na de spatie staat, wordt deze geïnterpreteerd als een AND-bewerking.

Tekst filterveld Uitgevoerde zoekopdracht
NOT "a" NOT LIKE '%a%'
"a" AND "b" LIKE '%a%' AND LIKE '%b%'
"a" OR "b" LIKE '%a%' OR LIKE '%b%'
"a" AND "b" AND "c" LIKE '%a%' AND LIKE '%b%' AND LIKE '%c%'
"a" "b" "c" LIKE '%a%' AND LIKE '%b%' AND LIKE '%c%'
Als u 'bevat niet' gebruikt om een lijst met waarden uit te sluiten, moet u geen OR tussen de waarden toevoegen. Het systeem voegt standaard AND toe en interpreteert NOT per waarde. Als u bijvoorbeeld de waarden a, b en c wilt uitsluiten, selecteert u bevat niet en dan geef 'a', 'b' en 'c' op en dan klik op Toepassen.

Anders gezegd: als u bevat niet selecteert voor de waarden a, b en c, wordt dit geïnterpreteerd als NOT_LIKE("a") AND NOT_LIKE("b") AND NOT_LIKE("c") in plaats van als NOT_LIKE("a" AND "b" AND "c").

Speciale overwegingen

Advertentieblokken

U kunt filteren op de dimensie 'Advertentieblok' zonder dat u de dimensie Advertentieblok toevoegt, maar u kunt voor advertentieblokken op het hoogste niveau alleen gebruikmaken van het filter 'bevat'. Als u de OR-operator wilt gebruiken in het filter Advertentieblok, voegt u Advertentieblok toe als dimensie en selecteert u Hoogste niveau.

Filtert u op de dimensie Advertentieblok, dan kunt u ervoor kiezen onderliggende advertentieblokken op te nemen in de totalen.

• Als u Advertentieblok (onderliggende advertentieblokken tonen) selecteert, worden ze als afzonderlijke waarden getoond voor de dimensie Advertentieblok (alle niveaus).
  • Als u Advertentieblok (onderliggende advertentieblokken verbergen) selecteert, worden ze nog steeds meegeteld als de dimensie Advertentieblok (hoogste niveau) is geselecteerd, maar worden ze niet getoond.

Waarom lijken er vertoningen te ontbreken bij de toepassing van het filter Advertentieblok (onderliggende advertentieblokken verbergen)?

• Een rij voor Advertentieblok (hoogste niveau) bevat altijd vertoningen voor onderliggende advertentieblokken, samen met eventuele directe vertoningen, ongeacht het filtertype.
    • Een rij voor Advertentieblok (alle niveaus) bevat nooit vertoningen voor onderliggende advertentieblokken. Er worden alleen directe vertoningen naar dat specifieke advertentieblok weergegeven, ongeacht het filtertype.
    • Filters zijn alleen van invloed op rijen die worden weergegeven en zijn anders van invloed op elk type advertentieblok (hierboven). Dit is consistent gedrag voor het filter.

In alle gevallen wordt in de rij Totaal de som van de vertoningen weergegeven voor alle (en alleen) de rijen die in het rapport worden weergegeven. Geen van de bovenstaande situaties moet ertoe leiden dat de som van de vertoningen die in elke rij worden weergegeven, afwijkt van het totaal van de vertoningen aan het einde van het rapport.

In de modus Hiërarchisch rapport (met Alle niveaus) worden de rijen van bovenliggende advertentieblokken gesplitst in (Totaal) en (Alleen) om subtotalen aan te geven. De bladrijen voor elk advertentieblok en de rijen (Alleen) bevatten nooit vertoningen voor onderliggende advertentieblokken.

Sleutel/waarden

Neem de dimensie 'Sleutel/waarden' op om te filteren op sleutel/waarden. Sleutel/waarden-rapporten kunnen erg groot zijn, dus we raden u aan ze slechts voor één dag of een hele maand uit te voeren. Probeer het totale aantal getargete vertoningen te gebruiken in plaats van het totale aantal vertoningen, aangezien er zodoende minder rijen met gegevens worden opgehaald.

Targeting

Filteren op basis van targeting werkt alleen als u de dimensie Targeting heeft toegevoegd. Als u het filter Targeting toevoegt zonder de dimensie Targeting, kunt u overlappende resultaten krijgen.

Deals

Als u filtert op Deal-ID of Dealnaam, worden alleen deals met geregistreerde overeenkomende verzoeken in de afgelopen 6 maanden weergegeven in de filterselectielijst. U kunt ook _bevat_ of _bevat niet_ gebruiken om de resultaten te verfijnen.

Aangepaste velden

Voor filteren op aangepaste velden variëren de filtertypen op basis van het veldtype.

• Voor tekstgebaseerde velden wordt standaard het type 'bevat' ingesteld
  • Voor dropdownvelden of velden op basis van een schakelknop wordt standaard het type 'is' ingesteld
  • Voor velden op basis van cijfers wordt standaard het type 'tussen' ingesteld