eCPM en opvullingspercentage voor video's verhogen

Ga naar: eCPM verhogen | Opvullingspercentage verhogen | eCPM en opvullingspercentage verhogen

De volgende technieken kunnen worden gebruikt om uw algemene eCPM en opvullingspercentage voor video's te verhogen. Afhankelijk van uw doel kunt u zich op één of beide optimalisaties focussen. Er worden verschillende aanbevelingen gegeven voor elke optie.

eCPM verhogen

De preroll-videovoorraad vergroten

Er is meer vraag naar preroll-advertenties dan naar midroll- en postroll-advertenties.

Minimum CPM configureren op basis van de vraag naar videovoorraad

Als de bodemprijs (minimum-CPM) voor uw videovoorraadregels te hoog is, kan dit een negatieve impact hebben op uw opvullingspercentage.

U stelt verschillende minimum-CPM's in voor voorraad met verschillende vraagpatronen. Voorbeeld: als een site meer verkeer ontvangt dan een andere, is deze site waarschijnlijk aantrekkelijker voor adverteerders en kan deze site hogere biedingen ontvangen. U moet wellicht de minimum-CPM verlagen voor voorraad die minder verkeer aantrekt om de opbrengst van uw videoadvertentie te optimaliseren.

Meer informatie over praktische tips en optimalisatietips.

Gebruikmaken van mogelijkheden voor voorkeursdeals of privéveilingen

Bekijk meer informatie over voorkeursdeals of privéveilingen en neem contact op met uw accountteam om mogelijkheden te bespreken.

Opvullingspercentage verhogen

Overlay-advertenties toestaan

Met overlay-advertenties wordt een vraagbron toegevoegd voor weergave wanneer er geen TrueView- of standaardvideoadvertentie beschikbaar is.

De minimum-CPM's in uw videoregels controleren

Als uw minimum-CPM's te hoog zijn, filtert u misschien een aanzienlijk aantal adverteerdersbiedingen voor uw voorraad weg en geeft u waarschijnlijk geen advertenties weer.

De parameter voor de beschrijvings-URL in advertentietags instellen

Als de content-URL (de URL waar de videoadvertentie wordt getoond) niet programmatisch kan worden gevonden, kan de beschrijvings-URL worden gebruikt om de content op die pagina te categoriseren en te beoordelen. Adverteerders kunnen de categorie (branche) en beoordeling (Algemeen, Tiener, Volwassen en Niet beoordeeld) van de content bekijken.

Onnodige blokkeringen van kopers of adverteerders verwijderen*

De blokkeringsopties die u toepast op uw account, kunnen invloed hebben op de dekking. Advertenties die u blokkeert, doen niet mee aan de veiling op uw site. Onder de blokkeringsopties vallen de volgende mogelijkheden:

• Blokkering van te veel kopers en adverteerders
  • Blokkering van algemene categorieën
  • Adverteerder-URL's blokkeren
  • Advertentietechnologieën waarvoor u zich niet heeft aangemeld
  • Beperking van de maximale toegestane advertentieduur via:
    • Prijsregels
    • Instellingen voor maximale advertentieduur
  • Onjuist gebruik van de IMA-SDK

Bekijk meer informatie over beveiligingsmaatregelen.

* Met uitzondering van gevoelige categorieën en bekende conflicten met verkoopkanalen.

eCPM en opvullingspercentage verhogen

TrueView-videoadvertenties gebruiken

TrueView-advertenties zijn videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen. Deze advertenties kunnen na 5 seconden worden gesloten door kijkers. De adverteerder wordt alleen gefactureerd voor betrokken kijkers, of degenen die 30 seconden van de advertentie of de volledige advertentie hebben bekeken (welke het eerste van toepassing is).

• Er is meer vraag naar TrueView-advertenties dan naar andere videoadvertentietypen, omdat adverteerders in dit geval alleen betalen voor volledige weergaven.
  • Door TrueView-advertenties te distribueren, kunnen uitgevers meer kijkers behouden door de kijker de mogelijkheid te bieden een advertentie al dan niet te bekijken. Sommige kijkers verlaten de site liever dan dat ze een advertentie bekijken.

Als u TrueView-advertenties wilt gebruiken, controleert u of u voldoet aan het beleid voor videovoorraad en neemt u contact op met uw accountteam.

Ervoor zorgen dat de maximale advertentieduur van videoadvertenties ten minste 30 seconden is

U kunt de vraag naar uw voorraad vergroten door het aantal geschikte advertenties te vergroten. Dit doet u door een langere maximale advertentieduur voor uw videoadvertenties toe te staan.