Rapporten van het type 'Toekomstige doorverkoop' en regelitemprognoses vergelijken

Waarom prognoses met 'Voorraad controleren' in Ad Manager verschillen van rapporten van het type 'Toekomstige doorverkoop'

Google Ad Manager bevat twee manieren om de beschikbaarheid te voorspellen:

• Prognoses voor regelitems worden weergegeven als u op Voorraad controleren klikt tijdens het maken of bekijken van een regelitem. Deze prognose biedt een voorspelling van één regelitem. Zo kunt u het aantal vertoningen voor dat regelitem en de betreffende targeting maximaliseren.
  • Rapporten van het type 'Toekomstige doorverkoop' zijn een rapporttype dat de beschikbaarheid in uw volledige Ad Manager-netwerk weergeeft. Met rapporten van het type 'Toekomstige doorverkoop' kunt u bepalen of u ruimte heeft om meer regelitems te boeken.

Overzicht van verschillen

In de onderstaande tabel worden de verschillen tussen interactieve prognoses en rapporten van het type 'Toekomstige doorverkoop' samengevat. Er kunnen aanvullende verschillen in gedrag zijn die hier niet worden behandeld.

Voorraadprognose controleren Rapport 'Toekomstige doorverkoop' Mogelijke verschillen
Aanpassingen

Er wordt rekening gehouden met handmatige en historische aanpassingen.

n.v.t.

Recentheid van geboekte regelitemgegevens

Tot op de minuut

Dagelijks

Voor rapporten van het type 'Toekomstige doorverkoop' is de kans groter dat ze de beschikbare voorraad overschatten vanwege activiteit sinds de start van het rapport.

Advertenties

Het aantal advertentiemateriaalitems van het regelitem kan een grote impact hebben op de prognose.

Doe het volgende naast 'Verwachte advertentiemateriaalitems' om de resultaten nauwkeuriger te vergelijken:
a. Voeg een formaat voor advertentiemateriaal toe.
b. Geef onder Aantal een groot aantal advertentiemateriaalitems op, zoals 10.

Opmerking: Als u een aantal wilt invoeren, moet u mogelijk op Details van advertentiemateriaal tonen klikken. Aantallen zijn niet beschikbaar voor hoofd- en begeleidende display-advertenties.

c. Maak uw selecties onder 'Targeting op advertentiemateriaal'.

Prognoses voor regelitems houden rekening met weergavebeperkingen, zoals frequentielimieten en roadblocks. Als in de details van het advertentiemateriaal bijvoorbeeld wordt aangegeven dat het maar één advertentieruimte op een pagina kan vullen (de standaardinstelling), zorgt dit voor een lager aantal beschikbare vertoningen.

Er vindt geen simulatie plaats tijdens het maken van een rapport van het type Toekomstige doorverkoop.

Alleen het tellen van rijen die overeenkomen met dimensies/filters vindt plaats.

Dit betekent dat er geen speciale logica is voor de herkenning van het aantal advertentiemateriaalitems of speciale hiërarchieën voor advertentieblokken.

Rapporten van het type Toekomstige doorverkoop tonen misschien meer beschikbaarheid dan interactieve prognoses.

Maximale vooruitblikperiode

Twee jaar

90 dagen voor dagelijkse gedetailleerde gegevens; 1 jaar voor maandelijkse gedetailleerde gegevens.

n.v.t.
Speciale advertentieblokken

Vertoningen van speciale advertentieblokken worden over het algemeen uitgesloten tijdens de berekening van voorspelde vertoningen. Dit omvat vertoningen van speciale advertentieblokken die deel uitmaken van plaatsingen of waarvoor bovenliggende advertentieblokken zijn getarget. De uitzondering hierop is als speciale advertentieblokken expliciet worden getarget in het regelitem.

Er vindt geen simulatie plaats tijdens het maken van een rapport van het type Toekomstige doorverkoop.

Alleen het tellen van rijen die overeenkomen met dimensies/filters vindt plaats.

Dit betekent dat er geen speciale logica is voor de herkenning van het aantal advertentiemateriaalitems of speciale hiërarchieën voor advertentieblokken.

In Voorraad controleren moeten speciale advertentieblokken expliciet worden getarget.

In het geval van toekomstige doorverkoop moeten deze mogelijk impliciet worden getarget via bovenliggende advertentieblokken of plaatsingen.
Simulatie De simulatie wordt in realtime uitgevoerd met elk verzoek voor de periode van het voorgestelde regelitem. De simulatie voor gegevens (die wordt gebruikt als basis voor FSTR) wordt gedurende een periode van 18 maanden uitgevoerd. Voor concurrerende regelitems met perioden die buiten de voorspelde periode vallen, schat Ad Manager het aantal vertoningen dat zal concurreren.