Contentgroepen gebruiken voor targeting

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Contentgroepen zijn groepen video's die kunnen worden getarget en die zijn samengesteld op basis van filters, door afzonderlijke video's te selecteren, of allebei. De groepen worden automatisch geüpdatet als er nieuwe metadata worden opgenomen die overeenkomen met de criteria.

Voorbeeld

U kunt een contentgroep met de naam 'Katten' maken op basis van een combinatie van metadata en handmatig toegevoegde video's, en vervolgens advertenties voor kattenspeeltjes op die groep targeten.

Contentgroepen maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Gebruik filters om videocontent te zoeken.
  3. Klik op Toevoegen aan pakket en kies een bestaande groep of Nieuw pakket.
  4. Geef een naam op en klik op Opslaan.

Contentgroepen bewerken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Video en dan Content en dan Contentgroepen.
  3. Klik op de naam van de contentgroep die u wilt bewerken
  4. Klik op Handmatig opgenomen of Opgenomen via bundelregels om specifieke video's binnen opgenomen content te bewerken of te verwijderen.
    1. Vink het selectievakje aan naast de video die u wilt bewerken.
    2. Klik op Uitsluiten van bundel of Verwijderen uit opgenomen content.
  5. Klik op Handmatig uitgesloten om specifieke video's binnen uitgesloten content te verwijderen.
    1. Vink het selectievakje aan naast de video die u wilt bewerken.
    2. Klik op Verwijderen uit uitgesloten content.
  6. De filterregels voor de contentgroep bewerken:
    1. Bewerk regels of voeg regels toe waarmee wordt bepaald welke video's in de contentgroep zijn opgenomen. Houd er rekening mee dat wanneer u regels wijzigt, het aantal overeenkomende contentitems in realtime wordt geüpdatet.
    2. Breng wijzigingen aan voor de content die expliciet is opgenomen of uitgesloten.
  7. Klik op Opslaan.

Regelitems targeten op contentgroepen

U kunt audio- en videoregelitems targeten op contentgroepen. Selecteer in de kiezer Targeting toevoegen de optie Videocontent en dan Contentgroepen. Klik op de pijl-omlaag om content uit een contentgroep op te nemen of op de pijl-omlaag om content uit te sluiten.

Overlap tussen opgenomen en uitgesloten content

Workflow voor insluiten/uitsluiten van contentgroepen

Als er overlap is tussen uw opgenomen en uitgesloten contentgroepen, wordt alleen de niet-uitgesloten opgenomen content getarget.

Meer informatie over hoe u videoregelitems maakt.

Rapporteren over videocontentgroepen

Als u een rapport voor video maakt, kunt u de dimensie Contentgroep opnemen. In het rapport ziet u alle contentgroepen waarin content is weergegeven en niet alleen de getargete groepen.