Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Advertenties verbergen op sites die samenwerken met Google

In dit artikel wordt de functie Deze advertentie negeren beschreven, waarmee gebruikers advertenties kunnen verbergen die ze niet willen zien.

De functie Deze advertentie negeren biedt gebruikers de mogelijkheid advertenties te sluiten of bepaalde advertenties niet meer te zien en aan te geven welke advertenties ze niet interessant vinden. Deze functie heeft voordelen voor iedereen:

• Gebruikers hebben meer controle over de advertentiebeleving.
  • Adverteerders betalen niet langer voor de weergave van advertenties aan mensen die hier geen interesse in hebben.
  • Uitgevers tonen relevantere advertenties aan gebruikers, behalen hogere tevredenheid met betrekking tot de site en een groter gebruikersengagement.

Hoe Deze advertentie negeren werkt

Voorbeeld van een klik op de optie Deze advertentie negeren

Deze advertentie negeren is een kleine overlay die rechtsboven in advertentiemateriaal wordt weergegeven. Hiermee kan een gebruiker aangeven dat die een bepaalde advertentie niet meer wil zien en wordt er geprobeerd te voorkomen dat deze of vergelijkbare advertenties opnieuw aan de gebruiker worden getoond. Visuele functies, de adverteerder en de landingspagina van de advertentie zijn allemaal factoren op basis waarvan wordt bepaald in hoeverre advertenties overeenkomen.

Gebruikers kunnen een advertentie zo negeren:

1. Klik of tik op Deze advertentie niet meer tonen in de advertentie die u wilt negeren.
  2. Klik of tik op Advertentie niet meer tonen.
  3. Geef eventueel een reden aan waarom u de advertentie niet langer wilt zien. Beschikbare opties:

• Deze advertentie meerdere keren gezien (gericht op advertentiefrequentie/remarketing)
    • Advertentie bedekte content (gericht op pagina-indeling/gedrag van advertentieweergave)
    • Advertentie was ongepast (gericht op mogelijk ongepaste content)
    • Niet geïnteresseerd in deze advertentie (gericht op niet-overeenkomende targeting en personalisatie van advertenties)
    • Al gekocht (remarketing)
Soms kan Google de optie Advertentie niet meer tonen niet bieden en wordt in plaats daarvan de optie Deze advertentie melden geboden.

Misschien wordt dezelfde advertentie opnieuw getoond voor een gebruiker nadat de gebruiker deze advertentie negeert. Dit kan onder andere in de volgende omstandigheden voorkomen:

• De gebruiker wist de cookies.
  • De gebruiker bezoekt een website die buiten het Google Display Netwerk valt.
  • De adverteerder gebruikt een ander bedrijf om de advertentie te tonen.
  • De advertentiesystemen van Google herkennen het apparaat van de gebruiker niet als ingelogd.
  • De gebruiker heeft Advertentie blokkeert zicht geselecteerd om een probleem te melden met de plaats van de advertentie in plaats van een probleem met de content.
Deze advertentie negeren wordt altijd getoond aan gebruikers in de EER.

Deze advertentie negeren voor Google Ads en Display & Video 360

De functie Deze advertentie negeren is beschikbaar voor bepaald advertentiemateriaal dat wordt weergegeven door Google Ads en Display & Video 360. Hoewel u de mogelijkheid heeft de optie uit te zetten voor advertentiemateriaal dat wordt weergegeven via Ad Manager, kan de optie niet worden uitgezet voor advertentiemateriaal dat wordt weergegeven via Google Ads en Display & Video 360.

Als een gebruiker is ingelogd op een Google-account en advertentiepersonalisatie aanstaat, worden door de gebruiker genegeerde advertenties verborgen op alle apparaten waarop de gebruiker is ingelogd. Verborgen advertenties kunnen nog wel worden getoond aan gebruikers die advertentiepersonalisatie hebben uitgezet.

Advertentiebadges en Deze advertentie negeren voor Ad Manager

Met advertentiebadges wordt uw content geïdentificeerd als advertentie, krijgen gebruikers transparante informatie over de adverteerder en kan illegale content worden gemeld. Voor Ad Manager worden de advertentiebadges en Deze advertentie negeren:
  • altijd getoond aan gebruikers in de EER,
  • niet toegepast op advertentiemateriaal dat via 100% sponsoringscampagnes wordt weergegeven via Ad Manager, tenzij de gebruiker zich in de EER bevindt.

Zo zet u advertentiebadges en Deze advertentie negeren uit voor advertentiemateriaal dat wordt getoond via Ad Manager:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder, Algemene instellingen en dan op Netwerkinstellingen.
  3. Ga naar Instellingen voor advertentievoorkeur en zet Advertentiebadges en Deze advertentie negeren aan.

De optie om advertentiebadges en Deze advertentie negeren uit te zetten, is niet van toepassing op gebruikers in de EER.

Er worden geen iconen voor advertentiebadges getoond in advertentievoorbeelden. Ze zijn alleen zichtbaar als uw advertentie wordt getoond.

Rapporteren over Deze advertentie negeren voor Ad Manager

In Rapportage kunt u een rapport voor Deze advertentie negeren uitvoeren via een historisch rapport. Specifieke statistieken zijn onder meer:

• Totaal aantal vertoningen dat in aanmerking komt voor negeren: Het aantal vertoningen waarop de overlay Deze advertentie negeren is toegepast. Op dit moment alleen van toepassing op typen beeldadvertentiemateriaal.
  • Totaal aantal genegeerde vertoningen: Het aantal vertoningen waarbij de gebruiker ervoor heeft gekozen de advertentie te negeren.

De rapportage voor Deze advertentie negeren omvat Google Ads, Display & Video 360 en Ad Manager.