Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Een segment vooraf invullen

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Nadat u een segment heeft gemaakt, moet u doorgaans een aantal dagen of weken wachten om genoeg leden te verzamelen zodat u het segment effectief kunt inzetten voor targeting. U kunt het segment vooraf invullen om de volgende dag te beginnen met targeting.

De gegevens voor invulling vooraf worden afgeleid van advertentieserverlogs van de afgelopen 30 dagen aan activiteit in uw netwerk. Voor de nauwkeurigste resultaten moet u uw segmenten definiëren via advertentieblokken, plaatsingen en sleutel-waarden die ten minste 30 dagen van tevoren zijn gemaakt. Bij het vooraf invullen worden de ID's (cookies, mobiele advertentie-ID's (AdID of IDFA) of PPID's) van de advertentieserverlogs gebruikt en aan het nieuwe segment toegevoegd.

Als praktische tip raden we vooraf invullen alleen aan voor nieuwe segmenten die onlangs zijn gemaakt (doorgaans op dezelfde dag). Oudere segmenten zijn waarschijnlijk al begonnen met het verzamelen van leden en hoewel invulling vooraf geen van deze bestaande lidmaatschappen overschrijft, is het overbodig.

Een nieuw segment vooraf invullen

1. Maak een nieuw doelgroepsegment.
  2. Bevestig de criteria voor lidmaatschap en targeting.
  3. Klik op Opslaan en invullen als u tevreden bent.

Een bestaand segment vooraf invullen

1. Klik op Voorraad en dan Doelgroep.
  2. Klik op de naam van het segment dat u vooraf wilt invullen en klik op het tabblad Instellingen.
  3. Bevestig lidmaatschap en targetinggedrag.
  4. Klik op Opslaan en invullen als u tevreden bent.

Ad Manager voegt binnen ongeveer 2 uur de ID's aan het segment toe. U kunt vanaf dat moment het doelgroepsegment targeten. U ziet het hogere lidmaatschapscijfer na ongeveer 24 uur terug op de schermen voor doelgroepsegmenten in Ad Manager.

Aandachtspunten

• De actie Opslaan en invullen kan niet ongedaan worden gemaakt. Als u wijzigingen in het segment wilt doorvoeren en het segment opnieuw wilt invullen, raden we u aan het segment als inactief te markeren en een nieuw segment te maken.
  • Het vooraf invullen van een nieuw doelgroepsegment betekent niet dat de mogelijkheid om een prognose voor dat segment uit te voeren meteen is geactiveerd. Voor prognoses moet voldoende tijd beschikbaar zijn om vertoningsgegevens van het betreffende segment te verzamelen, ongeacht of het segment vooraf is gevuld.