Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Ad Manager-rapporten exporteren

Rapportresultaten downloaden om te delen of te verwerken

Uw rapportresultaten exporteren

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een rapport en voer dit uit.
  3. Als u uw rapport bekijkt, klikt u bovenaan het rapport op Exporteren en kiest u de instellingen voor uw geëxporteerde bestand.
    • Vink Header opnemen aan om de volgende informatie in het geëxporteerde bestand weer te geven:
      • Een unieke, door het systeem gedefinieerde rapport-ID
      • Tijdstempel van wanneer het rapport is gegenereerd
      • Naam van het netwerk waarvoor u het rapport heeft uitgevoerd
      • Naam van de gebruiker die het rapport heeft gegenereerd
      • Rapportperiode
      • Lijst met opgenomen statistieken die door de MRC zijn geaccrediteerd voor display, video en rich media, inclusief mobiel internet
    • Vink ID's opnemen aan om afzonderlijke ID-kolommen, zoals 'Regelitem-ID', naast de naamkolommen op te nemen.
  4. Selecteer de bestandsindeling waarin u het rapport wilt ontvangen.

Ad Manager begint de download van het geëxporteerde bestand met de door u opgegeven instellingen. Selecteer als dit wordt gevraagd de locatie op uw computer waar het bestand moet worden bewaard en klik op 'Opslaan'.

Beschikbare bestandsindelingen

• CSV: Door komma's gescheiden waarden
  • TSV: Door tabs gescheiden waarden
  • Excel CSV: Door komma's gescheiden waarden voor specifiek gebruik in Microsoft Excel. Deze indeling kan meer dan het maximum aantal van 1.000.000 zichtbare tabelrijen in een tabel verwerken. CSV is de beste manier om het volledige rapport met alle rijen te bekijken.
  • XML: Extensible Markup Language
  • XLS: Excel-werkblad. Deze indeling heeft een limiet van 65.000 rijen.
  • XLSX: Excel Microsoft Office-spreadsheet in Open XML-indeling. Deze indeling heeft een limiet van 1.000.000 rijen.
  • Google Drive: Google-spreadsheet in het Drive-account van de gebruiker die de export heeft aangevraagd. Voor alle gedeelde rapporten wordt het rapport weergegeven in het gedeelte 'Gedeeld met mij' in het Drive-account van die gebruiker. De standaardbestandsnaam is 'Ad Manager-rapport', tenzij een andere bestandsnaam wordt opgegeven. De Google-spreadsheetindeling is vergelijkbaar met de CSV-exportindeling.
    U moet uw eigen Drive-opslagquotum beheren. Rapporten die worden geëxporteerd naar Drive, kunnen alleen worden verwijderd in Drive. Als u ze verwijdert in Ad Manager, worden ze niet verwijderd uit Drive. De eigenaar die de export genereert en het Google-account van de ontvanger moeten dezelfde taalinstelling hebben. Als dit niet het geval is, kunnen er problemen met de opmaak voor cijfers en datums optreden.

Exportlimieten voor rapporten

De exportopties van het Excel-rapport (XLS en XLSX) zijn uitgeschakeld als een van de volgende twee scenario's van toepassing is:
  • De limiet voor 65.000 XLS-rijen of 1.000.000 XLSX-rijen is overschreden.
  • Het rapport bevat een bijzonder grote hoeveelheid gegevens, ongeacht het aantal rijen. Bijvoorbeeld een te groot aantal rapportkolommen.
Als u problemen ondervindt bij het exporteren van een rapport, raadpleegt u Problemen oplossen met het uitvoeren of exporteren van een rapport