Labels toepassen en implementeren

Labels toepassen

Labels toevoegen aan regelitems, orders, bedrijven en meer

U kunt labels toevoegen voor adverteerders, advertentieblokken, advertentiemateriaal, regelitems, orders en bedrijven. U kunt ook labels toepassen die worden ingevuld in uw hele Ad Manager-netwerk.

Labels kunnen worden toegepast op verschillende items, afhankelijk van het labeltype. Afhankelijk van hoe u een label wilt gebruiken, kunt u het toepassen op meerdere items. De volgende lijsten geven aan waar een bepaald label kan worden toegepast.

Labels verwijderen

Als een label dat automatisch is doorgegeven op basis van een adverteerder, niet van toepassing is op een bepaalde order of een regelitem, kunt u het label verwijderen. Wanneer u een label van een adverteerder verwijdert, wordt het ook verwijderd voor alle orders en regelitems van die adverteerder. Op dezelfde manier wordt een label dat u uit een order verwijdert, ook verwijderd uit alle regelitems voor de order.

U kunt ervoor zorgen dat een regelitem altijd is toegewezen aan een order of regelitem door het label specifiek aan die order of dat regelitem toe te voegen in plaats van erop te vertrouwen dat het item automatisch wordt doorgegeven.

Als u een label wilt verwijderen, klikt u op de x voor het label.

Labels toepassen op verschillende items

Labels worden toegepast op verschillende items in Ad Manager, afhankelijk van uw doelen of advertentieweergavebehoeften.

Voorraad

Labels voor voorraad zijn om 2 redenen ingesteld:

U kunt deze labels toepassen op afzonderlijke advertentieblokken of op alle advertentieblokken in uw netwerk. Er kunnen bijvoorbeeld gevallen zijn waarin u ervoor wilt zorgen dat de advertenties worden beperkt, ongeacht waar ze worden getoond. Zo kunt u ook wat HTML of css op basis van templates hebben die ervoor zorgt dat advertenties op een consistente manier in uw netwerk worden weergegeven.

Advertentieblokken in het hele netwerk

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Voorraad en dan Netwerkinstellingen.

3. Klik op het vak Labels en vink de selectievakjes aan naast de labels die u wilt toevoegen.

4. Klik op Opslaan.

Advertentieblokken

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken.

3. Klik op de naam van een advertentieblok om de bijbehorende instellingen te openen.

4. Vink het selectievakje Frequentielimieten voor labels instellen aan.

5. Selecteer het label, geef een maximum aantal vertoningen per gebruiker op en stel in hoe vaak de limiet wordt bereikt. Meer informatie over labels en frequentielimieten

6. Klik op Frequentielimiet voor labels toevoegen om zo nodig meer frequentielimieten toe te voegen.

7. Selecteer naast Labels de labels die u wilt toevoegen, zodat wrappers voor advertentiemateriaal kunnen worden toegepast wanneer advertentiemateriaal wordt weergegeven via het advertentieblok. Meer informatie over labels en wrappers voor advertentiemateriaal

8. Klik op Opslaan.

Bedrijven

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder en dan Bedrijven.

3. Selecteer een bedrijf. U kunt labels toepassen op adverteerders, eigen adverteerders en advertentienetwerken, maar niet op bureaus of eigen reclamebureaus.

4. Klik op het vak Labels en selecteer een label. Herhaal deze stappen om meer labels toe te voegen.

5. Klik op Opslaan.

Orders

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Weergave en dan Orders en selecteer een order.

3. Klik op Instellingen en dan op het vak Labels.

4. Selecteer een label. Herhaal deze stappen om meer labels toe te voegen.

5. Klik op Opslaan.

Regelitems

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Weergave en dan Regelitems en selecteer een regelitem.

3. Klik op Instellingen en dan op het vak Labels.

4. Selecteer een label. Herhaal deze stappen om meer labels toe te voegen.

5. Als u labels voor concurrerende uitsluiting toepast maar regelitems van dezelfde adverteerder wilt toestaan, selecteert u Dezelfde adverteerdersuitzondering toestaan (optioneel).

Bekijk Voorkomen dat gelabelde regelitems gelijktijdig worden weergegeven voor meer informatie.

6. Klik op Opslaan.

Advertenties

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Weergave en dan Advertentiemateriaal en selecteer advertentiemateriaal.

3. Klik op Instellingen en geef de labels op in het veld Labels.

4. Rond de trafficking van het advertentiemateriaal af en sla dit op.