Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Problemen met doelgroepsegmenten oplossen

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360

Doelgroepoplossingen is een Google Ad Manager 360-functie die mogelijk niet is ingeschakeld in uw netwerk.

Waarom verzamelt mijn segment geen leden?

Het segment bevat geen identifiers (cookies, mobiele advertentie-ID's (AdID of IDFA) of PPID's). Volg de onderstaande stappen om erachter te komen waarom dit zo is:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Doelgroep en dan Doelgroepsegmenten.
  3. Selecteer het segment dat problemen veroorzaakt. Is het segment actief?
  4. Controleer het gedeelte 'Gedrag'. Is het segment aan ten minste één advertentieblok of -plaatsing gekoppeld? Als het segment sleutel-waarden target, moet dit ook een advertentieblok of plaatsing targeten.
  5. Zijn de doelen voor paginaweergaven/app-activiteiten en recentheid al bereikt?
  6. Vervallen lidmaatschappen te snel? Stel dan een ruimere vervalperiode in.
  7. Wordt dit segment exclusief getarget op mobiele apps? Zo ja, raadpleeg dan Is uw segment getarget op gebruikers van mobiele apps? hieronder.

Zijn er wijzigingen op mijn segment toegepast?

Raadpleeg De wijzigingsgeschiedenis weergeven om de wijzigingsgeschiedenis van doelgroepsegmenten te bekijken. In deze geschiedenis ziet u wat er is gewijzigd, wie de wijziging heeft doorgevoerd en de datum en tijd waarop de wijziging is doorgevoerd. De wijzigingsgeschiedenis geeft alleen de wijzigingen in de afgelopen drie weken weer.

Is uw segment getarget op gebruikers van mobiele apps?

Mobiele apps maken geen gebruik van cookies. U moet daarom PPID's (Publisher Provided Identifiers) of een apparaatspecifieke ID gebruiken voor de weergave van advertenties in Doelgroepoplossingen. PPID's en apparaatspecifieke ID's kunnen op dezelfde manier als cookies in bulk worden geüpload naar segmenten.

Als u de SDK voor mobiele advertenties van Google voor Ad Manager gebruikt, wordt er automatisch een advertentie-ID voor gebruikers van mobiele apps (ook wel AdID voor Android of IDFA voor iOS genoemd) doorgegeven in advertentieverzoeken. De uitgever hoeft geen aanvullende acties te ondernemen.

Als u first-party segmenten op basis van mobiele apparaat-ID's met pixeltags probeert te ontwikkelen, zorg dan dat u de mobiele apparaat-ID op de juiste wijze doorgeeft. De mobiele apparaat-ID kan op twee manieren worden doorgegeven:

1. De Ad Manager-SDK voor Conversies bijhouden
  2. De apparaat-ID handmatig doorgeven

Hoe weet ik welk segment verantwoordelijk is voor een regelitem?

Raadpleeg Waarom er kosten aan u in rekening worden gebracht voor een bepaald segment.

Een regelitem dat een doelgroepsegment target, wordt niet weergegeven

Raadpleeg de volgende tips om problemen op te lossen.

Controleren of uw regelitem actief is

Controleer de status van het regelitem om te bevestigen dat dit actief is. Als het een segment van derden is, controleer dan of het segment is goedgekeurd door een van uw netwerkbeheerders.

Leveringsdiagnose gebruiken

Gebruik de paginafunctie Leveringsdiagnose van de Google Publisher Console en geef aan dat het doelgroepsegment dat wordt getarget in het regelitem moet worden opgenomen. Op deze manier kunt u de weergave van het regelitem testen, ook als u geen lid bent van het betreffende segment. U kunt hiermee ook controleren of het regelitem geschikt is, zelfs als het doelgroepsegment minder dan 100 leden bevat.

Wordt er van uw regelitem verwacht dat dit wordt weergegeven in mobiele apps?

Mobiele apps maken geen gebruik van cookies. U moet daarom PPID's (Publisher Provided Identifiers) of een apparaatspecifieke ID gebruiken voor de weergave van advertenties in Doelgroepoplossingen. PPID's en apparaatspecifieke ID's kunnen op dezelfde manier als cookies in bulk worden geüpload naar segmenten.

Wanneer worden wijzigingen van kracht?

Segmenten invullen

• Als een segment wordt ingevuld via advertentieweergavetags of doelgroeppixels, wordt het segment in realtime ingevuld. Het advertentieverzoek dat volgt na updates, gebruikt die gegevens.
  • Als segmenten vooraf worden ingevuld, kan het tot twee uur duren voordat wijzigingen zichtbaar zijn in de advertentieweergave.
  • Voor een geleverd segment kan het tot 24 uur duren voordat het wordt weergegeven in de targeting.

Segmenttargeting

Als u een segment target dat momenteel niet wordt gebruikt voor targeting, kan het 24 uur tot enkele dagen duren voordat de weergave voor dat segment wordt gestart.In het geval van grotere lijsten kan dit iets langer duren. Uit prestatieoverwegingen wordt het laden van segmenten die niet worden getarget door actieve regelitems tijdelijk ongedaan gemaakt in onze systemen.

Een segment heeft minimaal 100 leden nodig die in de afgelopen 30 dagen actief zijn geweest voordat het segment kan worden getarget door advertentieservers. Voor kleinere lijsten kan de drempelwaarde voor het weergaven van advertenties oplopen tot 150 gebruikers, omdat onze systemen statistische modellering gebruiken om het aantal actieve gebruikers te schatten dat hoort bij een cookielijst. Hoe kleiner de lijst, hoe groter de variantie in onze schattingen. We hebben daarom meer gegevens nodig voordat de gewenste statistische drempelwaarde wordt bereikt.

De segmentgrootte bepalen:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Doelgroep.
  3. Gebruik filters om uw doelgroepsegment in de tabel te vinden en zorg ervoor dat de kolomwaarde voor Totaal aantal minimaal 100 is.

Prognoses

Prognosecijfers zijn lager dan verwacht totdat er voldoende tijd is verstreken na toevoeging van doelgroepsegmenten.