Selectie van advertentiemateriaal voor meerdere advertentieruimten

De Google-uitgeverstag (GPT) slaat een record op van elke advertentie die momenteel op de pagina wordt weergegeven. Dit wordt ook wel een token aan de clientzijde genoemd.

Met dit token kunt u automatisch verzoeken uit alle advertentieruimten op een pagina voor een onbepaalde periode koppelen. Met dit gedrag kunnen meer inkomsten worden gegenereerd via pagina's met dynamische content waarbij verzoeken kunnen worden onderbroken door lange intervallen, bijvoorbeeld bij pagina's met oneindig scrollen, pagina's met lazy loading, SPA's (single page-apps) en PWA's (progressive web-apps).

Tokens aan de clientzijde worden gebruikt om advertentiemateriaal te selecteren dat wordt weergegeven in andere advertentieruimten op de pagina, waaronder in de volgende gevallen:

• Selectie van meerdere advertentiemateriaalitems van één set voor roadblocking
  • Uitsluiting van afzonderlijk advertentiemateriaal op basis van concurrerende uitsluitingen
  • Weergave van dubbele advertenties op één pagina voorkomen

Praktische tips

De functie voor tokens aan de clientzijde staat aan voor alle uitgevers. De meeste uitgevers hoeven geen wijzigingen aan te brengen om dit token te gebruiken, maar we raden enkele praktische tips aan voor de uitvoering van API-aanroepen en de structuur van uw pagina.

Stuur SRA-verzoeken met alle advertentieruimten

Gebruik Single Request Architecture (SRA) om een verzoek te sturen met alle advertentieruimten waarover u een besluit wilt nemen om het verwachte weergavegedrag te krijgen met de best mogelijke prestaties.

Als het niet mogelijk is om SRA-verzoeken te maken, kunt u uw verzoeken serialiseren om het verwachte gedrag te krijgen. Elk verzoek moet wachten op de gebeurtenis SlotResponseReceived van het vorige verzoek. Omdat dit niet optimaal is voor wachttijden, moet serialisatie alleen worden gebruikt als dit absoluut noodzakelijk is.

Gebruik destroySlots() om advertentieruimten te verwijderen

Als u een advertentieruimte van een pagina verwijdert, moet u altijd de API-aanroep destroySlots() gebruiken om de hele ruimte en alle gerelateerde objecten en verwijzingen van de pagina te verwijderen.

Nadat het token aan de clientzijde is verlopen, heeft de advertentieruimte geen invloed meer op beslissingen over de selectie van advertentiemateriaal voor de advertentieserver.

Het token aan de clientzijde wordt gereset wanneer destroySlots() wordt gebruikt om bestaande ruimten van de pagina te verwijderen. Het token wordt ook gereset als de paginanavigatie wordt gebruikt.

Vervaldatum token

Een GPT-token aan de clientzijde verloopt automatisch na 10 seconden. Als u er eerder op vertrouwde dat het token aan de clientzijde na 30 seconden verloopt, kunt u overwegen uw pagina of configuratie voor advertentieweegave opnieuw te structureren.