Campaign Manager 360-tags (interne omleidingen) distribueren

Een Campaign Manager 360-tag wordt ook wel een interne omleiding genoemd en is advertentiemateriaal, vergelijkbaar met advertentiemateriaal van derden, dat wordt gehost door Campaign Manager 360. #campaignmanagertags

Advertentiemateriaal met Campaign Manager 360-tags kunt u vinden in Weergave en dan Advertentiemateriaal, waar het advertentietype van het advertentiemateriaal wordt vermeld als Campaign Manager 360

Mogelijk kunt u in Weergave en dan Advertentiemateriaal en dan Beoordeling vereist ook Campaign Manager 360-tags beoordelen waarvoor goedkeuring is vereist.

Een Campaign Manager 360-tag (ook wel een 'interne omleiding' genoemd) is advertentiemateriaal dat wordt gehost door Campaign Manager 360. Net als met advertentiemateriaal van derden wordt een Campaign Manager 360-tag gebruikt om een bestand voor advertentiemateriaal op te halen. Campaign Manager 360-tags worden echter niet naar de browser van de gebruiker verzonden. Ze worden intern in de Campaign Manager 360- en Ad Manager-systemen verwerkt.

Campaign Manager 360-tags worden gebruikt om advertenties weer te geven op sites omdat ze het traffickingproces vereenvoudigen, de wachttijd verkorten en verschillen in de telling voorkomen tussen Ad Manager en Campaign Manager 360.

Als het andere netwerk niets heeft om weer te geven, draait de Ad Manager-advertentieserver het Campaign Manager 360-tagadvertentiemateriaal terug. Dit wordt soms 'terugspoelen' genoemd. De advertentieserver voert het selectieproces dan opnieuw uit en kiest ander advertentiemateriaal of een ander regelitem, waarbij het oorspronkelijke Campaign Manager 360-tagadvertentiemateriaal bewust wordt uitgesloten. Het eindresultaat is dat er meer echte advertenties worden weergegeven voor gebruikers en dat er minder lege advertenties worden geleverd.

U hoeft de parameters [APIFRAMEWORKS] of [OMIDPARTNER] niet te vervangen. Als u de waarden kent, kunt u ze wel vervangen door de juiste waarden. Als [APIFRAMEWORKS] of [OMIDPARTNER] beschikbaar is tijdens de weergave, worden ze automatisch vervangen.

U kunt een nieuwe, interne redirect-advertentie voor Campaign Manager 360 maken met aanvullende parameters voor querytekenreeksen.

Hier is een voorbeeld van de geëxporteerde tag:

https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N9597.yoursite/B29820460.366133652;sz=300x600;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1

Handmatig geleverde Campaign Manager 360-tags distribueren

U kunt Campaign Manager 360-tags het best boeken via het advertentiemateriaaltype Campaign Manager 360-tag, zoals hier beschreven. Als u dit advertentiemateriaaltype gebruikt, hoeft u geen aanvullende macro's voor kliktracking toe te voegen en blijft het verschil in klikken tussen Campaign Manager 360 en Ad Manager onder de 2%.

Bij de advertentiemateriaalindeling Campaign Manager 360-tag is aanvullende opmaak van de code voor advertentiemateriaal niet toegestaan. Als u deze mogelijkheid nodig heeft, moet u de tag distribueren als aangepast advertentiemateriaal. U moet macro's voor het bijhouden van klikken handmatig toevoegen als een Campaign Manager 360-tag wordt gedistribueerd als aangepast advertentiemateriaal. Ook kunt u een groter verschil verwachten in de aantallen weergaven die worden gerapporteerd door Ad Manager en Campaign Manager 360.

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Weergave en dan Advertentiemateriaal.

3. Klik op Nieuw advertentiemateriaal.

4. Begin met typen om de adverteerder te zoeken van wie u het advertentiemateriaal toevoegt. Elk advertentiemateriaal is gekoppeld aan één adverteerder. Als u de juiste adverteerder heeft gevonden, klikt u op OK.

5. Klik op Campaign Manager 360 in de lijst met typen advertentiemateriaal.

Details van advertentiemateriaal opgeven

1. Geef de naam voor uw advertentiemateriaal op.

2. Selecteer het formaat van het doeladvertentieblok waarin het advertentiemateriaal moet worden weergegeven.

3. Geef de verwijzings-URL op. Dit is de URL van advertentiemateriaal dat wordt gehost op Campaign Manager 360 of Google Ad Manager.

4. Voor SSL-compatibel is de standaardoptie om automatisch waar te nemen of het advertentiemateriaal werkt met SSL-pagina's (deze beginnen met https://). Als u de status handmatig wilt instellen, selecteert u Handmatig in het dropdownmenu. Schakel de optie Geschikt in om het advertentiemateriaal te leveren aan beveiligde pagina's.

5. Selecteer onder 'Stand' in welke indeling het advertentiemateriaal mag worden weergegeven: Staand, Liggend of Elke.

6. Onder 'Labels' kunt u een label selecteren om een frequentielimiet in te stellen in uw netwerk of voor specifieke advertentieblokken.

7.  (Optioneel)  Geef meerdere tracking-URL's voor vertoningen van derden op.
    Dit zijn de URL's van externe trackingservices. De trackers worden gepingd als het advertentiemateriaal wordt weergegeven en Ad Manager-macro's bevat. Houd er rekening mee dat deze URL's niet worden ondersteund voor advertentiemateriaal met een werkelijk formaat van 'Buiten pagina'.

8. U kunt 'Aangepaste velden' opgeven om objecten in rapporten te ordenen.

9. Klik op Opslaan.

If you've selected a creative for upload that doesn't match the ad unit size you specified, you'll receive an error message when you save. Select Allow creative size to differ from ad unit size to resize the ad unit.

For example, if you upload a 400x400 creative to a 300x250 ad unit, Ad Manager will accommodate the larger creative. Or, if you upload a 200x200 creative to the same ad unit, the creative would only occupy 200x200 pixels on your page.

Automatisch geleverde Campaign Manager 360-tags distribueren

Deze functie is misschien niet beschikbaar in uw netwerk en werkt momenteel alleen met door de uitgever betaalde plaatsingen uit Campaign Manager 360. Dit zijn adverteerdersplaatsingen waarvoor de uitgever (u) verantwoordelijk is voor alle Campaign Manager 360-advertentiekosten of de waardeverhogingskosten voor Studio.

Als uw netwerk al eerder een overeenkomst met een Campaign Manager 360-adverteerder is aangegaan, kan de adverteerder Campaign Manager 360-tags rechtstreeks leveren aan uw Ad Manager-netwerk. U kunt vervolgens de kosten voor dat advertentiemateriaal goedkeuren of weigeren. Wanneer u akkoord gaat, wordt het advertentiemateriaal toegevoegd aan uw netwerk en kan het worden toegevoegd aan regelitems.

Campaign Manager 360-tags distribueren die automatisch aan uw netwerk zijn geleverd:

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Weergave en dan Advertentiemateriaal en dan Campaign Manager 360-campagnes.

3. Gebruik filters om het advertentiemateriaal te zoeken dat u wilt goedkeuren en vink daarna de betreffende selectievakjes aan.

4. Klik op Controleren.

5. Zet in de pop-up de optie CM-weergavekosten accepteren aan en klik op Goedkeuren.

Het advertentiemateriaal is nu toegevoegd aan uw netwerk. U kunt het advertentiemateriaal toevoegen aan regelitems om het weer te geven.

Als u het advertentiemateriaal wilt vinden dat u zojuist heeft goedgekeurd, kunt u het filter Status is Goedgekeurd gebruiken. Als u het advertentiemateriaal wilt toevoegen aan regelitems, klikt u op Advertenties in het navigatiemenu aan de linkerkant. Standaard wordt het laatst aangepaste advertentiemateriaal als eerste weergegeven. Als u advertentiemateriaal net heeft goedgekeurd, moet dit bovenaan de pagina worden weergegeven.

In-app-conversies bijhouden in Campaign Manager 360

Als u interne omleidingen gebruikt voor het bijhouden van in-app-conversies met Floodlight, hoeft u niet expliciet een MD5-gehashte advertentie-ID (IDFA/AdID) op te nemen, omdat deze automatisch wordt gestuurd met de interne omleiding.

Interne omleidingen tussen twee Ad Manager-netwerken

Voor sommige speciale configuraties en scenario's kunt u interne omleidingen ook gebruiken om tags tussen twee Ad Manager-netwerken te distribueren. U kunt de bovenstaande procedure volgen, met de volgende beperkingen:

• De tag die wordt gebruikt voor de omleidings-URL in het eerste netwerk, moet een URL voor Tagless Request zijn.
  • Het tweede netwerk kan dynamische toewijzing met Ad Exchange niet gebruiken om de vertoning te vullen.
  • Alle sleutel/waarden uit het oorspronkelijke verzoek worden overgedragen naar het interne omleidingsverzoek. Als de tag die het verzoek naar Ad Manager heeft verzonden bijvoorbeeld de sleutel/waarde 'color=blue' bevatte, bevat het interne omleidingsverzoek automatisch dezelfde sleutel/waarde.
  • Sleutel/waarden die automatisch worden overgedragen, kunnen niet worden overschreven door de parameter 't=' van de vereenvoudigde URL-tag.
  • Actieve weergave ondersteunt geen interne omleidingen van het ene Ad Manager-netwerk naar het andere. Als dit wordt geprobeerd, meet alleen het oorspronkelijke netwerk Actieve weergave-signalen. Het netwerk waarnaar wordt omgeleid, meet geen Actieve weergave-signalen.

Terugspoelen wordt ondersteund, zoals ook het geval is voor interne omleidingen van Ad Manager naar Campaign Manager 360.

Vertraging verkorten met Campaign Manager 360

Omdat Campaign Manager 360-tags volledig worden verwerkt op de Campaign Manager 360- en Ad Manager-advertentieservers, zonder dat er andere servers worden aangeroepen, is er geen sprake van een toename van de wachttijd. Als Campaign Manager 360-tags worden gebruikt, duurt de weergave van Campaign Manager 360-advertentiemateriaal niet langer dan de weergave van gehost advertentiemateriaal.

Campaign Manager 360-tags worden niet ondersteund voor Programmatic direct
Bekijk de beschikbare functies voor Programmatic direct.