Veelgestelde vragen over Ad Manager en Privacy Sandbox voor het web

In dit artikel

Welke invloed heeft de Chrome-update met betrekking tot de tijdlijn voor de beëindiging van cookies van derden op de strategie van Ad Manager en wat moeten uitgevers doen om zich voor te bereiden?

De tijdlijnupdate van Chrome voor de uitfasering van cookies van derden heeft geen invloed op onze strategie voor Ad Manager. We blijven investeren in duurzame oplossingen voor uitgevers.

We raden uitgevers aan om het pakket oplossingen van Ad Manager door te nemen zodat ze voorbereid zijn op de komende wijzigingen naarmate we het begin van 2025 naderen.

Ondersteunt Ad Manager de Privacy Sandbox API's voor videovoorraad?

Voor Topics ondersteunt Ad Manager op dit moment alle voorraad die de Google-uitgeverstag (GPT) gebruikt, waaronder niet-in-stream video. Ad Manager werkt eraan om later dit jaar in-stream video via de IMA-SDK te ondersteunen.

Voor Attribution Reporting ondersteunt Ad Manager op dit moment in-stream video en op VAST gebaseerde niet-in-stream video.

Voor Protected Audience werkt Ad Manager eraan om later dit jaar video-indelingen (zowel in-stream als niet-in-stream) te ondersteunen.

Ondersteunt Ad Manager native advertenties voor Privacy Sandbox API's?

Ad Manager ondersteunt native-advertentie-indelingen voor Topics API-tests. Op dit moment beoordelen we de ondersteuning voor Protected Audience en onderzoeken we mogelijke ontwerpen. We werken ook actief aan ondersteuning voor de Attribution Reporting API voor native advertenties.

Welke rapportage is voor uitgevers in Ad Manager beschikbaar over Protected Audience-veilingen die zijn gewonnen door niet-Google-verkopers?

Ad Manager biedt geen rapportage over Protected Audience-veilingen die zijn gewonnen door niet-Google-verkopers. We werken eraan om later dit jaar dergelijke rapporten aan te bieden.

Wat is het plan van Ad Manager met betrekking tot eventuele extra vertraging door de Protected Audience API?

We hanteren een holistische aanpak en kijken naar de totale opbrengst van uitgevers. Ons einddoel is om uitgevers te helpen een positieve netto-opbrengst te krijgen via de Protected Audience API. De extra opbrengsttoename voor uitgevers uit vraag via Protected Audience weegt op tegen de kosten van de extra vertraging door de Protected Audience-veiling.

We ondernemen een aantal acties om dit doel te bereiken, waaronder:

We hebben ook samengewerkt met het hele ecosysteem, waaronder Google Chrome, om integraties van de Protected Audience API te optimaliseren.

Uit onze eerste tests blijkt dat uitgevers een betere netto-opbrengst met de Protected Audience API behalen voor verkeer zonder cookies van derden. Dit geeft aan dat de extra vraag van de Protected Audience API zwaarder weegt dan de eventuele kosten vanwege vertraging.

Hebben uitgevers aanvullende contracten nodig om Privacy Sandbox API's te gebruiken met Ad Manager?

Nee, Ad Manager vereist geen aanvullende contracten voor uitgevers om Privacy Sandbox API's te gebruiken met Ad Manager.

Hoe kunnen uitgevers de kwaliteit van advertentiemateriaal beheren voor advertenties die worden weergegeven via de Protected Audience API?

Uitgevers kunnen beveiligingsmaatregelen blijven gebruiken om advertenties uit de open veiling van Ad Manager te blokkeren, waaronder advertenties die worden getoond via de Protected Audience API. Advertenties die via de Protected Audience API worden getoond, worden bovendien getoond in het Centrum voor advertentiebeoordeling, waar uitgevers specifiek advertentiemateriaal kunnen blokkeren.

Moeten uitgevers programmatic vraag van Ad Manager gebruiken om te zorgen dat Ad Manager een Protected Audience-veiling uitvoert?

Nee. Ad Manager vereist niet dat uitgevers programmatic vraag van Ad Manager gebruiken. Uitgevers kunnen samenwerken met andere productbronnen, zoals andere SSP's, die zijn geïntegreerd als componentverkopers in Protected Audience-veilingen die worden uitgevoerd door Ad Manager.

Vanwege de huidige infrastructuurbeperkingen kan Ad Manager op dit moment alleen Protected Audience-veilingen uitvoeren voor advertentieverzoeken die worden getarget door een actief Ad Exchange-regelitem, rendementsgroep of AdSense-regelitem, of die zijn bedoeld voor een advertentieblok waarvoor AdSense is aangezet.

We werken eraan om deze infrastructuurbeperking in 2024 op te lossen. In de tussentijd moeten uitgevers die willen dat Ad Manager Protected Audience-veilingen voor hun voorraad uitvoert, zorgen dat de voorraad wordt getarget door een actief Ad Exchange-regelitem, rendementsgroep of AdSense-regelitem, of bedoeld is voor een advertentieblok waarvoor AdSense is aangezet.

Als ze willen, kunnen Ad Manager-uitgevers ook ongewenste vraag van Ad Manager blokkeren met beveiligingsmaatregelen. Zo kunnen ze voorraaduitsluitingen gebruiken om alle vraag via de open veiling te blokkeren en AdSense-bedieningselementen voor blokkeren gebruiken om ongewenste AdSense-vraag te blokkeren.

Als een sponsoring de Protected Audience-veiling wint, hoe garandeert Google Ad Manager dan dat een volgende Protected Audience-veiling dit niet overschrijft?

Als een sponsoringsadvertentie wordt geselecteerd voor weergave, wordt deze weergegeven. Ad Manager voert zelfs geen Protected Audience-veiling uit. Dit is vergelijkbaar met hoe het nu werkt, waarbij als een sponsoring wordt geselecteerd voor weergave, Ad Manager geen programmatic biedingen aanvraagt en geen programmatic veiling uitvoert.