Toegang tot regionale gegevens

Voor uitgevers in de EER
Dit artikel is bedoeld voor klanten die de online en offline oplossingen van Google gebruiken en gegevens krijgen van eindgebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).

Als uw factuuradres zich in de EER bevindt, heeft u met regionale gegevenstoegang toegang tot verschillende gegevensbestanden op gebeurtenisniveau.

Met regionale gegevenstoegang kunt u rapporteren over niet-verzamelde gegevens op gebeurtenisniveau met betrekking tot uw gebruik van Google Ad Manager-producten.

Deze gegevens zijn in feite onbewerkte content uit de advertentieserverlogboeken van Ad Manager, met een afzonderlijk bestand dat wordt gegenereerd voor elk type gebeurtenis. De bestanden bevatten gebeurtenisgegevens die tot op de seconde nauwkeurig zijn. U kunt ervoor kiezen andere informatie in de bestanden op te nemen om het apparaat, de geografische locatie en andere gegevens met betrekking tot de gebeurtenis te bekijken.

Over regionale gegevenstoegang en Gegevensoverdracht

De algemene functionaliteit van regionale gegevenstoegang is vergelijkbaar met Gegevensoverdracht. U kunt Gegevensoverdracht-rapporten verkennen voor meer informatie over hoe u met deze bestanden en velden werkt.

• Regionale gegevenstoegang is beschikbaar voor uitgevers in de EER (op basis van het factuuradres van het netwerk) om te rapporteren over niet-verzamelde gegevens op gebeurtenisniveau voor EER-activiteiten.
  • Gegevensoverdracht is alleen beschikbaar voor Google Ad Manager 360. Als u Gegevensoverdracht heeft en een in aanmerking komend factuuradres in de EER heeft, kunt u regionale gegevenstoegang ook aanzetten.

Vereiste rechten

Gebruikers in uw netwerk moeten aan de volgende voorwaarden voldoen om regionale gegevenstoegang te kunnen gebruiken:

• Ze moeten beheerdersrechten hebben om de gewenste bestandstypen en velden aan uw configuratie toe te voegen.
  • Ze moeten het rapportagerecht 'Velden voor gegevensoverdracht aanpassen' hebben om de opgenomen velden te wijzigen.
  • Ze moeten in de groep zitten die is gemaakt voor de opslagbucket om toegang tot de bestanden te krijgen.
    De persoon die regionale gegevenstoegang aanzet, wordt automatisch aan de groep toegevoegd. Daarna kan die persoon handmatig andere gebruikers toevoegen. Gebruikers kunnen de groepsgegevens bekijken onder Toegang tot de gegevens.

Regionale gegevenstoegang instellen

Opmerking: Voor regionale gegevenstoegang is een Ad Manager-account vereist. Als u nog geen Ad Manager-account heeft, gaat u naar Aanmelden voor Ad Manager om er een te maken.

Stap 1: Vraag regionale gegevenstoegang aan

Als u aan de slag wilt gaan, vraagt u eerst regionale gegevenstoegang aan voor uw Ad Manager-netwerk:

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder en dan op Algemene instellingen.
    Voor deze stap heeft u beheerdersrechten in uw Ad Manager-netwerk nodig.

3. Scroll onder Netwerkinstellingen omlaag naar Rapportinstellingen en zet Aanzetten Regionale gegevenstoegang aanvragen aan.
  4. Klik op Opslaan.

Nadat we uw verzoek hebben verwerkt, stellen we uw account in. Nadat dit is afgerond, vindt u Regionale gegevenstoegang onder Beheerder in Ad Manager. Dit gebeurt meestal binnen 5 tot 10 werkdagen.

Stap 2: Stel bestanden en velden voor regionale gegevenstoegang in

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan op Regionale gegevenstoegang.
  3. Klik op Nieuwe configuratie.
  4. Selecteer een gebeurtenistype en voeg velden toe.
    Opmerking: De beschikbare gebeurtenistypen zijn onder andere Vertoningen, Klikken, Verzoeken, Codeweergaven, Biedingen en Minimumbod om te winnen. Ga naar Bestandstypen voor Gegevensoverdracht instellen voor meer informatie over hoe u bestanden instelt.
  5. (Optioneel) Selecteer een aangepast scheidingsteken voor de items in uw bestand.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 3: Toegang tot de gegevens

De bestanden worden opgeslagen in Ad Manager-cloudopslagbuckets. U kunt ze openen op internet, met een opdrachtregeltool of via een API.

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder en dan op Regionale gegevenstoegang.

3. Klik op een gebeurtenistype.
  4. Als u de bestandsgegevens wilt openen, klikt u op de link onder Google Storage-pagina met de bestanden.
    Voor toegang tot de gegevens moet u lid zijn van de getoonde Google-groep voor Google Cloud Storage.
  5. Verwerk de gegevens voor uw query.
Krijg meer informatie over het gebruik van de gegevens, wat vergelijkbaar is met het gebruik van rapportbestanden voor Gegevensoverdracht. Ga naar Voorbeeldquery's voor Gegevensoverdracht beoordelen voor gedetailleerde voorbeeldquery's. De functionaliteit is vergelijkbaar.