Benchmarks

Aan de hand van benchmarks kunnen uitgevers hun prestaties evalueren in de context van hun branche of branchegenoten en beslissingen nemen over het genereren van inkomsten. Benchmarks kunnen context geven over hoe een uitgever goede prestaties voor diens netwerk definieert. Benchmarks bieden meer inzicht in waarom er bijvoorbeeld wijzigingen in de prestaties zijn en geven een uitgever uitleg of deze wijzigingen alleen relevant zijn voor de uitgever of de branche als geheel.

Beschikbaarheid van benchmarks

Uitgevers moeten zich aanmelden voor deze functie om benchmarks te kunnen bekijken. Uitgevers zijn standaard aangemeld. Na aanmelding kunnen uitgevers de prestaties van hun netwerk vergelijken met die van de branche. Met deze inzichten worden de vertoningen van een uitgever vergeleken met vergelijkbare vertoningen in verschillende voorraadsegmenten. Een uitgever kan bijvoorbeeld een vergelijking bekijken tussen diens vertoningen in de VS en alle vertoningen in de VS voor alle uitgevers.

Als u zich aanmeldt voor Benchmarks, gaat u ermee akkoord dat Google uw gegevens opneemt in de totale benchmarkberekening. Voor benchmarkberekeningen gelden drempels om de vertrouwelijkheid van uitgevers te beschermen. Geen enkele uitgever kan bijvoorbeeld meer dan 1% bijdragen aan de algehele benchmark.

Uitgevers kunnen ervoor kiezen hun gegevens niet te delen voor benchmarks. Als een uitgever ervoor kiest geen gegevens te delen om benchmarks te berekenen, blijft hun toegang tot de kaart en gebruikte gegevens behouden tot de volgende benchmarkberekening. Benchmarks worden om de paar dagen opnieuw berekend.

Als de uitgever zich afmeldt, ziet die de kaart niet meer en worden hun gegevens niet gebruikt. Gegevens worden binnen enkele dagen verwijderd. Daarna wordt de kaart aan het begin van de volgende maand verwijderd.

Beheerdersrollen hebben rechten om zich aan of af te melden voor benchmarkkaarten.

Benchmarks aan- of uitzetten

Benchmarks kunnen alleen worden aangezet door gebruikers met de gebruikersrol Beheerder.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
  3. Scroll onder Netwerkinstellingen omlaag naar Rapportinstellingen.
  4. Selecteer het volgende naast Benchmarkinzichten:
    • Zet de schakelaar op Aan Aanzetten als u zich wilt aanmelden voor Benchmarks.
      Opmerking: Uw gegevens worden binnen enkele dagen in de berekeningen gebruikt.
    • Zet de schakelaar op Uit Uitzetten als u zich wilt afmelden voor Benchmarks.
      Opmerking: Benchmarkgegevens kunnen nog een paar dagen worden getoond. Daarna worden uw gegevens niet meer gebruikt in de berekeningen.
  5. Klik op Bevestigen.
Voor meer informatie over de gegevenskaart Branchebenchmarks gaat u naar Het homepage-dashboard Overzicht gebruiken.