Aan de slag

Uw app koppelen aan een appstore

Met Google Ad Manager kunt u een app toevoegen die nog niet in een appstore wordt vermeld of wordt vermeld in een appstore van derden die niet door Ad Manager wordt ondersteund. Als u uw app vermeldt in een door Ad Manager ondersteunde store, kunt u de app koppelen aan een appstore. Het is belangrijk dat u uw appstore koppelt, zodat u apps beter kunt targeten.

Als u uw app nog niet heeft toegevoegd aan Ad Manager, volgt u deze stappen. Als u uw app pas net in een appstore heeft vermeld, kan het 24 tot 48 duren voordat u de app kunt koppelen. In sommige gevallen duurt het een week.

Zo koppelt u uw app aan een appstore:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan op Apps.
  3. U kunt uw app vanaf verschillende plaatsen koppelen:

• De tabel met bestaande apps:
      1. Zoek de naam van de app die u wilt koppelen.
      2. Klik op Store toevoegen in de kolom Stores.
    • De instellingen voor een specifieke app:
      1. Selecteer de naam van de app die u wilt koppelen voor meer informatie.
      2. Klik op het tabblad Instellingen.
      3. Klik op Store toevoegen in het gedeelte Appstores.
Als u geen appstore kunt toevoegen, is de app misschien al gekoppeld. U kunt een ingestelde koppeling niet meer wijzigen.
Voor apps die in een ondersteunde appstore worden vermeld
  1. Zoek naar uw app op app-naam, naam van de ontwikkelaar of app-ID.
  2. Klik op Toevoegen naast de app die u wilt toevoegen.

Als uw Android-app ook wordt vermeld in andere ondersteunde Android-appstores van derden en dezelfde pakketnaam heeft, selecteert u deze stores in de lijst die verschijnt.

Op dit moment ondersteunt Ad Manager de Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.
    Als u ook een Android-appstore van derden toevoegt, zorgt u dat de pakketnaam gelijk is aan de pakketnaam van de app in andere Android-appstores.
  3. Klik op Doorgaan.

De naam van de app en de pakketnaam of store-ID worden automatisch ingevuld.

4. Klik op Opslaan.
Voor apps die alleen worden vermeld in andere Android-appstores (niet op Google Play)
  1. Selecteer de ondersteunde appstore van derden waarin uw app wordt vermeld.

Op dit moment ondersteunt Ad Manager de Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.
    Als u uw app heeft vermeld in een appstore die momenteel niet door Ad Manager wordt ondersteund, raden we u aan de app te vermelden in een ondersteunde appstore. Of volg deze instructies om een niet-gepubliceerde app of een app die wordt vermeld in een niet-ondersteunde store in te stellen.

Apps staan niet in de zoekresultaten, tenzij ze worden vermeld in Google Play of de Apple App Store.

2. Klik op Doorgaan.
  3. Geef de pakketnaam van uw app op.

Pakketnamen en Apple Store-ID's zijn van groot belang voor de advertentieweergave en kunnen later niet meer worden gewijzigd. Check voordat u doorgaat of u de juiste app heeft gekoppeld.
  4. Geef uw app een naam. We raden u aan dezelfde app-naam te gebruiken als in de appstore waar de app wordt vermeld.
  5. Klik op Opslaan.
U kunt privé-Google Play-apps niet koppelen aan Ad Manager. Alle Android-apps moeten openbaar beschikbaar zijn in een ondersteunde appstore om ze te kunnen koppelen met Ad Manager.