Prijzen optimaliseren om de waarde van de voorraad weer te geven

Met geoptimaliseerde prijzen worden de minimumprijzen in de veiling verhoogd om de waarde van uw voorraad nauwkeuriger weer te geven en te beschermen. Geoptimaliseerde prijzen staan standaard aan, maar kunnen worden uitgezet via de netwerkinstellingen.

Hoe het werkt

Met geoptimaliseerde prijzen worden de minimumprijzen verhoogd wanneer ze als laag worden beschouwd in verhouding tot wat kopers willen betalen.

• Hiermee worden query's geïdentificeerd waarbij de minimumprijs op de veiling niet nauwkeurig overeenkomt met de waarde die bieders mogelijk aan de voorraad geven.
  • In die gevallen wordt de minimumprijs die automatisch wordt gedeeld met bieders, verhoogd en toegepast in de veiling om de langetermijnwaarde van die voorraad te beschermen.
  • Eventuele updates van minimumprijzen zijn van toepassing op alle bieders.
  • Minimumprijzen die zijn ingesteld door geoptimaliseerde prijzen, zijn van toepassing op dezelfde context als minimumprijzen die zijn ingesteld door uniforme prijsregels.
  • Een minimumprijs wordt nooit lager ingesteld dan wat u heeft ingesteld in uniforme prijsregels. Zo kunt u de minimumprijzen in de hand houden en bent u beschermd als ze te laag zijn ingesteld.

Geoptimaliseerde prijzen of geoptimaliseerde minimumprijzen?

Geoptimaliseerde prijzen zijn bedoeld om de voorraadwaarde te behouden en geoptimaliseerde minimumprijzenbèta proberen het rendement te maximaliseren. Met geoptimaliseerde prijzen worden de minimumprijzen alleen verhoogd voor bepaalde query's waarvoor de minimumprijs te laag is. De functie is niet bedoeld om voor rendement geoptimaliseerde minimumprijzen in te stellen. Uitgevers kunnen daarvoor geoptimaliseerde minimumprijzen gebruiken.

Geoptimaliseerde prijzen uitzetten

U kunt geoptimaliseerde prijzen uitzetten in de netwerkinstellingen, maar we raden u aan deze functie geactiveerd te laten voor optimale prestaties.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
    Het tabblad Netwerkinstellingen is standaard geselecteerd.
  3. Zet onder Instellingen voor advertentieweergave de schuifregelaar Geoptimaliseerde prijzen uit.
  4. Klik op Opslaan.