Het homepage-dashboard Overzicht aanpassen

Gegevenskaarten toevoegen, updaten en opnieuw ordenen

Op uw homepage-dashboard Overzicht kunt u gegevenskaarten toevoegen, updaten en opnieuw ordenen om u te richten op informatie die belangrijk voor u is.

Op alle kaarten op het dashboard is een periode toegepast. U kunt de periode aanpassen en een of meer dimensiefilters toevoegen voor alle kaarten tegelijk.
Overzichtsdashboard op homepage in de gebruikersinterface van Ad Manager.

Een gegevenskaart toevoegen

U kunt nieuwe kaarten toevoegen zodra ze beschikbaar komen, maar u kunt ook uw eigen kaarten maken en instellen.

Een beschikbare kaart toevoegen

Als er nieuwe kaarten beschikbaar komen, worden deze weergegeven op het homepage-dashboard Overzicht. In de melding boven een nieuwe kaart kunt u op Kaart toevoegen klikken om de kaart te bewaren en opnieuw ordenen mogelijk te maken. U kunt ook op Kaart sluiten klikken om de kaart te verwijderen. Als u de kaart sluit, kunt u deze later zo opnieuw toevoegen:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Gegevenskaart toevoegen.
  3. Klik op Toevoegen op de kaart die u wilt toevoegen.
    De kaart wordt nu weergegeven op het dashboard.

Een aangepaste kaart toevoegen

U kunt aangepaste kaarten maken en instellen voor uw homepage-dashboard Overzicht.

Ad Manager-overzichtsdashboard, beschreven met tekst, onderaan.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik rechtsboven op Gegevenskaart toevoegen en dan Configureren.
  3. Geef naast Naam van kaart een betekenisvolle naam op voor uw kaart.
    Opmerking: Als u geen naam opgeeft, wordt er automatisch een naam toegevoegd wanneer u de kaart maakt. U kunt de naam later wijzigen door de kaart te updaten.
  4. Selecteer naast Gegevensvisualisatie een type visualisatie voor de kaart. Beschikbare opties:
    • Lijndiagram: Toont wijzigingen in een statistiek in de loop van de tijd. Selecteer 1 dimensie en 1 statistiek of selecteer Geen uitsplitsing voor dimensies en maximaal 2 statistieken.
    • Staafdiagram: Toont maximaal 2 statistieken, uitgesplitst naar een dimensie in de loop van de tijd.
    • Cirkeldiagram: Toont hoe dimensiewaarden bijdragen aan een statistiek.
    • Scorebordtabel: Toont een uitsplitsing van de 5 belangrijkste dimensiewaarden plus 'overig' voor maximaal 4 statistieken.
    • Scorebord: Toont een uitsplitsing van de top 5 dimensiewaarden plus 'overig' voor een statistiek of selecteer Geen uitsplitsing voor dimensies om totalen voor maximaal 4 statistieken te bekijken.
  5. Klik naast Dimensies en statistieken op Expand om een dimensie en statistieken te selecteren.
    Opmerking: Voor sommige visualisatietypen is een dimensie vereist.
    • Als u een statistiek wilt toevoegen, klikt u op Statistiek toevoegen.
      Als Statistiek toevoegen niet beschikbaar is, is het maximumaantal statistieken toegevoegd.
    • Als u een statistiek wilt verwijderen, klikt u naast de statistiek op Dismiss.
    • Als u statistieken opnieuw wilt ordenen, sleept u een statistiek naar een nieuwe locatie in de lijst en zet u deze neer.
  6. (Optioneel) Als u een of meer dimensiefilters wilt toevoegen, klikt u naast Filters op Filter toevoegen en dan:
    1. Selecteer een filter in de lijst.
    2. Kies de filterinstellingen en klik op Toepassen.
      Tip: U kunt dimensiefilters toepassen op alle kaarten tegelijk.
  7. Controleer uw kaart naast Gegevensvoorbeeld en breng wijzigingen aan.
    Tip: Klik rechtsboven op de kaart op Show configuration om de configuratie van uw kaart te bekijken.
  8. Klik op Toevoegen om het maken van de kaart af te ronden.
    De nieuwe kaart wordt bovenaan het homepage-dashboard Overzicht getoond. Bekijk meer informatie over hoe u uw kaarten opnieuw ordent.

Een bestaande gegevenskaart updaten

U kunt bestaande gegevenskaarten bewerken, opnieuw ordenen en verwijderen.

Een gegevenskaart bewerken

U kunt een kaart rechtstreeks bewerken of via het menu Aanpassen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Kies een optie:
    • Klik rechtsboven op een kaart op Bewerken
    • Klik rechtsboven in het dashboard op Aanpassen en dan Configureren bij een kaart in de lijst.
  3. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Een gegevenskaart opnieuw ordenen of verwijderen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik rechtsboven in het dashboard op Aanpassen en doe daarna het volgende:
    • Als u een kaart opnieuw wilt ordenen, sleept u een kaart in de lijst en zet u deze neer op de nieuwe locatie. De volgorde op de lijst komt overeen met de volgorde op het dashboard.
      De Ad Manager-interface met het overzichtsdashboard op de homepage.
    • Als u een kaart wilt verwijderen, klikt u bij een kaart in de lijst op Verwijderen.
      Opmerking: Als u een kaart verwijdert, worden uw aanpassingen weggegooid en wordt de kaart verwijderd van uw dashboard. Ga naar Een nieuwe gegevenskaart toevoegen voor instructies om de kaart opnieuw toe te voegen.
Als u wijzigingen in de lijst ongedaan wilt maken, klikt u op Wijzigingen niet opslaan voordat u de lijst sluit. Bekijk meer informatie over hoe u uw aanpassingen ongedaan maakt.

Uw aanpassingen ongedaan maken

U kunt uw meest recente aanpassingen van de gegevenskaart of alle aanpassingen van uw homepage-dashboard Overzicht ongedaan maken.

Uw meest recente kaartaanpassingen ongedaan maken

Deze optie is beschikbaar totdat u het aanpassingsvenster in uw huidige sessie sluit.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Aanpassen en dan klik aan het einde van de lijst op Niet opslaan.
    Opmerking: Deze optie is alleen van toepassing op uw kaartaanpassingen. De geselecteerde periode en het geselecteerde voorraadtype op het dashboard blijven hetzelfde. Als 'Niet opslaan' niet kan worden geselecteerd, betekent dit dat er geen wijzigingen kunnen worden verwijderd voor uw huidige sessie.

Alle dashboardaanpassingen ongedaan maken

Met deze optie wordt uw dashboard gereset naar de standaardstatus. Al uw aanpassingen worden ongedaan gemaakt. De volgende standaardwaarden worden hersteld:

• Standaardkaarten, kaartconfiguraties en kaartvolgorde
  • Standaardperiode: Afgelopen 30 dagen
  • Standaardvoorraadtype: Alle voorraadtypen

Zo maakt u alle aanpassingen ongedaan:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik rechtsboven op Dashboard resetten.