Video- en audio-indelingen en transcodering

U kunt video- en audiocontent uploaden in Ad Manager als advertentiemateriaal voor een regelitem of een adverteerder. Er worden verschillende indelingen, resoluties en bitsnelheden ondersteund. Geüploade bestanden worden getranscodeerd naar extra indelingen en formaten. #videoandaudio #transcoding

bookmarkGa naar een specifiek gedeelte: door Ad Manager gehost | streaming | alleen audio | transcodering

Ondersteunde media voor uploaden

Ad Manager ondersteunt het uploaden van audio- en videoadvertentiemateriaal van veelgebruikte mediacodecs en MIME-typen. Hier volgen enkele voorbeelden:

• MPEG4-, 3GPP- en MOV-bestanden: Deze indelingen ondersteunen meestal de H264- en MPEG4-videocodecs en de AAC-audiocodec.
  • AVI: Deze indeling wordt meestal geproduceerd door camera's. De videocodec is meestal MJPEG en de audiocodec is PCM.
  • MPEGPS: Deze indeling ondersteunt meestal de MPEG2-videocodec en de MP2-audiocodec.
  • WMV, MP3: Algemene indelingen voor alleen audio, die meestal de AAC-audiocodec bevatten.

In Ad Manager kunt u video- en audiobestanden van maximaal 1,9 GB of 20 minuten uploaden.*

Door Ad Manager gehoste indelingen

Ad Manager genereert de volgende indelingen voor video- en audioadvertentiemateriaal:

• MPEG4- en MOV-bestanden: Deze indelingen ondersteunen de H264-videocodec en de AAC-audiocodec.

Resolutie en bitsnelheid

MPEG-4

Resolutie Beoogde videobitsnelheid Beoogde audiobitsnelheid
320 × 240 192 kbps 32 kbps
176 × 144 56 kbps 24 kbps
MP4/H.264/AAC

Resolutie Beoogde videobitsnelheid Beoogde audiobitsnelheid
1920 × 1080 4000 kbps 128 kbps
1280 × 720 3000 kbps 128 kbps
1280 × 720 2000 kbps 128 kbps
854 × 480 1500 kbps 128 kbps
854 × 480 1000 kbps 128 kbps
640 × 360 400 kbps 96 kbps

Terug naar boven

Streaming-indelingen

Ad Manager ondersteunt de volgende streaming-indelingen met verschillende bitsnelheden en resoluties:

• HLS (HTTP Live Streaming)
  • DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP)

Profielen voor videoadvertentiemateriaal

Als u profielen voor videoadvertentiemateriaal gebruikt voor streaming-indelingen, raden we u aan de filters voor bitsnelheid en resolutie uit te zetten.

Resolutie en bitsnelheid

HLS/DASH

Resolutie

Voor zowel HLS als DASH hebben de varianten een maximumresolutie van 1920 × 1080 en een minimum van 320 × 180 (in segmenten van 5 seconden).

Bitsnelheid

Bereik Beoogde videobitsnelheid Beoogde audiobitsnelheid
Maximum 7000 kbps 256 kbps
Minimum 120 kbps 48 kbps

Terug naar boven

Alleen-audio-indelingen

Ad Manager ondersteunt de volgende indelingen voor alleen audio. De hoge, gemiddelde en lage waarden voor de beoogde bitsnelheden worden getoond:

• MP4/AAC: 320 kbps, 128 kbps en 64 kbps
  • MP3: 320 kbps, 128 kbps en 64 kbps

Terug naar boven

Transcoderen

Ad Manager transcodeert uw video- en audiobestanden in maximaal 9 indelingen en formaten. Dit is afhankelijk van de indeling en resolutie van de geleverde bestanden.

Vanwege de aard van transcodering zijn de volgende kenmerken mogelijk niet hetzelfde als die van het origineel:

• Videoduur: De duur van de video na het transcoderen kan verschillen van de duur van de video vóór het transcoderen. Als u een exacte videoduur wilt gebruiken, gebruikt u de duur na het transcoderen. Videobestanden met een duur korter dan 0,3 seconden worden als ongeldig beschouwd en worden niet getranscodeerd.
  • Bitsnelheid voor video-uitvoer: Deze kan hoger of lager zijn dan het geüploade item. Als het geüploade item minder complex is (bijvoorbeeld veel zwart bevat), is mogelijk een lagere bitsnelheid nodig voor de codering van de gegevens.

Als het transcoderen is afgerond, kunt u afzonderlijke getranscodeerde bestanden verwijderen met de bedieningselementen in de kolom Actief op het tabblad Instellingen van het advertentiemateriaal.

Transcoderingsfouten voor video en audio

Transcodering van video en audio in Ad Manager mislukt voor niet-ondersteunde video- of audiobestanden, niet-ondersteunde audio-invoer, bestanden die veel te groot zijn, en bitsnelheden die buiten de beoogde minimum- en maximumwaarden vallen die hierboven worden weergegeven voor de individuele indelingen. Transcoderingsfouten kunnen een van de volgende oorzaken hebben:

• Het geleverde item is ongeldig.
  • Kan de video niet verwerken vanwege een onbereikbare server.
  • Het geleverde item heeft een niet-ondersteund mediatype.
  • Er zijn geen audiostreams geleverd.
  • Er zijn geen videostreams geleverd.
  • De geleverde audiokanalen zijn ongeldig.
  • De duur van de audiostream is ongeldig.
  • De video is te lang.
  • Er is een onverwachte fout opgetreden.

Als u een transcoderingsfout krijgt in Ad Manager, zorgt u ervoor dat uw video- en audiobestanden voldoen aan de ondersteunde criteria en uploadt u uw content opnieuw.

Audio-invoer en -normalisatie in transcodering

Voor door Ad Manager gehost advertentiemateriaal worden mono-, stereo-, 5.1- en 7.1-audio-invoer ondersteund.

Tijdens het transcoderingsproces normaliseert Ad Manager audio door een beoogde luidheidswaarde van -24 LKFS in te stellen. Meer informatie over deze normalisatie vindt u in de ATSC A/85-richtlijn van de Advanced Television Systems Committee.

Terug naar boven

* Van toepassing op Ad Manager 360-accounts van het type Advanced en Basic. Bekijk de videofuncties voor alle uitgeverscontracten.