AVG-berichten

Berichten over Europese verordeningen tonen op AMP-pagina's

Implementeer <amp-consent> in de HTML van de site om gebruikersberichten te tonen en toestemming van gebruikers te verzamelen via AMP-pagina's. Hiervoor moet u 2 codefragmenten invoegen op de AMP-pagina's van uw site.

Zoek de HTML-code en voeg deze in:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Klik op Beheren op een van de berichtkaarten op de pagina Privacy en berichten.
  4. Klik op Tags en SDK's.
  5. Klik op AMP-sitetag om het gedeelte uit te vouwen.
  6. Op de AMP-pagina's van uw site waarop u een bericht over Europese verordeningen wilt weergeven:
    1. Kopieer het eerste codefragment op de pagina Tags en SDK's in Ad Manager en plak het tussen de <head>- en </head>-tags op de AMP-pagina's waarop u wilt een bericht over Europese verordeningen wilt weergeven.

Codevoorbeeld

<head>

<script async custom-element="amp-consent" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-consent-0.1.js"></script>
          <script async custom-element="amp-iframe" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-iframe-0.1.js"></script>

</head>
    2. Kopieer het tweede codefragment op de pagina Tags en SDK's in Ad Manager en plak het in het contentgedeelte van de HTML-code op de AMP-pagina's waar u een bericht over Europese verordeningen wilt weergeven.

Codevoorbeeld

<amp-consent id="googleFC" layout="nodisplay" type="googleFC">
        <script type="application/json">
          {
            "postPromptUI": "fcConsentRevocation", // may be removing on all but policy pages
             "clientConfig": {
               "publisherIdentifier": "pub_id"
             }
          }
        </script>
        <div id="fcConsentRevocation">
          <button on="googleFC.prompt(consent=googleFC, expireCache=true)">Privacyopties beheren</button>
        </div>
      </amp-consent>

Meta-tag is vereist

Sites die een platform om toestemming te beheren (Consent Management Platform, CMP) gebruiken om toestemming te beheren die onder TCF v2.2 is verzameld, moeten een <meta>-tag op hun pagina's plaatsen. De tag <meta> staat in de eerste regel code en kan aan uw behoeften worden aangepast.

Niets blokkeren

Als u wilt voorkomen dat <amp-consent> componenten op een pagina blokkeert, plaatst u de volgende code tussen de tag <head>- en </head>-tags:

<meta name="amp-consent-blocking" content>

Als u geen componenten wilt blokkeren, worden alle elementen op de pagina weergegeven. Gebruik data-block-on-consent om deze instelling te overschrijven voor afzonderlijke amp-ad- en amp-analytics-elementen. in.

Alleen amp-ad blokkeren

Als u wilt toestaan dat <amp-consent> amp-ad op een pagina blokkeert, plaatst u de volgende code tussen de tags<head>- en</head>-tags:

<meta name="amp-consent-blocking" content="amp-ad">

amp-ad en amp-analytics blokkeren

Als u wilt toestaan dat <amp-consent> amp-ad en amp-analytics op een pagina blokkeert, plaatst u het volgende codefragment tussen de tags <head>- en </head>-tags:

<meta name="amp-consent-blocking" content="amp-analytics,amp-ad">

amp-ad en amp-analytics worden standaard geblokkeerd in het codefragment op het tabblad Tags en SDK's in Privacy en berichten. Voeg extra AMP-extensies toe aan het contentkenmerk om de componenten aan te passen die op de pagina worden geblokkeerd.

Toestemming intrekken

Een van de vereisten van het programma voor toestemming van gebruikers voor privacy en berichten, is dat gebruikers de toestemming op een later moment alsnog kunnen intrekken. Het is daarom belangrijk dat u, voordat u toestemmingsberichten publiceert, een link voor intrekking van toestemming opneemt op de pagina met uw gegevens-, cookie- of privacybeleid.