Kopers uitnodigen voor een privéveiling

Elke uitnodiging die u stuurt, wordt een privéveilingsdeal met 1 koper in die privéveiling.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Verkopen en dan Privéveilingen.
  3. Klik op de naam van de privéveiling waarvoor u kopers wilt uitnodigen.
  4. Klik op Kopers uitnodigen.
  5. Stel de uitnodiging in op basis van de opties voor het uitnodigen van kopers.
  6. Klik op Opslaan.

U kunt dezelfde koper meerdere keren uitnodigen voor een privéveiling, maar elke uitnodiging voor dezelfde koper moet unieke geverifieerde adverteerders bevatten die worden vermeld bij Beperkingen voor advertentiemateriaal. Afzonderlijke uitnodigingen met unieke geverifieerde adverteerders worden naar elke koper gestuurd.

Opties voor het uitnodigen van kopers

Kopers

Selecteer de kopers die u wilt uitnodigen om op uw voorraad te bieden via privéveilingen.

Minimumprijs

Minimum-CPM-kopers moeten bieden om in aanmerking te komen voor de veiling. De minimumprijs weerspiegelt de minimale inkomsten vóór het opbrengstenaandeel. Het opbrengstenaandeel voor privéveilingstransacties wordt afgetrokken van de minimumprijs of het winnende bod.

Stel dat u een minimumprijs instelt van € 3,00 en 1 koper biedt € 3,00 en wint die vertoning. Het opbrengstenaandeel wordt dan afgetrokken van de minimumprijs van € 3,00, waardoor de daadwerkelijke opbrengst onder deze minimumprijs komt te liggen.

Netto en bruto worden verschillend toegepast voor verschillende soorten transacties. Meer informatie

Blokkeringen negeren

Blokkeert instellingen die de typen advertenties beperken die kunnen worden weergegeven op uw websites of in uw apps. Ze zijn ingesteld bij regels voor advertentiecontent via Beveiligingsmaatregelen en zijn alleen van toepassing op privéveilingen, met uitzondering van Adverteerders/merk, Koper, Voorraaduitsluitingen en Aangepaste labels. Alle blokkeringen zijn van toepassing op de open veiling, behalve Aangepaste labels. Meer informatie over geschiktheid voor beveiligingsmaatregelen

Door regels voor advertentiecontent in te stellen, kunt u uw merk beschermen door te beperken hoe, waar en welke advertenties kunnen worden getoond op uw websites of in uw apps. Deze regels zijn standaard van toepassing op elke biedingsreactie. Biedingsreacties die niet binnen de parameters vallen van de regels voor 'Advertentiecontent' die zijn ingesteld in uw netwerk, worden automatisch gefilterd.

U kunt ervoor kiezen deze blokkeringen te negeren. Als u blokkeringen negeert, betekent dit dat de regels voor advertentiecontent niet worden toegepast op de biedingsreacties van de koper.

Beperkingen voor advertentiemateriaal

U kunt desgewenst geverifieerde adverteerders opgeven die beperken welke soorten advertentiemateriaal kunnen worden weergegeven. Het wordt aanbevolen elke adverteerder weg te laten (door dit veld leeg te laten) om ervoor te zorgen dat de winnende biedingsreactie advertentiemateriaal weergeeft. Als u een onjuiste adverteerder aangeeft, betekent dit dat advertenties van de juiste adverteerder niet kunnen worden weergegeven.

U kunt dezelfde koper meerdere keren uitnodigen voor een privéveiling, maar elke uitnodiging voor dezelfde koper moet unieke geverifieerde adverteerders bevatten die worden vermeld bij Beperkingen voor advertentiemateriaal.

Als kopers een biedingsreactie indienen, wordt er advertentiemateriaal aan de reactie toegevoegd. Google classificeert dit advertentiemateriaal onder een geverifieerde adverteerder op basis van de bestemmings-URL die aan het advertentiemateriaal is gekoppeld.

Voeg alleen een geverifieerde adverteerder toe als u te maken heeft met onbekende kopers en ervoor moet zorgen dat het advertentiemateriaal van de adverteerder is met wie u de deal heeft gesloten. Als u ervoor kiest een geverifieerde adverteerder toe te voegen, moet u rekening houden met het volgende:

• Als u een onjuiste geverifieerde adverteerder opgeeft, betekent dit dat advertentiemateriaal van de gewenste adverteerder niet wordt weergegeven. Zorg ervoor dat u de juiste heeft geselecteerd.
  • Het kan voorkomen dat Google advertentiemateriaal niet kan classificeren of onjuist classificeert. Advertentiemateriaal van gewenste adverteerders wordt in dergelijke gevallen ook niet weergegeven als u de juiste adverteerder heeft opgegeven. Gebruik de optie Adverteerder overschrijven om advertentiemateriaal te classificeren of opnieuw te classificeren. Deze overschrijvingsoptie is alleen beschikbaar voor deals waarbij één adverteerder is betrokken.

Kopers kunnen ook een geverifieerde adverteerder opgeven in hun biedingsreactie (via het BidResponse-protocol met behulp van het kenmerk advertiser_name). Kopers kunnen een adverteerder opgeven ze nieuw advertentiemateriaal hebben dat nog door Google moet worden geclassificeerd. Als kopers dit doen, gaat Ad Exchange ervan uit dat de opgegeven adverteerder van het advertentiemateriaal een geverifieerde adverteerder is. Als er conflicten optreden tussen de opgegeven adverteerder en de classificatie van Google, heeft de classificatie van Google voorrang.