Vertoningen bepalen om te boeken

Krijg inzicht in hoeveel vertoningen beschikbaar zijn voor regelitems

Met prognoses krijgt u inzicht in het aantal vertoningen dat beschikbaar is voor een potentieel regelitem. Het aantal beschikbare vertoningen is afhankelijk van de hoeveelheid verkeer die uw website of app ontvangt. Dat wil zeggen: hoeveel mensen pagina's van uw website bezoeken of uw app gebruiken.

De beschikbare voorraad controleren:

1. Voer een prognose uit voor het potentiële regelitem. Targeting en andere weergave-instellingen hebben invloed op het aantal beschikbare vertoningen.
  2. Bekijk de resultaten op de eerste pagina van de prognose voor informatie over hoeveel vertoningen u kunt boeken.
  3. Analyseer het effect van het boeken van het potentiële regelitem en pas dit aan door concurrerende regelitems te bekijken.

Het aantal vertoningen dat u voor een potentieel regelitem kunt boeken, is afhankelijk van hoe bereid u bent om de weergave voor concurrerende regelitems van eenzelfde of lagere prioriteit te vervangen. Als u meer vertoningen reserveert dan er beschikbaar zijn, betekent dit dat deze regelitems mogelijk te maken krijgen met onderweergave.

Hoewel kosten geen criterium zijn voor prognoses, kunt u de impact van concurrerende regelitems op de opbrengst bekijken. Mogelijk bent u bereid de weergave voor concurrerende regelitems te vervangen als wordt verwacht dat het potentiële regelitem meer opbrengst zal genereren.

Hoe prognoses traffickingcriteria gebruiken

Prognoses houden rekening met de meeste targeting- en andere weergave-instellingen als de beschikbare voorraad wordt bepaald. Hieronder vindt u enkele overwegingen voor hoe prognoses rekening houden met deze gegevens.

Weergave-instelling Overweging

Frequentielimieten

Er wordt rekening gehouden met frequentielimieten. Frequentielimieten van een maand of met een volledige levensduur worden echter niet geregistreerd als onderdeel van de gegevens. Bij gevallen met frequentielimieten van een maand of met volledige levensduur kan de beschikbaarheid te hoog worden ingeschat.

Prioriteit

Bij het maken van prognoses wordt gekeken naar de prioriteit om het aantal voor Gereserveerd voor regelitems met dezelfde of een lagere prioriteit te bepalen. Dit is het aantal vertoningen dat een regelitem mogelijk kan ontvangen als u ook vertoningen wilt accepteren van regelitems met dezelfde of een lagere prioriteit. Er wordt tevens rekening gehouden met de prioriteit bij de berekening van de verwachte vertoningen.

Aantal en details van advertentiemateriaal

Voor sommige regelitems is meer dan één advertentiemateriaalitem nodig voor hetzelfde voorraadformaat.

Als u een waarde opgeeft in het veld Aantal van Advertentiedetails, kunnen meerdere advertentiemateriaalitems van hetzelfde formaat worden meegeteld en kan een betere prognose worden uitgevoerd. Zonder een aantal gaan prognoses uit van slechts één advertentiemateriaalitem per formaat en wordt er mogelijk geen nauwkeurige prognose gegeven.

Stel dat u een regelitem heeft dat twee advertentiemateriaalitems van 300 x 250 vereist. De getargete voorraad is een webpagina met twee advertentieruimten van dat formaat. Zonder rekening te houden met het aantal, wordt één bezoek aan de pagina voorspeld als één vertoning voor één advertentieruimte van 300 x 250. In werkelijkheid zijn echter twee advertentiemateriaalitems bedoeld voor weergave in elke advertentieruimte, dus de prognose moet eigenlijk twee vertoningen voorspellen.

Vertoningen genereren

Ad Manager simuleert alle regelitems met een gelijkmatig tempo, ongeacht de werkelijke instelling voor Vertoningen genereren.

Roadblockadvertenties

Als u een prognose uitvoert voor roadblock-advertenties, registreert Ad Manager welke vertoningen plaatsvinden terwijl een pagina wordt bekeken. Dit wordt paginabewustzijn genoemd. Bij prognoses wordt rekening gehouden met het type roadblock dat u wilt boeken, namelijk de typen die u wilt gebruiken die werken met alle advertentiemateriaalitems in het regelitem of met de sets met hoofd-/begeleidend advertentiemateriaal.

Een regelitem met één advertentiemateriaalitem van 728 x 90 en een advertentiemateriaalitem van 300 x 250 heeft bijvoorbeeld de volgende voorspelde paginaweergaven in de volgende distributie:

• Pagina A: Het advertentiemateriaal van 728 x 90 wordt twee keer weergegeven zonder het advertentiemateriaal van 300 x 250.
  • Pagina B: Het advertentiemateriaal van 300 x 250 wordt één keer weergegeven zonder het advertentiemateriaal van 728 x 90.
  • Pagina C: Beide advertentiemateriaalitems worden vier keer tegelijk weergegeven (de roadblock).

In dit scenario laat het prognosemodel u weten dat er vier roadblockvertoningen beschikbaar zijn, omdat het model weet dat alleen pagina C de roadblock met beide advertentiemateriaalitems kan weergeven.