Bruto-opbrengst bevestigen (bèta)

Een oplossing waarmee uitgevers en kopers de transparantie kunnen verbeteren

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360

Deze functie bevindt zich in de bètafase
Functies in de bètafase zijn misschien niet beschikbaar in uw netwerk. Houd de release-opmerkingen in de gaten voor informatie over wanneer deze functie algemeen beschikbaar komt.

Uitgevers kunnen de bruto-opbrengst bevestigen door een rapport voor opbrengstverificatie uit te voeren en dit te vergelijken met de mediakosten van een koper.

Deze oplossing verbetert de transparantie en zorgt ervoor dat er geen verborgen kosten worden verrekend door het demand-side platform (DSP), het supply-side platform (SSP) of een andere tussenpersoon. De beoordeling kan worden uitgevoerd zonder de privacy van gebruikers in gevaar te brengen of contractuele gegevens openbaar te maken.

Bruto-opbrengst bevestigen is bedoeld voor Ad Manager 360-uitgevers en:

• Eindkopers (zoals een advertentiebureau of adverteerder) die hun mediakosten willen vergelijken met de bruto-opbrengst van een uitgever.
  • DSP's die een rapport kunnen maken om kopers hun mediakosten en tarieven te laten zien op basis van een overeengekomen ruimte voor opbrengstverificatie-ID, zoals gedefinieerd in samenwerking met de koper.
  • SSP's die de ruimte voor de ID voor opbrengstverificatie van DSP's kunnen opnemen, en een rapport kunnen maken om uitgevers hun bruto- en netto-opbrengst te laten zien, uitgesplitst naar ID van opbrengstverificatie.

bookmarkGa naar:

Hoe uitgevers en kopers samenwerken

"Confirming the gross" workflow

De partijen volgen deze stappen:

1. De koper (bureau of adverteerder) werkt samen met de DSP om een unieke ID voor opbrengstverificatie te definiëren.
  2. Het DSP zorgt ervoor dat alle biedingen namens de koper de gedefinieerde ID voor opbrengstverificatie bevatten in de biedingsreactie.
  3. De koper haalt een rapport met de mediakosten op uit de DSP-interface. Het rapport moet worden gefilterd op de ID voor opbrengstverificatie van de koper en de uitgever-ID van de uitgever.
    • De koper vergelijkt de DSP-kosten die in rekening worden gebracht voor mediakosten en bevestigt dat dit tarief overeenkomt met het overeengekomen tarief met het DSP.
    • Opmerking: Kopers moeten Traditionele reserveringstransactietypen uitsluiten van hun rapport. Die transactietypen zijn niet opgenomen in het rapport van de uitgever.
  4. De uitgever voert voor dezelfde periode een rapport voor opbrengstverificatie uit in Ad Manager, waarbij de bruto- en netto-opbrengst afkomstig is van de ID voor opbrengstverificatie van de koper voor een bepaalde bieder en een bepaald transactietype (open veiling, privéveiling, Voorkeursdeals of Programmatic Guaranteed).
    • De uitgever vergelijkt de bruto-opbrengst met de netto-opbrengst en bevestigt dat de delta overeenkomt met het overeengekomen tarief met Ad Manager.
  5. De koper en uitgever kunnen de verzamelde mediakosten uit het DSP-rapport vergelijken met de verzamelde bruto-opbrengst die uitgevers in hun Ad Manager-rapport zien voor een specifieke opbrengstverificatie-ID. Via dit proces kunnen partijen bevestigen dat er geen onverklaarbare verschillen zijn.

Opmerking: Door onjuiste telling van vertoningen, valuta- en tijdzoneverschillen en mechanismen voor het detecteren van ongeldig verkeer, is enige variatie (maximaal 3%) mogelijk tussen de cijfers van de uitgever en de koper. U kunt deze verschillen oplossen

Over het rapport Opbrengstverificatie

Uitgevers gebruiken het rapport Opbrengstverificatie in Ad Manager om de bruto-opbrengst te bevestigen. Bekijk deze informatie voordat u het rapport uitvoert.

Tijdzones, datums en schema's
  • Wanneer u uw rapport voor opbrengstverificatie maakt, gebruikt u dezelfde tijdzone als de koper waarmee u de bruto-opbrengst bevestigt. U kunt Coordinated Universal Time (UTC) of uw eigen tijdzone kiezen.
  • Zorg ervoor dat het rapport Opbrengstverificatie wordt gemaakt voor dezelfde periode en transactietypen als het rapport van de koper.
  • De gegevens voor het rapport Opbrengstverificatie worden op de 7e van elke maand geüpdatet. De gegevens van de vorige maand zijn beschikbaar op de 8e. In een rapport op 7 april worden bijvoorbeeld gegevens voor januari en februari weergegeven, maar geen gegevens voor maart. De gegevens van maart zijn beschikbaar vanaf 8 april. Als u een vaste periode gebruikt, ziet u de beschikbare datums in de datumkiezer. Het rapport bevat gegevens over de afgelopen 6 maanden.
  • Als u de bruto-opbrengst met een koper wilt vergelijken, raden we u aan een maandelijkse periode te gebruiken. Probeer uw rapport te genereren voor een maandelijkse periode in plaats van een dagelijkse periode. Als u een dagelijks rapport voor een maand gebruikt, kunnen sommige rijen worden verborgen (-) vanwege onvoldoende gegevens. Hierdoor kunnen de totalen onvolledig zijn.
  • Kies een dynamische of vaste periode van een of meer volledige maanden. Als u verzamelde gegevens wilt bekijken, verwijdert u in het maandelijkse rapport de dimensie Datum en voegt u de dimensie Maand en jaar toe.

Valuta

Tip: Uitgevers en kopers moeten dezelfde valuta en tijdzone gebruiken in hun DSP- en Ad Manager-rapportage. Als er verschillende valuta's worden gebruikt, kunt u de valuta omrekenen in Ad Manager.
  • De standaardvaluta van het rapport is de valuta van uw Ad Manager-netwerk. Als de koper een andere valuta gebruikt, kunt u proberen dezelfde valuta te gebruiken als voor de koper. Houd er rekening mee dat de valutawaarden die worden gerapporteerd wanneer u van valuta wisselt, onderhevig zijn aan valutaschommelingen.

Filters en dimensies

Tip: Uitgevers moeten ervoor zorgen dat hun rapport wordt gefilterd op dezelfde dimensies als het rapport van de koper.
  • U kunt uw rapport filteren met meerdere ID's van opbrengstverificatie die een koper met u deelt. Klik op Filters toevoegen en dan ID voor opbrengstverificatie en dan Is een of meer van en dan plak een lijst met ID's van opbrengstverificatie, gescheiden door komma's.
  • Het rapport toont de beschikbare dimensies op basis van uw selecties en geeft aan of u wijzigingen moet aanbrengen om een bepaalde dimensie te kunnen gebruiken.
  • (Optioneel) Als u het rapport Opbrengstverificatie gebruikt om de kosten te bevestigen die u aan Ad Manager betaalt (zoals gedefinieerd in uw contract), kunt u de dimensie Ad Exchange-product gebruiken.

Resultaten melden

• Een streepje (–) in uw rapport betekent dat de gevraagde statistiek niet kan worden berekend omdat er niet genoeg gegevens zijn of omdat de gegevens niet voldoen aan onze privacy- of kwaliteitsvereisten. De gegevens worden ook uitgesloten van de rij Totalen, waardoor vertoningen niet goed zijn afgestemd met de gegevens voor kopers. Gebruik in plaats van de dimensie Datum de dimensie Maand en jaar. Bekijk de details over datums hierboven.

Een rapport voor opbrengstverificatie maken

Zo maakt u een rapport voor opbrengstverificatie:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten en dan Nieuw rapport.
  3. Klik onder Rapporttype op Bewerken en dan Opbrengstverificatieen dan Klaar.
  4. Geef een rapportnaam op.
  5. Voor de tijdzone selecteert u (UTC) Coordinated Universal Time of uw eigen tijdzone (die van de uitgever).
  6. Selecteer een periode:
    • Dynamisch (aanbevolen): het beste voor geplande rapporten. 'Afgelopen maand' is beschikbaar.
    • Vast: Een statisch bereik. De gegevens van de afgelopen 6 maanden zijn beschikbaar.
  7. (Optioneel) Selecteer filters voor Bieder, Programmatic kanaal of ID voor opbrengstverificatie.
    Tip: Met het filter voor ID voor opbrengstverificatie kunt u Is een of meer van selecteren en een door komma's gescheiden lijst van ID's van opbrengstverificatie plakken.
    Opmerking: Voor gelijkenis hebben kopers richtlijnen om traditionele transactietypen uit te sluiten.
  8. Selecteer minimaal de vereiste dimensies:
    • Bieder (vereist)
    • Programmatic kanaal
    • ID voor opbrengstverificatie
    • Aanvraagkanaal
    • Ad Exchange-product
    • SDK voor weergave
    • Datum of Maand en jaar (één is vereist)
      Opmerking: U kunt de dimensie Datum kiezen, maar de De dimensie Maand en jaar wordt aanbevolen. Kies een dynamische of vaste periode van een of meer volledige maanden.
  9. Selecteer een of meer statistieken:
    • Totale CPM- en CPC-opbrengst (bruto)
    • Totale CPM- en CPC-opbrengst
    • Totaal aantal vertoningen
    • Totale CPD-opbrengst
    • Totale CPD-opbrengst (bruto)
      Opmerking: CPD-statistieken zijn alleen beschikbaar voor de tijdzone van de uitgever.
  10. (Optioneel) Plan en deel uw rapport.
    We raden u aan de kolom 'Totale CPM- en CPC-opbrengst' te verwijderen voordat u het rapport met kopers deelt. U kunt 'Totale CPM- en CPC-opbrengst (bruto)' gebruiken om de opbrengst met kopers te bevestigen.
  11. Klik op Uitvoeren.

Beschikbare vraagkanalen

Met dit rapport kunt u de bruto-opbrengst verifiëren die is gerelateerd aan advertentieverzoeken via uw Ad Manager-netwerk en uw Ad Exchange-webproperty.

Het rapport bevat de volgende vraagkanalen:

• Advertentieserver (Programmatic Guaranteed en Voorkeursdeals)
  • Ad Exchange (alle)
  • Open bieden (alle)

Het rapport Opbrengstverificatie is momenteel niet beschikbaar voor de vraagkanalen van AdSense of bemiddeling.

Als een uitgever rechtstreeks verkeer van Ad Exchange heeft, vertegenwoordigen de statistieken voor aanvraagkanalen in Ad Exchange al het verkeer dat via uw Ad Exchange-webproperty wordt gestuurd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik problemen oplossen als de cijfers niet overeenkomen?

Vanwege verschillen in valuta en tijdzone en mechanismen om ongeldig verkeer te detecteren, is enige variatie (maximaal 3%) mogelijk tussen de cijfers van de uitgever en de koper.
Probeer deze stappen om problemen op te lossen:
  • Check of in de rapporten die worden vergeleken de juiste statistieken, dimensies, filters en perioden worden gebruikt. Als u onjuiste statistieken of filters ziet, kunt u deze corrigeren en het rapport opnieuw uitvoeren.
  • Controleer de verschillen in tijdzone en valuta in beide rapporten. Als deze verschillen, voert u het gecorrigeerde rapport opnieuw uit en checkt u opnieuw op verschillen.
  • Een streepje (–) in uw rapport betekent dat de gevraagde statistiek niet kan worden berekend omdat er niet genoeg gegevens zijn of omdat de gegevens niet voldoen aan onze privacy- of kwaliteitsvereisten. Deze gegevens zijn dan ook niet opgenomen in de rij Totalen. Als u meer gegevens wilt bekijken, kunt u overwegen een dagelijks rapport te wijzigen in een maandelijks rapport. Selecteer in plaats van de dimensie Datum de dimensie Maand en jaar. Kies een dynamische of vaste periode van een of meer volledige maanden.

Uitgevers kunnen contact opnemen met support voor uitgevers als ze vragen hebben.

Wat gebeurt er als de koper een overeenkomst voor rechtstreekse betaling heeft met de uitgever?

De bruto-opbrengst van de koper is gelijk aan de netto-opbrengst. Neem rechtstreeks contact op met de koper om eventuele vragen over tarieven te bespreken.

Wat betekent een streepje in de rapportresultaten?

Een streepje (–) in uw rapport betekent dat de gevraagde statistiek niet kan worden berekend omdat er niet genoeg gegevens zijn of omdat de gegevens niet voldoen aan onze privacy- of kwaliteitsvereisten. Deze gegevens zijn dan ook niet opgenomen in de rij Totalen.
Probeer deze stappen om meer gegevens te bekijken:
  • Als u een dagelijks rapport gebruikt, kunt u in plaats daarvan een maandrapport proberen. Hiervoor deselecteert u de dimensie Datum en selecteert u de dimensie Maand en jaar. Kies een dynamische of vaste periode van een of meer volledige maanden.
  • Neem de dimensie ID voor opbrengstverificatie niet op.

Hoe werkt de bevestiging van de bruto-opbrengst bij partners die Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) gebruiken?

• In Voorraad beheren kunnen kopers het brutobedrag bevestigen bij het bovenliggende netwerk. Kopers kunnen het brutobedrag niet rechtstreeks bevestigen bij een onderliggend MCM-netwerk in Voorraad beheren.
  • In Account beheren kunnen kopers het brutobedrag bij een onderliggend netwerk bevestigen.