Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Doelgroepsegmenten verkennen

Belangrijkste inzichten bekijken met de Doelgroepverkenner

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Ga naar:Verkeersprognose | Beste geografische gebied | Populairste apparaten | Populairste browsers | Populairste platforms | Beste sleutelwaardenTopadvertentieblokken | Topregelitems | Tijd van de dag | Populairste videocontent | Populairste contentgroepen

Met de nieuwe Doelgroepverkenner kunt u het volgende:

• Meer inzicht krijgen in en gebruikmaken van uw first-party doelgroepgegevens
  • De samenstelling van verschillende doelgroepsegmenten vergelijken
  • Uitgebreide gegevensoverzichten over uw doelgroepen maken die u kunt gebruiken in RFP-reacties
  • Een aangepaste periode in de afgelopen 30 dagen kiezen
  • Grotere visualisaties mogelijk maken met gegevens over unieke ID's en het aantal advertentiemogelijkheden

Doelgroepverkenner openen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Doelgroep en dan First party.
  3. Klik op het doelgroepsegment dat u wilt verkennen en klik vervolgens op het tabblad Doelgroepverkenner.

4. (Optioneel) Als u het geselecteerde segment met een ander segment wilt vergelijken, klikt u op SEGMENT VERGELIJKEN en geeft u de naam op van het segment dat u wilt vergelijken.

Als u de overlap van het doelgroepsegment wilt bekijken, klikt u op het tabblad Overlappende segmenten. Aan de hand van de percentages in de kolommen Unieke ID's en Advertentiemogelijkheden kunt u inzicht krijgen in de overlap tussen het gekozen doelgroepsegment en andere beschikbare segmenten in de tabel. Als u bijvoorbeeld een segment met Pixel-gebruikers heeft gekozen, kunt u zien welk deel van de advertentiemogelijkheden of unieke ID's voor uw sportfans ook Pixel-gebruikers zijn. Het percentage wordt berekend door het aantal advertentiemogelijkheden of unieke ID's uit de ID's in beide lijsten te delen door het aantal advertentiemogelijkheden of unieke ID's in een segmentrij.

Met de Doelgroepverkenner kunt u het aantal unieke ID's bekijken dat in de afgelopen 30 dagen actief was en advertentiemogelijkheden uit dezelfde periode. U kunt ook het totale aantal ID's in het geselecteerde segment bekijken, uitgesplitst per ID-type, waaronder mobiel internet, advertentie-ID, IDFA en PPID.

Vanuit het tabblad Doelgroepverkenner kunt u kiezen uit statistieken voor unieke ID's en advertentiemogelijkheden door te klikken op .

Scorekaarten bekijken

Bekijk aanvullende informatie over unieke ID's en waar de meeste advertentiemogelijkheden worden weergegeven:

De Ad Manager-interface met de scorekaart Verkeersprognose.

Verkeersprognose

Het verkeer van de afgelopen 14 dagen in vergelijking met een verkeersprognose voor 4 weken.

Klik op Bekijken in verkeersprognose voor meer tools om eerdere en toekomstige vertoningen te analyseren.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Best presterend gebied.

Beste geografische gebied

De topregio's waar gebruikers in dit doelgroepsegment zich bevinden wanneer ze uw site bezoeken. Klik op de balk van een land om gedetailleerdere gegevens op staat- of regioniveau te bekijken.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste apparaten.

Populairste apparaten

Apparaten waar de meeste advertentiemogelijkheden of unieke ID's zijn weergegeven.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste browsers.

Populairste browsers

De populairste browsers die gebruikers in dit doelgroepsegment gebruiken om uw site te bezoeken.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste platforms.

Populairste platforms

De populairste platforms (of besturingssystemen) die gebruikers in dit doelgroepsegment gebruiken als ze uw site bezoeken.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Beste sleutelwaarden.

Beste sleutelwaarden

Selecteer een sleutel om de meest getargete waarden te bekijken.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste advertentieblokken.

Topadvertentieblokken

De advertentieblokken met de meeste advertentiemogelijkheden of unieke ID's die zijn weergegeven.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste regelitems.

Topregelitems

Uw regelitems met de meeste advertentiemogelijkheden of unieke ID's die zijn weergegeven.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Tijdstip.

Tijdstip van de dag

Alleen voor advertentiemogelijkheden

Het tijdstip waarop gebruikers uw site hebben bezocht. Afzonderlijke blokken staan gelijk aan 1 uur. Als blokken donkerder zijn, houdt dit in dat er meer advertentiemogelijkheden zijn.

Houd er rekening mee dat de gegevens die hier worden getoond, een schatting zijn op basis van steekproeven van verkeer in de afgelopen 30 dagen, dus de cijfers zijn misschien niet exact.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste videocontent.

Populairste videocontent

Uw videocontent met de meeste advertentiemogelijkheden of unieke ID's die zijn weergegeven.

De Ad Manager-interface met de scorekaart Populairste contentgroepen.

Populairste contentgroepen

Uw videocontentgroepen met de meeste advertentiemogelijkheden of unieke ID's die zijn weergegeven.

Meer informatie over het gebruik van contentgroepen voor targeting

terug naar bovenTerug naar boven