AVG-berichten

Een bericht over Europese verordeningen maken voor sites

Nadat u uw sites heeft toegevoegd aan Ad Manager, maakt u het bericht over Europese verordeningen dat u wilt tonen aan in aanmerking komende gebruikers van uw sites in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Voeg de Google-uitgeverstag (GPT) toe aan uw site om toestemming te verkrijgen.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Create a new message. On the European regulations message type card:

• Click Create if this is your first European regulations message.
    • Click Manage if you've previously created an European regulations message. Then, click Create message.
  4. Selecteer de sites waarop u dit bericht wilt tonen:
    1. Klik op Sites selecteren.
    2. Selecteer de gewenste sites.
    3. Klik op Bevestigen.
  5. Selecteer de talen voor berichten:
    1. Standaardtaal: De standaardtaal als de apparaattaal van de gebruiker onbepaald is of niet goed overeenkomt met Extra talen.
    2. Extra talen: Berichten worden getoond aan gebruikers in een van de extra talen als ze overeenkomen met de apparaattaal van de gebruiker. De geselecteerde talen moeten overeenkomen met de beschikbare talen op uw site. U kunt de berichttekst bewerken voor elke extra taal.
      Voorbeeld
      Als u Nederlands selecteert in het veld Extra talen, krijgt een gebruiker die het apparaat heeft ingesteld op Nederlands, wordt het bericht over Europese verordeningen in het Nederlands getoond.
  6. Neem onder Gebruikerskeuzes een beslissing voor de optie Geen toestemming geven. Als deze optie aanstaat, kunnen uw gebruikers met één klik op de eerste pagina van het bericht kiezen om geen toestemming te geven aan uw advertentiepartners en de doeleinden van uw advertentiepartners.
  7. (Optioneel) Zet de optie Sluiten (geen toestemming geven) aan om het icoon Sluiten aan uw bericht toe te voegen. Gebruikers kunnen op het icoon Sluiten klikken om het bericht te sluiten en geen toestemming te geven aan uw advertentiepartners en hun doeleinden.
  8. Selecteer een van de volgende opties bij Targeting:
    • Landen die onder de AVG vallen (EER en VK): Het bericht over Europese verordeningen tonen aan sitebezoekers in de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
    • Overal: Het bericht over Europese verordeningen tonen aan alle sitebezoekers.
  9. Voer in het veld Berichtnaam een beschrijvende berichtnaam in waaraan u het bericht later kunt herkennen. De naam is niet zichtbaar voor gebruikers en wordt alleen getoond op de pagina Privacy en berichten.
  10. (Optioneel) U kunt het bericht bewerken en opmaken zodat het past bij uw redactionele en visuele normen.
    Controleer het bericht in alle geselecteerde talen voordat u het publiceert.
  11. Geef de URL van het privacybeleid van uw site op.
  12. Klik op Publiceren als u klaar bent. Of klik op Concept opslaan om een concept van het bericht op te slaan en de berichtenmaker te sluiten zonder te publiceren.