AVG-berichten

Een bericht over Europese verordeningen maken voor apps

Nadat u uw apps heeft toegevoegd aan Ad Manager, maakt u het bericht over Europese verordeningen voor in aanmerking komende gebruikers in de EER (Europese Economische Ruimte) en het VK (Verenigd Koninkrijk).
Zorg dat u de Google User Messaging Platform SDK aan uw app heeft toegevoegd, zodat deze toestemming kan verkrijgen.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Create a new message. On the European regulations message type card:

• Click Create if this is your first European regulations message.
    • Click Manage if you've previously created an European regulations message. Then, click Create message.
  4. Selecteer de apps waarin u dit bericht wilt tonen:
    1. Klik op Apps selecteren.
    2. Selecteer de gewenste apps.
    3. Klik op Bevestigen.
  5. Selecteer de talen waarin u dit bericht wilt tonen:
    1. Standaardtaal: Selecteer de standaardtaal voor als het apparaat van de gebruiker de taal niet kan bepalen.
    2. Extra talen: Selecteer extra talen voor het bericht. Er worden extra talen getoond als deze overeenkomen met de apparaattaal van de gebruiker. Talen moeten overeenkomen met uw beschikbare app-talen. U kunt de berichttekst bewerken voor elke extra taal.
      Voorbeeld
      Als Nederlands is geselecteerd als extra taal, wordt het bericht over Europese verordeningen in het Nederlands getoond op het apparaat van een gebruiker dat is ingesteld op Nederlands.
  6. Zet bij Gebruikerskeuzes de optie Geen toestemming geven aan, zodat de gebruiker de keuze heeft om geen toestemming te geven voor het gebruik van de persoonsgegevens.
  7. (Optioneel) Zet Sluiten (geen toestemming geven) aan om een knop Sluiten aan het bericht toe te voegen. Gebruikers kunnen op Sluiten klikken om het bericht te sluiten en geen toestemming te geven voor het gebruik van hun persoonsgegevens.
  8. Selecteer in het gedeelte Targeting een van de volgende opties:
    • Landen die onder de AVG vallen (EER en VK): Het bericht over Europese verordeningen tonen aan bezoekers in de EER en het Verenigd Koninkrijk.
    • Overal: Het bericht over Europese verordeningen tonen aan alle bezoekers.
  9. Voer in het veld Berichtnaam een beschrijvende berichtnaam in waaraan u het bericht later kunt herkennen. De naam is niet zichtbaar voor gebruikers en wordt alleen getoond op de pagina Privacy en berichten.
  10. (Optioneel) U kunt het bericht bewerken en opmaken zodat het past bij uw redactionele en visuele normen.
    Als het bericht in meer dan één taal wordt getoond, checkt u het bericht in alle geselecteerde talen voordat u het publiceert.
  11. Voeg een URL voor het privacybeleid toe.
  12. Klik op Publiceren als u klaar bent. Of klik op Concept opslaan om een concept van het bericht op te slaan en de berichtenmaker te sluiten zonder te publiceren.