Wat is voorraad?

Inzicht in voorraad en advertentieruimte

Voorraad in Google Ad Manager is de advertentieruimte op uw website of in uw app waar u advertenties weergeeft. Voorraad is wat u verkoopt aan adverteerders of kopers. De advertentieruimte in Ad Manager wordt vertegenwoordigd door advertentieblokken. U kunt ook plaatsingen gebruiken om advertentieblokken te groeperen.

Als u advertentieblokken maakt, genereert u ook code. Deze code wordt vervolgens ingevoegd op pagina's van uw website of delen van uw app. Als een gebruiker uw website of app bezoekt, stuurt de code een verzoek voor een advertentie van Ad Manager. Als uw Ad Manager-netwerk een geschikte advertentiecampagne bevat, wordt er een advertentie weergegeven op uw website of in uw app.

Hoe mensen praten over 'voorraad'

De term voorraad wordt vaak breder gebruikt door andere Ad Manager-gebruikers of in de digitale-advertentiebranche. Vaak omvat voorraad niet alleen de ruimte op uw website of in uw app, maar ook targeting.

• Waar: Met targeting kunt u beperken waar een advertentie wordt weergegeven op uw website of in uw app. Sommige adverteerders willen bijvoorbeeld alleen advertenties weergeven op uw homepage en niet op de rest van uw website.

Een belangrijke functie die u tegenkomt als u nadenkt over waar advertenties moeten worden weergegeven, zijn sleutel/waarden. Sleutel/waarden zijn veelzijdig en worden op veel manieren gebruikt in Ad Manager. Een belangrijke manier waarop deze worden gebruikt is voor de bepaling van waar bepaalde advertentieruimte op uw website of in uw app aanwezig is. U vindt meer informatie in Uw voorraad structureren.

• Wie: Met targeting kunt u beperken aan wie een advertentie wordt weergegeven. Adverteerders vinden het bijvoorbeeld waardevoller om gebruikers te bereiken op uw website of in uw app die zich in New York bevinden en tussen 18 en 32 jaar oud zijn.

Als u voorraad verkoopt, verkoopt u niet alleen de advertentieruimte in uw digitale property, maar ook de targeting: aan wie of waar een advertentie kan worden weergegeven.

Targeting is een belangrijke en robuuste functie van Google Ad Manager. U kunt meer informatie hierover vinden in Over targeting.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

U kunt de voorraadstructuur van uw netwerken definiëren in het gedeelte 'Voorraad' van uw Ad Manager-netwerk.