Over sleutel/waarden

Geldige sleutel/waarde-invoer

Er gelden enkele beperkingen voor de invoer van sleutelnamen en -waarden als u sleutel/waarden toevoegt.

Geldige sleutelnamen

• Zijn niet hoofdlettergevoelig
  • Kan niet beginnen met een getal
  • Mogen geen spaties bevatten

Sleutels die worden gebruikt in de macro voor patroonovereenkomst en de macro voor videometadata ondersteunen uitsluitend alfanumerieke tekens en underscores (_).

Een aangepaste sleutel binnen een doelgroepsegment ondersteunt uitsluitend alfanumerieke tekens en underscores (_). Aangepaste sleutels in doelgroepsegmenten moeten beginnen met een niet-numeriek teken. abc123 is bijvoorbeeld toegestaan, 123abc niet. Meer informatie over doelgroepsegmenten.

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Geldige waardenamen

• Zijn niet hoofdlettergevoelig
  • Mogen wel beginnen met een getal, uitsluitend getallen bevatten of een combinatie van getallen en letters zijn
  • Mogen wel spaties bevatten

Hoewel waardenamen spaties kunnen bevatten, is dit bij sleutelnamen niet mogelijk. Dit sleutel/waarde-paar is bijvoorbeeld niet geldig, omdat de sleutelnaam spaties bevat:

sport auto=aston-martin-db5

Dit sleutel/waarde-paar is wel geldig, omdat waardenamen spaties mogen bevatten:

auto="aston martin db5"

Spaties in waardenamen moeten uit dubbele aanhalingstekens bestaan

Als waardenamen spaties bevatten, moeten deze worden aangegeven met dubbele aanhalingstekens als ze worden opgenomen in een advertentietag of als u de functie Geavanceerde expressietargeting gebruikt.

Waarden worden behandeld als tekenreeksen, zelfs als het om getallen gaat. Dat betekent dat getallen niet kunnen worden geëvalueerd of berekend. Het volgende is bijvoorbeeld geen geldige expressie en levert geen resultaten op voor gebruikers die ouder zijn dan 18 jaar en jonger dan 32 jaar:

age >= 18 AND age <= 32

In plaats daarvan moet u de leeftijdscategorie als tekst vastleggen in één sleutel/waarde-paar:

age=18-32

Niet-toegestane tekens in sleutels en waarden

De volgende tekens zijn gereserveerd en niet toegestaan in sleutelnamen of -waarden. Sommige van deze tekens mogen wel worden gebruikt voor de functie Geavanceerde expressietargeting.

Teken Beschrijving Teken Beschrijving
" Dubbele aanhalingstekens ; Puntkomma
' Enkele aanhalingstekens of apostrof ^ Dakje
= Isgelijkteken () Haakjes
! Uitroepteken < > Punthaken
+ Plusteken [ ] Vierkante haakjes
# Hekje , Komma
* Asterisk & En-teken
~ Tilde