Over sleutel/waarden

Vooraf gedefinieerde en dynamische sleutel/waarden

Als u sleutel/waarden toevoegt, moet u weten wat het verschil is tussen vooraf gedefinieerde en dynamische sleutel/waarden.

• Vooraf gedefinieerde sleutel/waarden: De sleutels en hun waarden zijn statisch en veranderen niet op basis van de informatie van een bepaalde gebruiker.
  • Dynamische sleutel/waarden: U kunt een gedefinieerde sleutel gebruiken, maar de waarden worden dynamisch opgenomen, op basis van de kenmerken of het gedrag van de gebruiker. Gebruik dynamische targeting als u de sleutel/waarden niet van tevoren wilt definiëren.

Vooraf gedefinieerde sleutel/waarden

Gebruik vooraf gedefinieerde sleutel/waarden wanneer u het bereik van de mogelijke waarden weet.

Maak bijvoorbeeld de vooraf gedefinieerde sleutel 'leeftijd' en geef de bereiken op als waarden, zoals '18-32', '33-42', enzovoort. Als u het regelitem toevoegt, selecteert u 'leeftijd' als sleutel en '18-32' als waarde. De sleutel/waarde is hardgecodeerd in de advertentietag.

De meeste uitgevers zijn van mening dat het een goede gewoonte is om minder herkenbare sleutel/waarde-tekenreeksen in advertentietags te gebruiken. U vindt meer informatie in Namen versus weergavenamen.

Dynamische sleutel/waarden

Alleen targetingsleutels die zijn gemarkeerd als 'Rapporteerbaar' worden opgenomen in Ad Manager-rapporten. Het volgende is van toepassing als u een sleutel rapporteerbaar maakt:

• Alle voor die sleutel gedefinieerde waarden worden vanaf dat moment ook opgenomen in rapporten.
  • Rapporten die datums bevatten voordat een sleutel aan de rapportage wordt toegevoegd, geven geen gegevens voor de sleutel weer.
  • Niet-gedefinieerde waarden worden niet weergegeven in de rapporten, zelfs als de bijbehorende sleutel rapporteerbaar is. De waarden moeten eerst worden gedefinieerd.

Voorbeeld van dynamische sleutel/waarden

Target regelitems op specifieke content en advertentieruimten. Als u specifieke pagina's op uw site wilt targeten, maakt u een dynamische sleutel met de naam 'pageID'. Voeg pageID=123456 toe aan de advertentietags van de pagina en target vervolgens uw regelitem op die sleutel/waarde.

U kunt ook sleutel/waarden gebruiken om advertenties te targeten op specifieke posities van advertentieruimten. Als u uw advertentieruimten boven de vouw tegen meerprijs verkoopt, kunt u een vooraf gedefinieerde sleutel maken met de naam 'position' en met meerdere waarden, zoals 'top', 'right-box' en 'bottom'. Voeg de combinatie van sleutel en waarde toe aan uw advertentietags (position=top) en target bepaalde regelitems op die sleutel/waarde zodat ze niet onder de vouw worden weergegeven.