Fjern malware eller usikker software

Malware er usikker eller uønsket software, der kan stjæle personlige oplysninger eller skade din enhed.

Du har muligvis malware på din enhed, hvis:

• Google har logget dig ud af din Google-konto for at beskytte dig mod malware på din enhed.
  • Du ser mistænkelige tegn på malware på din enhed, f.eks. pop op-annoncer, der ikke vil forsvinde.

Find flere tegn på malware

Tegn på en enhed

• Du får underretninger om en virus eller en inficeret enhed
  • Antivirussoftware, du bruger, fungerer ikke længere eller er holdt op med at køre
  • Din enhed kører betydeligt langsommere
  • Lagerpladsen på din enhed er reduceret markant
  • Din enhed fungerer ikke korrekt eller er helt holdt op med at fungere

Tegn i en browser

• Du får underretninger om en virus eller en inficeret enhed
  • Der vises pop op-annoncer og nye faner, som ikke vil forsvinde
  • Uønskede Chrome-udvidelser eller -værktøjslinjer bliver ved med at vende tilbage
  • Du kan ikke styre din browser, og den omdirigerer til ukendte sider eller annoncer
  • Din startside i Chrome eller din søgemaskine bliver ved med at skifte, uden at du har givet tilladelse til det

Andre tegn

Dine kontakter har modtaget mails eller beskeder fra dig på de sociale medier, men du har ikke sendt dem.

Trin 1: Fjern malware

Windows-computere

Gå til Microsoft Support for at finde ud af, hvordan du fjerner skadelig software.

Mac-computere

Hvis du vil fjerne skadelig software, kan du fjerne uønsket software manuelt.

Gå til Apple-support for at få flere oplysninger om, hvordan du fjerner skadelig software.

Chromebooks

Du kan fjerne uønskede apps fra din Chromebook.

Tip! Hvis et svigagtigt website medfører låsning af din Chromebook, kan du låse den op.

Trin 2: Fjern browserudvidelser, du ikke har tillid til

Hvis du bruger Chrome, skal du afinstallere eventuelle unødvendige Chrome-browserudvidelser eller Chrome-browserudvidelser, du ikke stoler på, eller som stammer fra andre steder end Chrome Webshop.

Hvis du bruger en anden browser, kan du gå til supportsiden for browseren for at få flere oplysninger om, hvordan du afinstallerer udvidelser, du ikke længere har tillid til.

Trin 3: Nulstil dine browserindstillinger

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Avanceret nederst.
  • Mac: Under "Nulstil indstillinger" skal du klikke på Gendan indstillinger til deres oprindelige standardkonfiguration og derefter Nulstil indstillinger.
  • Windows: Under "Nulstil og ryd op" skal du klikke på Gendan indstillinger til deres oprindelige standardkonfiguration og derefter Nulstil indstillinger.

Hvis du nulstiller dine browserindstillinger, skal du muligvis genaktivere nogle udvidelser. Hvis du vil aktivere udvidelser, skal du øverst til højre klikke på Mere Mere og derefter Flere værktøjer og derefter Udvidelser. Aktivér kun de udvidelser, du har tillid til.

Trin 4: Opdater dit operativsystem

Du kan se, hvordan du opdaterer dit operativsystem, på producentens supportside.

Trin 5: Udfør et sikkerhedstjek

1. Åbn en webbrowser som f.eks. Chrome på din computer.
  2. Gå til myaccount.google.com/security-checkup.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at løse eventuelle problemer med sikkerheden på din konto.

Tip! Du kan få flere oplysninger om, hvordan du gennemgår dine kontoindstillinger og beskytter din konto.

Hvis du stadig ser tegn på malware

Hvis du fortsat ser tegn på malware, er du muligvis nødt til at gendanne fabriksindstillingerne på din enhed eller træffe andre enhedsspecifikke foranstaltninger. Kontakt producenten af din enhed for at få yderligere vejledning.