Kies voor 'Geavanceerde beveiliging', de krachtigste accountbeveiliging van Google

Meld u aan voor 'Geavanceerde beveiliging' om de krachtigste accountbeveiliging van Google te krijgen.

'Geavanceerde beveiliging' wordt aanbevolen voor iedereen met een verhoogd risico op gerichte online aanvallen. Denk hierbij aan journalisten, activisten, medewerkers van politieke campagnes, bedrijfsleiders, IT-beheerders en anderen van wie het Google-account waardevolle bestanden of gevoelige informatie bevat.

Hoe 'Geavanceerde beveiliging' werkt

'Geavanceerde beveiliging' beschermt u tegen gerichte online aanvallen.

Voorkomt ongeautoriseerde toegang tot uw account

'Geavanceerde beveiliging' vereist dat een beveiligingssleutel wordt gebruikt om in te loggen. Zo worden uw Google-gegevens beveiligd, zoals e-mails, documenten, contacten of andere persoonlijke Google-gegevens. Zelfs als een hacker uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kan die niet inloggen zonder uw beveiligingssleutel.

Tip: U heeft uw beveiligingssleutel nodig als u voor het eerst inlogt op een computer, browser of apparaat. Als u ingelogd blijft, wordt de volgende keer mogelijk niet opnieuw gevraagd naar uw beveiligingssleutel als u wilt inloggen.

Biedt extra bescherming tegen schadelijke downloads

'Geavanceerde beveiliging' voert extra controles uit op downloads. Als u een bestand downloadt dat schadelijk kan zijn, wordt u hiervan op de hoogte gesteld of wordt de download geblokkeerd. Op uw Android-telefoon zijn alleen apps van geverifieerde winkels toegestaan.

Beveiligt uw persoonlijke informatie

Ter bescherming tegen ongeautoriseerde toegang geeft 'Geavanceerde beveiliging' alleen Google-apps en geverifieerde apps van derden toegang tot uw Google-accountgegevens en alleen met uw toestemming.

'Geavanceerde beveiliging' blokkeert ook hackers die uw identiteit nabootsen, zodat ze geen toegang krijgen tot uw account. Als iemand anders probeert uw account te herstellen, neemt 'Geavanceerde beveiliging' extra stappen om uw identiteit te verifiëren.

'Geavanceerde beveiliging' inschakelen

U kunt 'Geavanceerde beveiliging' meteen inschakelen met de ingebouwde beveiligingssleutel van een geschikte telefoon. Als u geen geschikte telefoon heeft, koopt u eerst uw beveiligingssleutels en kunt u zich daarna aanmelden voor 'Geavanceerde beveiliging'.

Met de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon

Belangrijk: Wegens COVID-19 hebben we aanmelding met de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon tijdelijk opgeschort. U kunt zich nog steeds aanmelden met de twee beveiligingssleutels die u heeft aangeschaft. Een andere optie is dat u zich op onze wachtlijst plaatst om u op een later moment alsnog aan te melden met de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon.

Als u een smartphone met Android 7.0 of hoger heeft, kunt u de ingebouwde beveiligingssleutel gebruiken om 'Geavanceerde beveiliging' in te schakelen.

Belangrijk: Als u zich aanmeldt voor 'Geavanceerde beveiliging', mag u uw wachtwoord niet wijzigen en uw telefoon niet uit de lijst met vertrouwde apparaten verwijderen voordat u ten minste één back-upbeveiliging heeft toegevoegd aan uw Google-account. Zo voorkomt u dat u geen toegang meer heeft tot uw account.

De ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon instellen

Belangrijk: U kunt slechts één ingebouwde beveiligingssleutel in uw account hebben. Als u meer dan één geschikte telefoon heeft, moet u er een kiezen. U kunt op elk gewenst moment overschakelen naar een andere geschikte telefoon.
  1. Schakel verificatie in twee stappen in en kies een tweede verificatiestap.
    • Als u al gebruikmaakt van verificatie in twee stappen, gaat u naar de volgende stap.
  2. Ga op uw Android-telefoon naar myaccount.google.com/security.
  3. Selecteer Verificatie in twee stappen onder 'Inloggen bij Google'. U moet wellicht inloggen.
  4. Scroll naar 'Alternatieve tweede stap instellen' en tik op Beveiligingssleutel toevoegen.
  5. Selecteer uw Android-telefoon en dan Toevoegen. Er wordt een bevestiging weergegeven dat uw telefoon is toegevoegd als beveiligingssleutel.

Aanmelden voor 'Geavanceerde beveiliging'

1. Let erop dat u op uw computer, Chromebook, iPhone of iPad via Chrome inlogt op uw Google-account.
  2. Als u meerdere geschikte Android-telefoons heeft, kiest u één telefoon om u aan te melden voor 'Geavanceerde beveiliging'.
  3. Volg de instructies op het scherm om u aan te melden voor 'Geavanceerde beveiliging'.
  4. Voeg een extra back-upbeveiligingssleutel toe of koop er een.

Met twee beveiligingssleutels die u heeft gekocht

Zodra u uw beveiligingssleutels heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden voor 'Geavanceerde beveiliging'. We raden u aan twee sleutels te kopen, een primaire sleutel en een back-upsleutel (die u op een veilige plaats opslaat).

1. Koop beveiligingssleutels die geschikt zijn voor de apparaten die u gebruikt.
  2. Schakel verificatie in twee stappen in als u dit nog niet heeft gedaan.
  3. Volg de instructies op het scherm om 'Geavanceerde beveiliging' in te schakelen.
Tip: Download de Google Smart Lock-app als u uw beveiligingssleutel wilt gebruiken om in te loggen op uw Google-account op uw iPhone of iPad.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Bekijk meer informatie over 'Geavanceerde beveiliging', waaronder informatie over hoe het programma werkt en hoe u problemen kunt oplossen.

Bepalen of u in aanmerking komt voor 'Geavanceerde beveiliging'

'Geavanceerde beveiliging' is de beste accountbeveiliging van Google. Met dit programma gelden er enkele beperkingen voor uw account:

• U heeft uw beveiligingssleutel nodig om in te loggen op een nieuw apparaat.
  • U kunt Gmail gebruiken om uw e-mail te lezen. U kunt ook een code maken om de iOS Mail-app te gebruiken met uw Google-account.
  • U kunt uw Google-account niet gebruiken met sommige apps en services die toegang vereisen tot gevoelige gegevens, zoals uw e-mails en Google Drive. Op deze manier hebben hackers geen toegang tot uw persoonlijke Google-gegevens. U kunt een tijdelijke code maken als u de apps Mail, Contacten en Agenda van Apple op iOS of Mozilla Thunderbird toegang wilt geven tot uw Gmail en andere Google-accountgegevens.
  • Als u geen toegang meer heeft tot uw account, moet u extra stappen uitvoeren om uw account te herstellen.

Uw account beveiligen zonder 'Geavanceerde beveiliging'

Als 'Geavanceerde beveiliging' niet geschikt is voor u of uw beveiligingssleutels nog niet zijn aangekomen, kunt u nog steeds stappen nemen om uw account beter te beveiligen.